Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudom, furcsa kérdés, de hol...

Tudom, furcsa kérdés, de hol lehet találkozni olyan "ex-muszlimokkal", akik áttértek a kereszténységre?

Figyelt kérdés

Annyira szeretnék ilyen személyes bizonyságtételeket hallani tőlük, hiszen mindenki tudja, hogy egy muzulmánnak áttérni a kereszténységre mennyire kockázatos és szerintem annyira megható azt látni, amikor ennyire megérinti valakinek a szívét Jézus, hogy az életét is kockáztatja, csak hogy követhesse Őt!

(egy keresztény lány)

2020. szept. 10. 18:42
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Mutass adatokat kérlek. Mert így alaptalan ez az egész.
2020. szept. 13. 23:02
 22/30 A kérdező kommentje:

Adatokat nem tudok.. Úgy értem pontos számokat. Youtube - on láttam rengeteg bizonysagtetelt, vannak több órás videók és abban összefoglalva nem tudom hány ember vallomása. Nem gondolnám, hogy azok a videók megszerkesztett kamu bizonyságok lennének. Ahhoz túl őszintén beszélnek benne. Néztem több órás előadásokat is muzulmán professzoroktol akik a saját vallasukat kritizálják. Ezzel nem meggyozni akarok bárkit is.. Inkább csak érdekes nekem az, hogy mi történhet egy muzulmán emberrel, mi zajlik le benne, ami miatt keresztény lesz. Hiszen mindenki tudja, hogy ez nem csupán vallás, ez az identitásuk, a kultúrájuk, a politikajuk, a minden. És ha mindezek ellenére egy muszlim áttér, akkor ott valami nagy dolog történhet benne. Mindenki tudja, hogy csak úgy nem adják fel a vallasukat. És szerintem ezt mi nem tudjuk annyira felfogni.. Hiába tér át valaki keresztenyrol muszlimmá, sosem lesz "igazi" muszlim. Mert az a vallasnal sokkal több náluk. És ilyenkor elgondolkodom azon, ha valaki képes az egészet "maga mögött hagyni", akkor valami sokkal nagyobb dolognak kellett meggyoznie arról, hogy Jézust kövesse. És erre emberi lény nem képes, hogy ezt elerje egy muzulmánnál, csak a személyes meggyőződés, az, hogy tényleg érzi, hogy Jézus megerintette. Ha nem érezné, akkor fel sem merülne benne, hogy áttérjen. Minek térjen át egy másik vallásra, ami nem ad neki újat, többet.

De ez csak az én véleményem. Sokat gondolkodtam már a témán..

2020. szept. 13. 23:18
 23/30 anonim ***** válasza:

Én jól ismerem a keresztény vallást és az iszlámot is.Aki muszlimból lesz kereszténx szerintem valójában egyiket sem ismeri. A neten évek óta ugyanazok a videók vannak fent. Nabeel Qureshi nem mond igazat. Én is megnézet a videóját. Azt mondja ha muszlim maradt maradt volna most terrorista lenne. Ez egy pofátlan aljas hazugság.Az átlag muszloimoknak semmi közük a terroristákhoz. Ők egy nmarginális nagyon kis réteg akiknek tetteik ellentétesek az iszlámmal. Egyébként keresztényeknél is vannak szélsőségesek, terroristák. Olyan vuideóból pedig sokkal több van, amiben ex keresztény meséli el, hogyan lett muszlim. Azt írod sosem lesz "igazi" muszlim aki kereszténységből tér át. Ez sem igaz.Nagyon sok muszlim vallástudós korábban keresztény volt. Sok setben egy volt kersztény jobban utánanéz, komolyaban veszi mint egy született muszlim.

Kerestzények többslége azt sem tudja hogy az iszlámban is van Jézus. Aki áttér és muszlim lesz, nem kell lemondania Jézusról.

Én azt tudom monadani az ok amit keresel, a tudás hiánya. Én el nenm tudom képzelni hogy aki ismeri a keresztény és iszlám vallásokat, olvasta a Bibliát éa a Koránt, tehát tényleg jól ismeri, az csak muszlim lehet.Egyetlen egy okot nem látok miért választaná valaki a kerestzénységet. Igen vannak ilyen emberek de biztos vagyok benne hogy nem őszinték vagy nem rendelkeznek elég tudással. Vagy ami rosszabb, hazudnak mint Nabeel.

