Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok a hűségesek és...

Kik azok a hűségesek és árulok a korai századokban?

Figyelt kérdés

Egyik kérdésnél egy Jehova tanúja azt írta, hogy a kereszténység korai századaiban voltak ún. hűségesek, s árulók. Például ezen hűségeseknek köszönhetjük, hogy a Szentírás könyveit kanonizálták.

Viszont az nem derült ki, hogy pontosan kikről van szó.

Ha valaki tudja, akkor kérem segítsen, hogy név szerint kik ezek az emberek.

2020. szept. 10. 16:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Elöször is,ne egy hamis vallást vegyünk alapul,a jehova tanui egyház kereszténynek sem nevezhető,és hamis tanokat terjeszt,ez tény. Charles Taze Russell az alapitó egy hamis proféciát terjesztő valaki volt. Ez a szervezet soha nem volt hűséges Isten beszédéhez,max a szervezet által kiadott folyóiratoknak.
2020. szept. 11. 07:40
 12/30 anonim ***** válasza:
46%

11# Szerintem félreértetted a kérdést és a válaszom. A kérdező arra kíváncsi, hogy Jehova tanúi tanítása szerint, idézem: "a kereszténység korai századaiban voltak ún. hűségesek, s árulók. Például ezen hűségeseknek köszönhetjük, hogy a Szentírás könyveit kanonizálták."

Ha ők ezt tanítják, akkor kell legyen névnek is, hogy kik voltak ezek a hűségesek? Itt és most a tanításukról van szó és én ezért hoztam a saját oldalukról anyagot a témába vágóan.

2020. szept. 11. 08:25
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

11

Mi vagy te, hogy megmond mi a hamis és mi az igaz? De ha ennyire okos vagy, mondj egyetlen egy egyházat, felekezetet amely szerinted nem hamis tanokat terjeszt. Csak egyet mondj.

2020. szept. 11. 09:23
 14/30 A kérdező kommentje:

Ne, lehetőleg itt mindenki a kérdéssel kapcsolatban írjon, azért írtam ki a kérdést. S nagyon szívesen látnám azok válaszát is, akik kitalálták ezt a hűséges-áruló felosztást. Mert egyik tanú nagyon tudott árulózni kb mindenkit egy másik kérdésnél, de nem derült ki, hogy kikről van név szerint szó.

2020. szept. 11. 10:06
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

14

Én nem vagyok megkeresztelkedett tanú, így nem is tudok válaszolni. De én is azt szeretném, ha nem mennének itt át az emberek nagy igazságosztóba, hogy megmondják, mi az igaz, mi a hamis, ki a jó éd ki a rossz. Ez mind hit kérdése.

2020. szept. 11. 10:12
 16/30 anonim ***** válasza:
46%
15# Nem értek valamit. Amit írt a kérdező, az egy hivatalos tanítás Jehova tanúinál. Egy tény, csak épp név nélkül, nyugodtan nézz utána. Ha nem szeretnéd azt, hogy bárki átmenjen igazságosztóba, akkor te egy hivatalos tanítást vetsz meg, így viszont sosem leszel keresztelt tanú. Miért nem fogadod el inkább?
2020. szept. 11. 10:17
 17/30 A kérdező kommentje:

Miért ne tudnál? Ha tanú vagy, akkor ismerned kell a tanítást, függetlenül attól, hogy meg vagy keresztelve vagy sem.

Egyébként se azt kértem, hogy te véleményezz embereket. Egy tanú azt írta, hogy a korai századokban voltak hűségesek ás árulók, akikre még jelzőket is aggatott. Ha voltak ilyenek, akkor kérdem én, hogy név szerint kik. Ez pedig nem bagatell kérdés, mert nem mindegy, hogy a Szentírást hűségesek vagy árulók kanonizálták. Utóbbi esetben maga a Szentírás kérdőjelezhető meg.

2020. szept. 11. 10:22
 18/30 anonim ***** válasza:

16

Én egy szót sem szóltam arról, hogy elvetem-e vagy nem. Ezt nem tudom miből szűrted te le.

17

Nem vagyok tanú. De ha ennyire a nevekre vagy specializálódva, mondd meg, ki volt az a 4000 ember, név szerint, akiket megkereszteltek az apostolok. Vagy mondd meg név szetint kik lettek az Özönvíz áldozatai?

Az ÉN véleményem szerint árulónak tekintendő pl Konsztantinusz császár vagy bármely pogány aki ki akarta sajátítani a kereszténységet önös érdekből. Hűségesek pedig SZERINTEM mindazok, akik Péterhez, Timóteuszhoz, Lukácshoz hasonlóan az önzetlen, valódi hittől vezérelve tanúdkodtak keresztényként Jézusról

2020. szept. 11. 10:32
 19/30 A kérdező kommentje:

Hogy mondjam meg, ha nincs róla forrás?

Ellenben arról van forrás, hogy kik kanonizálták a Szentírást. Ezekről az emberekről a jw.org is ír név szerint. Tehát vannak nevek. Ezekből kik voltak hűségesek és kik az árulók? Atanáz hűséges volt pl?

2020. szept. 11. 10:36
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondod vannak nevek. Akkor nézd meg és kész.
2020. szept. 11. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!