Hogyan magyarázzam meg az illetőnek, hogyha jó ember vagy, de ateista vagy, attól még nem kerülsz a Mennybe, ha akármennyire jó ember vagy?
Ekkorra hülyét soha nem láttam :D
Tit 1,15: "Minden tiszta a tisztának, de a fertőzötteknek meg a hitetleneknek semmi sem tiszta, sőt szennyes mind az elméjük, mind a lelkiismeretük."
Mármint mekkora hülyét nem láttál? :)
Ugye tényleg nem gondolod komolyan, hogy a te kis szánalmas "hited", a kis imáid, meg hogy eljársz egy közösségbe MERT keresztény országba születtél, és valahogyan arra vetett az élet – szóval nem gondolod, hogy majd te örökké valami paradicsomszerű eufóriában leszel, és más meg, aki esetleg másik országba született, vagy más nevelést kapott, az meg majd örökké szenvedni fog?!
Van egyáltalán fogalmad arról, mit jelent az, hogy "örökké"?! Itt peregnek a percek, órák, napok – ugye még egy hét is hosszúnak tűnik, nemhogy egy év, de ÖRÖKKÉ? Majd gondolod, hogy azért amiket itt csinálsz, majd végtelen, megszámlálhatatlan ideig tartó boldogsághoz vagy szenvedéshez vezet?
LOL
Aha. Nincs idő. Akkor ez egy időtlen állapot. Rendben.
És miből gondolod, hogy te odakerülsz majd, én pedig nem? Velem mi lesz?
Én pedig azt, hogy az ateisták nem analfabéták. De mégis azok. Mert én nem az ateistákat kérdeztem, hanem a hívőket. De van még egy jó idézet:
Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom a mennyei Atyám előtt.
Annyit segítek, hogy nem vagyok ateista, sőt: keresztény hívő vagyok, sőt még lelkész is!
Ezen felül Biblia-tudományból doktoráltam, és 10+ éve egyetemen tanítok teológiával kapcsolatos tárgyakat. “Analfabétaként” több, mint egy fél tucat ókori nyelven tudok olvasni (sőt az egyikből külön diplomám is van), az egyiket például tanítottam is 2 egyetemen éveken keresztül.
Legyél kicsit barátságosabb az idegenekkel, mert nem tudhatod, kivel állsz szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!