Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan magyarázzam meg az...

Hogyan magyarázzam meg az illetőnek, hogyha jó ember vagy, de ateista vagy, attól még nem kerülsz a Mennybe, ha akármennyire jó ember vagy?

Figyelt kérdés

2020. szept. 4. 09:43
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:

Ekkorra hülyét soha nem láttam :D

Tit 1,15: "Minden tiszta a tisztának, de a fertőzötteknek meg a hitetleneknek semmi sem tiszta, sőt szennyes mind az elméjük, mind a lelkiismeretük."

2020. szept. 5. 10:26
 42/59 A kérdező kommentje:
Mármint a 40-es. Sajnálom attól még az analfabéta ateistákat. De majd meglátják, hogy kinek lesz igaza. Bármikor visszajöhet Jézus Krisztus, és majd leszámol a hitetlenekkel akik a Földön maradtak az apokalipszis idején, mi meg hívők (akármennyire jó ember/rossz) felmegyünk a Mennybe.
2020. szept. 5. 10:29
 43/59 anonim ***** válasza:

Mármint mekkora hülyét nem láttál? :)

Ugye tényleg nem gondolod komolyan, hogy a te kis szánalmas "hited", a kis imáid, meg hogy eljársz egy közösségbe MERT keresztény országba születtél, és valahogyan arra vetett az élet – szóval nem gondolod, hogy majd te örökké valami paradicsomszerű eufóriában leszel, és más meg, aki esetleg másik országba született, vagy más nevelést kapott, az meg majd örökké szenvedni fog?!

Van egyáltalán fogalmad arról, mit jelent az, hogy "örökké"?! Itt peregnek a percek, órák, napok – ugye még egy hét is hosszúnak tűnik, nemhogy egy év, de ÖRÖKKÉ? Majd gondolod, hogy azért amiket itt csinálsz, majd végtelen, megszámlálhatatlan ideig tartó boldogsághoz vagy szenvedéshez vezet?

LOL

2020. szept. 5. 10:31
 44/59 A kérdező kommentje:
A Paradicsomban nincsen idő. Szerinted a 21 év, miért nem unalmas? Mert az agyunk nem jegyez meg mindent. Akkora hülyét mint te. Akkor így jártam. Ha másik országban születtem volna, akkor a Hindut választottam volna. De értelmetlen a kérdésed, mert már nem lehet vissza csinálni. De gondolom. És szerintem a mi Istenünk igazságos, és jó fej. De ilyenkor csak fogja a fejét amiket írsz. A másik oldalon, nincsen idő! 1 nap az 1 milliárd év mondjuk!
2020. szept. 5. 10:41
 45/59 A kérdező kommentje:
És az országban. Nem pedig országba :D mondom, hogy analfabéta vagy.
2020. szept. 5. 10:42
 46/59 anonim ***** válasza:

Aha. Nincs idő. Akkor ez egy időtlen állapot. Rendben.

És miből gondolod, hogy te odakerülsz majd, én pedig nem? Velem mi lesz?

2020. szept. 5. 10:52
 47/59 A kérdező kommentje:
Minek válaszoljak, ha ateista vagy? Olvassd el a Bibliát.
2020. szept. 5. 10:54
 48/59 anonim ***** válasza:
Eddig azt hittem, a keresztények barátságosak és türelmesek...
2020. szept. 5. 11:02
 49/59 A kérdező kommentje:

Én pedig azt, hogy az ateisták nem analfabéták. De mégis azok. Mert én nem az ateistákat kérdeztem, hanem a hívőket. De van még egy jó idézet:

Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom a mennyei Atyám előtt.

2020. szept. 5. 11:13
 50/59 anonim ***** válasza:

Annyit segítek, hogy nem vagyok ateista, sőt: keresztény hívő vagyok, sőt még lelkész is!

Ezen felül Biblia-tudományból doktoráltam, és 10+ éve egyetemen tanítok teológiával kapcsolatos tárgyakat. “Analfabétaként” több, mint egy fél tucat ókori nyelven tudok olvasni (sőt az egyikből külön diplomám is van), az egyiket például tanítottam is 2 egyetemen éveken keresztül.

Legyél kicsit barátságosabb az idegenekkel, mert nem tudhatod, kivel állsz szemben.

2020. szept. 5. 11:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!