Tudom, furcsa kérdés, de hol lehet találkozni olyan "ex-muszlimokkal", akik áttértek a kereszténységre?
Annyira szeretnék ilyen személyes bizonyságtételeket hallani tőlük, hiszen mindenki tudja, hogy egy muzulmánnak áttérni a kereszténységre mennyire kockázatos és szerintem annyira megható azt látni, amikor ennyire megérinti valakinek a szívét Jézus, hogy az életét is kockáztatja, csak hogy követhesse Őt!
(egy keresztény lány)
3 könyv van de egy Isten.
Mindenki másban találja meg az igazságot. Akik muszlimnak születnek ritkán térnek át. Ennek oka lehet a társadalmi nyomás, más részről pedig az Iszlám logikusan felépített 100%ban monoteista tanítása, illetve az ünnepek, melyek nem egy régi pogány hagyomány újragondolásai.
A Kereszténységben nehéz megtalálni a monoteizmust, hisz szerintük Isten 3 részből áll, akik egyek. Az már megborítja az ember elméjét, majd fokozzuk tovább a régi pogány ünnepekkel pl téli napforduló december 20-24 között, vagy Mithrász isten, akit Európa szerte imádtak. December 25.-én született, 12 tanítványa volt, szűztöl fogant, meghalt majd feltámadt és felment az égbe (napba). Érdekes nem? :) ha ez tényleg így van és a régi pogány ünnepeket importálták be a Kereszténységbe, akkor közel 2 milliárd ember egy ostobaságban hisz. Jézus életéről, halála után 60 évvel kezdtek el megjelenni iratok. A Biblia emberek által összeírt fantasy regény, hitelességét régen elvesztette. Talán az őskeresztények, kik a sivatagban éltek, még ismerték az ősi tanítást, de ez mára elveszett. Hisz mennyi felekezet van? Mennyi féle Biblia? Mindenki tovább gondolta egy kicsit és eljutottunk a Jehova tanúihoz. :)
"megható azt látni, amikor ennyire megérinti valakinek a szívét Jézus"
Az iszlámban is van Jézus, és sokkal hitelesebb mint a keresztények szerinti. Tudom mert én pedig ex-kereszény vagyok, a te kifejezésedet használva és az iszlámra tértem át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!