Lehet egy hívő lány prostituált?
Szélsőséges esetektől eltekintve (valakit pl. kényszerítenek, elraboltak, stb.) nem. Az alapvető emberi morállal is ütközik ez a fajta tevékenység, nem is kell ehhez kereszténynek lenni, hogy belássuk.
De a kereszténység tanítása szerint a szexualitás helye a házasságban van, szóval mindenki, aki ebben az "iparban" benne van (a prosti, a futtató és az a férfi, aki ezt a "szolgáltatást" igénybe veszi), súlyosan vét a 6. parancs ellen.
"Jézus is befogadta a prostituáltakat.."
Igen, a már megtért, korábbi életvitelüket abbahagyó prostituáltakat.
A ne paráználkodj rész meg van a 10 parancsolatból??
Én nem ítélkezem, vallásos se vagyok. De aki vallásos annál ez már meglehetne, hogy az ilyen az bizony tiltott. Még az is ha házasságon kívűl vagy valakivel.
Természetesen lehet.
Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy etetni, ruháztatni kell a gyerekeit, ápolni a beteg anyját, fizetni a lakást, és még rajta van egy rakás tartozás is, az u.n. tisztességes munka, ami neki minimálbért fizet, mire elég?
Ha nem tud továbbtanulni, hogy rendes állást szerezzen, akkor a prostitúció megoldás lehet, ha jól néz ki, luxusprostiként milliókat kereshet.
Csinálja pár évig, aztán abbahagyja. Isten úgysem segít rajta, azokat a milliókat neki kell előteremtenie.
Ha nekem a szakmám az lenne, hogy pénzért ölök embereket az Isten szemében nem bűn?? Hiszen ez is csak egy munka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!