Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tinektek rendezett hívő...

Tinektek rendezett hívő életetek van?

Figyelt kérdés
Minden amit csináltok bevan osztva hogy mikor hány órakkor csináljátok?

2020. szept. 12. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. szept. 12. 17:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A rendezett hívő élet mást jelent, arra válaszolva a válaszom, hogy sajnos nem.
2020. szept. 12. 18:06
 3/7 anonim ***** válasza:
21%

Igazából igy a helyes. Hiszen Jézus azt mondta, hogy az életünkben első helyen a királyságának, és az azzal kapsolatos dolgoknak kell lenni. Minden mást ezek alapján kell tervezni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor az embernek más dolga nincs.

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát. . .

Az ember előbb a fontos dolgokat teszi előre, és a lényegtelenebbek kerülnek hátra.

Ha egy vödörbe köeket és homokot szeretnénk tenni, azt úgy tudjuk megvalósitani, hogy a köveket tesszük bele előbb és azután a homokot.

Forditott estebn a kövek némelyike nem fér bele.

2020. szept. 12. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, de szerintem nem is kell ilyen beosztás. Persze néha jó lenne, mert az ember hajlamos elhanyagolni akár kötelességeit is.
2020. szept. 12. 20:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Legyen inkább rendezetlen az életem, de megmaradjon bennem a szeretet. Anélkül nem akarok élni sem.
2020. szept. 12. 20:05
 6/7 ...Laci ***** válasza:

Kedves Kérdező!

2000 évvel ezelőtti példával válaszolok. Az akkori zsidók bizonyára úgy gondolták, rendezett hitéletük van. Templomba jártak, befizették a tizedet, körülmetélkedtek, olvasták a Tórát, stb. Egyszóval, szigorú és hagyománytisztelő életet éltek és berendezkedtek a Messiásvárásra.

Aztán Jézus elkezdett tanítani köztük és rögtön megmutatkozott, hogy a hitük nem tud túllépni az Ószövetségi tanításokon és hagyományokon. A hitük célja az volt, hogy kövessék a köztük élő Messiást. Korábban ezért jártak templomba, ezért fizették a tizedet, mutattak be áldozatokat évszázadokon át, ezért tartották be a Tízparancsolatot.

Kérdem én, melyik a fontosabb? A rendezett hitélet, vagy mindenkor nyitottnak lenni Isten felé.

Ne érts félre! A rendezettség az alapja mindennek. De az még nem minden. A mai hívőkre ez ugyanúgy áll, mint az azelőttiekre.

2020. szept. 12. 20:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, Jézus nem osztotta be óráról-órára, percről percre az idejét, bár sokkal nagyobb feladata és missziója volt, ment nekünk, mai hívőknek. Nem vett lovat sem, hogy hamarabb odaérjen a városokba és falvakba. Tehát ez a "facsarjunk ki minden lehetőséget az időnkből" sokkal inkább a mai rohanó kor követelménye, mint Isten követelménye.

De a kérdésedre válszolva, nekem nincs szigorú időbeosztásom, de úgy gondolom, jobb lenne szigorítani rajta, vagy egyes dolgokat prioritássá tenni (pl. napi ima reggel) mert néha kimaradnak fontos dolgok a napomból, mivel aktuális problémákkal elúszik az időm, és nem marad idő a lelki életemmel eleget foglalkozni.

üdv Stefán

2020. szept. 13. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!