10 éves gyerekeknek az elragadtatásról beszélni nem túl korai?
Vasárnapi iskolában tanítok, és a Mt 13:47-52 igeszakasz került elém. Arra gondoltam, hogy erről beszélgetnék a gyerekekkel, de ehhez ők még nem túl fiatalok? Nem lenne nekik ijesztő?
Úgy értem egyrészt tudom, hogy ez egy komoly téma, másrészt ott van, hogy nem lehet túl korai, hiszen nem tudjuk azt, hogy mikor következik be...
Nem akarom őket megijeszteni, de tudniuk kell az igazat.
A kérdés NEM arra vonatkozik, hogy ki hisz, ki nem hisz az elragadtatásban.
Pedig a hitedet ne add el másoknak, mint igazság.
Mit mondanál nekik amúgy a témáról és hogyan?
Nem fognak megijedni. Az már filozófiai és pszichológiai kérdés, hogy mit jó hazudni az embernek vagy mennyire legyünk nyersek vele. (főleg ha a halál elkerülhetetlen).
Én soha nem rémültem meg a haláltól. Bár kicsiként nem hiszem, hogy teljesen fel tudjuk fogni. Inkább a veszteséget.
Állítólag nagyon nevettem egyszer, amikor egyik mesébe anyukám beleolvasta a halált a saját kérésemre. (talán még fiatalabb is voltam) (valószínűleg a meglepődés váltotta ki belőlem, hogy megteszi, bár így is elgondolkodtató...).
Valamiért a 10 csapás sem botránkoztatott meg soha.
Pedig tényleg nagyon jó szívű, csillogó szemű kis gyereknek indultam volna. "Rossznak", de nem gonosznak. Akkor még barátságos és nyitott voltam.
Sajnos Jézust már akkor is meg akartam verni, mert nagymamám meg már akkor jött a sületlen lelki terrorjával, hogy majd a Jézuska örökre elviszi. Bár akkor még kisebb voltam és még nem tudtam semmit a vallásról. Na mindegy, egy kis nosztalgia.
"Nem akarom őket megijeszteni, de tudniuk kell az igazat.
A kérdés NEM arra vonatkozik, hogy ki hisz, ki nem hisz az elragadtatásban."
Tehát punktum,amit te igaznak hiszel,az úgy is van?
Csak akkor beszélj nekik róla,ha tutira tudod,hogy igaz.
"Tehát punktum, amit te igaznak hiszel, az úgy is van?
Csak akkor beszélj nekik róla,ha tutira tudod,hogy igaz."
Nem az az igaz, amit én annak hiszek, hanem amit a Biblia ír. Szóval tutira tudom, igen! :)
Akkor hajrá!
Persze ettől még a felelősség a tiéd,nem a Bibliáé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!