Jézus szemében jó dolog a hittérítés?
1: NINCSEN másik isten a kereszténységben! A "természet" az nem isten, és nincs ilyen hatalma sem!
2: Kicsit pökhendi vagy, ha azt hiszed, hogy a vulkánok azért törnek ki, mert az ember csinált valamit.
Parancs elvárás ez volt az utolsó kérése a tanitvanyai felé egyik evangelimban...
Bemeritkezes
Urvacsora ezt cselekedetek emlékezetem re ..
Tsnitvanyozas hitterites terjesztés szerte menve ezért az egész világban....
Péter elvileg az igazsagot a Szentlélek segítségével az összes népnek az Araboknskbid terjesztette az igazságot az Igét!
5000ember a világ minden tájáról pünkösdkor....
Én mindig úgy értelmeztem, hogy a bűnben élő emberek számára Jézus a kezét nyújtja, és onnantól kezdve az emberek döntésén múlik, hogy megfogják-e ezt a kezet, vagy sem. Amikor Jézus azt mondja a tanítványainak, hogy menjenek és tegyenek tanítvánnyá minden népeket, akkor is ez inkább a tanítványoknak szól, hogy ők mit csináljanak, azaz a feladatuk téríteni, de az már az emberek döntése, hogy hallgatnak is majd rájuk vagy sem.
De ez egyébként is így működhet csak, hiszen a keresztény hit csak belső meggyőződésből működhet, ehhez pedig NEKED kell megfognod Jézus kezét, igent kell mondanod a hívó szavára, úgy, hogy mondhatsz nemet is. Az egész elveszíti a lényegét, ha erőszakos térítéssé válik, hiszen a hit lényege az, hogy egy saját lelki folyamaton mész keresztül, lemondasz dolgokról azért, hogy jobb életet élj. Kényszer hatására nem lehet hinni, mert a hit lényege (szeretet, elfogadás stb., ami lemondással jár) veszik el.
Na igen.
Ha minden hívő ilyen lenne, akkor nem lennének vallásháborúk, az ateisták meg levett kalappal beszélnének velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!