Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudom, furcsa kérdés, de hol...

Tudom, furcsa kérdés, de hol lehet találkozni olyan "ex-muszlimokkal", akik áttértek a kereszténységre?

Figyelt kérdés

Annyira szeretnék ilyen személyes bizonyságtételeket hallani tőlük, hiszen mindenki tudja, hogy egy muzulmánnak áttérni a kereszténységre mennyire kockázatos és szerintem annyira megható azt látni, amikor ennyire megérinti valakinek a szívét Jézus, hogy az életét is kockáztatja, csak hogy követhesse Őt!

(egy keresztény lány)

2020. szept. 10. 18:42
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Ha szìn alapjàn keresel pàrt...nos, Borsodban talàlsz egy szakajtóval.
2020. szept. 11. 00:06
 12/30 anonim ***** válasza:
Nem valószínű hogy találnál magyar exmuszlimot. Magyarországon alapból kevés a muszlimok száma, a magyar muszlimok pedig általában nem beleszülettek az iszlámba hanem áttértek. Aki meggyőződésből lesz muszlim az nem valószínű hogy utána meggondolja magát. Egyébként pedig nem igaz hogy az iszlám halálbüntetést ír elő a hit elhagyásáért.
2020. szept. 11. 10:24
 13/30 anonim válasza:

3 könyv van de egy Isten.

Mindenki másban találja meg az igazságot. Akik muszlimnak születnek ritkán térnek át. Ennek oka lehet a társadalmi nyomás, más részről pedig az Iszlám logikusan felépített 100%ban monoteista tanítása, illetve az ünnepek, melyek nem egy régi pogány hagyomány újragondolásai.

A Kereszténységben nehéz megtalálni a monoteizmust, hisz szerintük Isten 3 részből áll, akik egyek. Az már megborítja az ember elméjét, majd fokozzuk tovább a régi pogány ünnepekkel pl téli napforduló december 20-24 között, vagy Mithrász isten, akit Európa szerte imádtak. December 25.-én született, 12 tanítványa volt, szűztöl fogant, meghalt majd feltámadt és felment az égbe (napba). Érdekes nem? :) ha ez tényleg így van és a régi pogány ünnepeket importálták be a Kereszténységbe, akkor közel 2 milliárd ember egy ostobaságban hisz. Jézus életéről, halála után 60 évvel kezdtek el megjelenni iratok. A Biblia emberek által összeírt fantasy regény, hitelességét régen elvesztette. Talán az őskeresztények, kik a sivatagban éltek, még ismerték az ősi tanítást, de ez mára elveszett. Hisz mennyi felekezet van? Mennyi féle Biblia? Mindenki tovább gondolta egy kicsit és eljutottunk a Jehova tanúihoz. :)

2020. szept. 11. 13:59
 14/30 anonim ***** válasza:
51%

"megható azt látni, amikor ennyire megérinti valakinek a szívét Jézus"

Az iszlámban is van Jézus, és sokkal hitelesebb mint a keresztények szerinti. Tudom mert én pedig ex-kereszény vagyok, a te kifejezésedet használva és az iszlámra tértem át.

2020. szept. 11. 18:34
 15/30 A kérdező kommentje:
Az iszlamban Jézus próféta, a keresztenysegben megvalto. Nem mindegy.
2020. szept. 11. 18:40
 16/30 anonim ***** válasza:
68%
És mit váltott meg? Ádám bűnét amiért én nem vagyok felelős? Az általam elkövetett bűnöket, amit Isten ha akar amúgy is megbocsát? Értelmetlen és felesleges Jézus megváltó halála. Egyáltalán egy Isten hogy tud meghalni? Már gyerek koromban tudtam hogy ezekre nem kapok értelmes választ ezért is hagytam ott a keresztény vallást.
2020. szept. 12. 18:32
 17/30 A kérdező kommentje:
Én sem értettem ezeket a kérdéseket.. Ugyan ebben a helyzetben voltam mint te. Ma már több mindent értek, olyan dolgokat is, amik régen csak mind homály volt. Bízom abban, hogy a többi kérdésemre is lassan de biztosan megtalalom a választ. Hidd el, az iszlamban több kérdés van, mint a keresztenysegben. Legalábbis számomra. És kevesebb válasz is. Ezt azok is tanúsítják, akik fordított esetben pedig pont ezért tértek át a kereszténységre, mert itt találták meg a válaszokat. Érdekes.. Úgy látszik minden ember máshol találja meg a választ, mégis 1 helyes van közöttük, igazság mindig csak 1 van. Ezt legalább nem kerdojelezheti meg senki.
2020. szept. 13. 01:05
 18/30 anonim ***** válasza:
...csak az nem biztos, hogy azt egyáltalán megtalálta-e már valaki.
2020. szept. 13. 11:18
 19/30 anonim ***** válasza:
Én több évig tanulmányoztam az iszlám vallást mielőtt áttértem. Minden kérdésemre válszt találtam. Mi az amit nem értesz az iszlámban?
2020. szept. 13. 19:52
 20/30 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem, hogy egy muzulmán miért nem talalja meg a válaszokat a saját vallasaban? Miért tér át a keresztenysegre? Mert igenis elég sokan vannak és egyre többen, akik keresztények lesznek.
2020. szept. 13. 22:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!