Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak ha hívő létemre...

Mit csináljak ha hívő létemre utálom az ateistákat? Hivőket kérdezem ilyenkor hogyan reagáltok, és hogy viselkedsz?

Figyelt kérdés
Mindig az ateisták vannak előrébb, és vallás károsultnak hívnak minket, és állandóan reklámozzák, hogy nincs Isten stb...

2020. szept. 15. 23:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
66%
Mutasd meg, hogy van...
2020. szept. 15. 23:51
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak a harcos ateistákkal van baj, ne vegyél minden ateistát egy kalap alá.
2020. szept. 15. 23:55
 3/21 A kérdező kommentje:
Ahamm. És a meggyőződés és a térítés között van különbség? Nekem mindegy hogy milyen vallást választ a nem hívő, én csak meggyőzőm, hogy létezik Isten.
2020. szept. 15. 23:59
 4/21 anonim ***** válasza:
89%
Akkor változtatnod kell a gondolkodásodon. A keresztény nem érez utálatot, mert Jézus követőjeként mindenkit szeret. Még az ellenségét is, akivel jót kell tennie. Ellenben milyen módon mutatsz példát arra, hogy Te kit képviselsz?
2020. szept. 16. 00:02
 5/21 A kérdező kommentje:
A 666-ra. Amúgy nem csak én vagyok a hibás ha néha rossz vagyok. Hanem a Sátán is. Hiszen az emberiség felét irányítja a Sátán.
2020. szept. 16. 00:04
 6/21 anonim ***** válasza:
20%

"Nekem mindegy hogy milyen vallást választ "

Istennek pedig nem mindegy. Jézus két útról beszélt, és nem vallások sokféleségéről. Van egy széles út, ahol tömegek járnak, és az visz a pusztulásba. A keskeny úton pedig nagyon kevesen vannak, és azok mennek az örökélethez vezető úton.

Jézus soha sehol nem mondta, és nem is tanitották, hogy mindegy milyen hitet élsz csak higgy. A hithez olyan tetteket kell csatolni, amit maga Jézus, és az első követői is tettek. Az egyéni hitélet felállitása, nem egyezik a Teremtő által elvárt imádattal.

Mert az egyik egységes, a másik sokféle és megosztott.

Egy igazság van. Nem lehet egyszerre az is igaz hogy van pokol, meg az is hogy nincs. Stb.

Isten nem osztja meg ezzel az embereket.

2020. szept. 16. 00:08
 7/21 A kérdező kommentje:
Amúgy a hinduk és a budhik a pokolra mennek? Sőt, még a busmanok is?
2020. szept. 16. 00:10
 8/21 anonim ***** válasza:
27%

Azok akik nem változtatnak az életükön ha lehetőségük van rá, akkor igen.

De ezt Isten hivatott megitélni, Ő onnan fentről jobban rálát arra, hogy ki mit érdemel és miért.

Isten szándéka hirdetve van, tehát még adva van a lehetőség.

Csak a személyen múlik, nem Istenen.

2020. szept. 16. 00:16
 9/21 anonim ***** válasza:
78%

"Amúgy a hinduk és a budhik a pokolra mennek? Sőt, még a busmanok is?"

Azokat akikhez nem jutott el az Evangélium üzenete a cselekedeteik alapján fogja elbírálni Isten, egy áldott jó embert biztosan nem küld a pokolra csak mert hindu vagy buddhista vagy egyéb vallás híve.

Hozzá tenném, hogy azt, hogy nem jutott el valakihez az Evangélium nem úgy értem, hogy sosem halott a kereszténységről, hanem úgy, hogy nem ismerte meg azt, vagy egy fals kép alakult ki benne a róla, és ez nem egyenlő azzal, mintha valaki tökéletesen megértené a kereszténység üzenetét, de mindenestül megtagadná azt.

2020. szept. 16. 00:17
 10/21 A kérdező kommentje:

Én is remélem, hogy igazságos Isten Ő :)

És azokhoz mit gondolsz akik abban hisznek, hogy pokol nincsen, mert Isten a szeretet és ilyet nem hozott létre az embereknek? Remélem a pokol nem örökre szól.

2020. szept. 16. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!