Ha kérdezhetnél egyet Istentől, mi lenne az?
23.32/2
Én már láttam MIkulást !!!
23.38
Te nagyon kedves vagy .Örülök h van ilyen ember is. :-)
23.26-os válasz
javitás
"Életéből"nem -életedből.Bocsi
00.08 :
Tehát úgy gondolod h azzal tölti az idejét Isten h kedves,jóságos embereknek készakarva akadályokat gördít az útjukba az életükbe ?Csak ne hogy jobb legyen Nekik?
00.08-nak 2;
Az ember a maga sorsa kovácsa .Sohase más a felelős az életünkért mint saját magunk.Persze lehet nem ezt gondolni de attól nem lesz jobb az életünk.Mindig a megoldásra kell törekedni ,szerintem.
Egyébként mondjuk az az anya akinek drogos lett a gyereke azt ő tette azzá?Vagy a gyerek saját magát? Én ismerek ilyet és az egész élete arról szól az anyának h Neki segítsen leszokni .Hasonlóan van Isten is Velünk.
Nem úgy gondolom.
Én abból indulok ki, hogy elméletileg mindenkinek ad képességeket, amit csakis ő dönt el, hogy miből mennyit.
Ez kíséri végig az embert egész életében, meg az, hogy hová születik. Ezt nem mi válsztjuk meg. Ez az alap, ebből kell valamit főzni. És másként lehet főzni jó alapanyagból, és másként lehet zacskós levesből is. Vagy valakinek nincs is meg minden a leveséhez.
Sőt.
Én is magamból indulok ki.
Soha életemben nem akartam rosszat másoknak, se állatnak se egyébnek, és mindig is jó indulatú voltam. Kezdettől fogva vallásosan neveltek, de mindig maradtak megválaszolatlan kérdéseim, amik csak lebénították a cselekedeteimet. Szóval kaptam sokmindent, de egyetlenegy fontos dolgot nem. Hitet! Ezért csak logok parttalanul az életben, a pofonok meg hol az egyik oldalról jönnek, hol a másikról.
Leegyszerűsítve a kérdést egyenesen tőlem, így szólna hozzá. Miért ilyen megérthetetlen, és zavaros módon nyilatkoztatja ki magát, és az akaratát?
Mondhatnám úgy is, hogy miért nem adott annyi észt nekem a jóakarat mellé, hogy a képeket összerakhassam, és meggyőződésből kövessem?
01.13.
Igen amíg abból indulsz ki h Te anyag vagy,csak hús meg vér és ezt osztotta a gép akkor persze h igazságtalannak látod a földi létet.De ha kicsit a mélyére mész akkor érzed h ez nem így van.Kell valami többnek lennie...
A HIT .Talán másban kéne hinned mint amiben most és akkor megváltozik minden. Ha feladnád ami nem működik és működőképessé tennéd és ha mindig a megoldásra az igazságra törekednél akkor megváltozna amit most rossznak vélsz.
Miért zavaros? Miért zavaros pld egy másik embernek az ami számodra mondjuk nyilvánvaló?Mert Te látod pld annak a helyzetnek az igazságát.Mert más szemszögből nézed.
És mi a zavaros abban hogy csak annyit kér isten hogy -Szeresd Őt ,felebarátodat és Tenmagadat- ?
Eszed pedig van és szíved is.Tehát a lehetőség adott.
És csak lépésről -lépésre.Mindig csak a következőre figyelj.Ne akarj óriásit lépni ! Ezeket a kérdéseket ha szépen csendben magadban otthon egyedül felteszed Neki,Istennek amiket itt írtál és h úgy mondjam alázatos türelemmel megvárod a választ hidd el MEGKAPOD !!!!!!
Nemtudom milyen vallásban kellene hinnem, hogy megváltozzon a hozzáállásom.?
Nem is a követendő út a zavaros, hanem az egész biblia, ami Istent próbálja megismerteteni. Kétségeim vannak vele kapcsolatban, hogy tényleg az Isten kinyilatkoztatása?
Továbbgondolva: létezik egyáltalán?
Hittanon is pár dolog összeakadt bennem, amit nem tudok kibogozni. Azt mondták, ha valamit nem tiszta meggyőződésből cselekedsz, az már bűn. Szóval ha ebben az állapotomban azt mondom, h hívő vagyok, az már bűn. Meggyőződni eddig még nem sikerült.
Az is igaz, hogy valaminek kell lennie, de abban már egyáltalán nem vagyok biztos, h az van, amit sokan hisznek.
Keressem a megoldást lépésről lépésre?
Ilyen kiindulóponttal elég nehéz.
Akkor vagy ell kell döntenem, hogy hiszek, vagy ateista leszek, vagy azt, h képtelen vagyok ezt tisztázni, és élek a saját meglátásom szerint.
"A kérdező kommentje:
23.32/1
Kösszi.Naggyon jót nevettem !!!!!!
A válasz :Nem .Nem én vagyok Isten.Csak a része ,mint Te .
Ebből kifolyólag szeretnék minél közelebb lenni Hozzá.."
Hol olvastad te azt, hogy "Istennek a része vagy"?
Isten Isten, de az ember nem a része, hanem a teremtménye a sok más között.
Mire alapozod te ezt? Ez valami ezoterikus szemlélet. Milyen könyvben olvastad ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!