2020. szept. 14. 10:29
 24/30 anonim ***** válasza:
* Kicsit furán fogalmaztam. Azt szerettem volna leírni hogy aki tényleg jól ismeri a Bibliát és a Koránt az elképzelhetetlen hogy a Bibliát válassza ha objektív, józan, öszinte döntést akar hozni.
2020. szept. 14. 10:35
 25/30 A kérdező kommentje:
Legyen igazad :)...
2020. szept. 14. 16:42
 26/30 anonim ***** válasza:

"Hiába tér át valaki keresztenyrol muszlimmá, sosem lesz "igazi" muszlim."

Akkor ajánlom nézd meg az alábbi videót. Tíz volt keresztényt sorol fel akik muszlim tanítók, vallástudósok lettek:

https://www.youtube.com/watch?v=qfeYmdpi9z0

Nabeel Qureshi pedig ahogy a másik válaszoló is írta, hazudozott az iszlámról. Ez a hat perces videó rengeteg hazugságot tartalmaz:

https://www.youtube.com/watch?v=AlORB9ZYt_E

Elég szánalmasnak tartom hogy valaki hazudozik egy másik vallásról hogy saját vallását igazolja. Keresztények ezt feltűnően gyakran teszik.

2020. szept. 14. 17:46
 27/30 A kérdező kommentje:

Nekem egy olyan "próféta" mint Mohamed nem mérvado és sohasem követnem, mert amiket művelt az kiabrandito. És ha tényleg Ő lenne Isten profetaja, akkor Istent is megkérdőjeleznem. Ellenben Jézus bemutatja milyen Isten.

De gondolom annyira bizonygatni szeretnéd az igazadat, hogy ezzel is vitatkozni fogsz, de nekem nincs hozzá kedvem, hogy folytassam veled a "kinek a lova nagyobb" parbajt, ha nem haragszol meg.

Köszöntem a valaszaidat.

2020. szept. 14. 18:09
 28/30 anonim válasza:

"mert amiket művelt az kiabrandito"

Miért, mit művelt? Egyesítette a pogány arab vad törzseket és egy nagy nemzetet csinált belőlük?

Igen harcolt és hódított. De ne felejtsd el, hogy kezdetben követőit megölték és őt is elkergették Mekkából! Kegyetlenűl bántak a muszlimokkal.

Az Iszlámban nincs kényszer "Allah azokat vezeti akiket akar."

A történelem folyamán zsidók, keresztények és muszlimok Jeruzsálemben mindig egymás mellett éltek. A muszlimok nem égettek fel templomokat, csak adót kellett fizetniük, "a könyv népének". Ellenben a keresztes háborúk alatt Jézus Krisztus nevében sok muszlimot és zsidót megöltek a Szent földön és Franciaországban is :)

Spanyol inkvizíció? Katharok és bogumilok tömeges lemészárlása Franciaország déli részén Jézus Krisztus nevében? Német lovagrend? Poroszok kiirtása és a pogány litvánok erőszakos áttérítése? Az rendben van nem?

Amikor a török itt volt, hány templomot romboltak le? Egyet sem. Megölték az ártatlan gyerekeket és nőket? Nem. Ugyanis az Iszlámbam szabályok vannak a hadviselésre is.

Most jön a duma, hogy "pff de a gyerekeket elvitték janicsárnak". Igen. Ez volt a devşirme. Minden családnak egy fiút kellett adnia. De nem kedvelték a keresztény országok gyermekeit, bár belőlük lettek a legjobb janicsárok a Szultán udvarában :)

Ellenben a Bosnyákok önként kérték a devşirme adót és örömmel adták gyermekeiket. Az albánok is. :)

Jézus "megváltó" halála értelmetlen és felesleges gondolat. Egy nagyszerű EMBER volt, egy küldött. Aki sok jót tanított az embereknek. De nem ölték meg. Allah vette magához :)

2020. szept. 14. 18:27
 29/30 anonim ***** válasza:
Pont erről beszéltem. Amit te Mohamed prófétáról tudni vélsz azt keresztény oldalakról veszed és ezek nem igazak, vagy csak féligazságok kiforgatva. A valóság pedig az hogy Mohamed próféta és Jézus próféta ugyanazt tanította az embereknek Istenről.
2020. szept. 14. 18:28
 30/30 A kérdező kommentje:
Oké :D mondtam, hogy legyen igazad. :) én befejeztem a "debate-et".
2020. szept. 14. 18:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!