Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan magyarázzam meg az...

Hogyan magyarázzam meg az illetőnek, hogyha jó ember vagy, de ateista vagy, attól még nem kerülsz a Mennybe, ha akármennyire jó ember vagy?

Figyelt kérdés

2020. szept. 4. 09:43
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Mi köze a tanárhoz a hit?
2020. szept. 4. 10:27
 12/59 anonim ***** válasza:
0%
Az a köze hogy nem elég jó embernek lenned ahhoz hogy a Mennybe kerülj. Ehhez hit és jó cselekedet kell. Azt pedig Isten határozza meg mi számít jó cselekedetnek. Egy ateista nem hisz, tehát ez a része bukta, továbbá a jó cselekedeteket is maga határozza meg, nem azt tekinti jótettnek amit Isten.
2020. szept. 4. 10:38
 13/59 A kérdező kommentje:

pl. 10 parancsolat? :)

De nem értem, hogy miért vannak ateisták. Lehet, hogy szerintetek NINCS SEMMI, de ki tudja? Nem féltek, hogy majd Jézus eljön 50 éven belül talán? Vagy, hogy a Pokolra kerültök? Lehet, hogy a Pokol 20 év múlva jön el neked, de az örökre szól. Azt hiszem.

2020. szept. 4. 10:41
 14/59 anonim ***** válasza:
93%

Nem! Nem félek tőle, mert nem hiszek benne. Nem tudok hinni benne. Nem játszom el a vallásost hogy talán majd milyen jó lesz nekem. Az ilyet úgy hívják hogy képmutató. Ez a keresztények 90%-ra igaz.

2020. szept. 4. 10:47
 15/59 A kérdező kommentje:
Szóval sztetek Jézus tréfamester volt és félrenézték Őt, mikor nem is voltak berúgva a tanítványok? Tudom, nem hiszel semmiben, de mivan ha mégis? Úgyis mindenki meghal, az utolsó ember is...
2020. szept. 4. 10:52
 16/59 anonim ***** válasza:
97%
Egy ateista nem bánja, hogy nem kerül a mennybe és nem fél a pokoltól sem, mert ő biztos benne, hogy mindkettő csak kitaláció hiszékeny ( = vallásos) emberek befolyásolására.
2020. szept. 4. 10:54
 17/59 anonim ***** válasza:
70%

Nekem nem kell hinnem, mert nem akarok a Mennybe jutni.

Már azért sem, mert ott nem találnék egyetlen ismerőst sem, ráadásul egy személyre nem főznek.

2020. szept. 4. 10:55
 18/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem állítom hogy nincs Isten, de én nem tudok benne hinni. Katolikus iskolába jártam pedig, és ott érett meg bennem hogy én nem hiszek. Persze eljátszhatnám hogy én mekkora hívő vagyok, de az képmutatás.

Ha már Jézus, akkor mi a helyzet a zsidókkal akik nem ismerik el Jézust mint isten fiát. Vagy mi a helyzet a muszlimokkal? Mi van ha nekik van igazuk?

2020. szept. 4. 10:56
 19/59 A kérdező kommentje:
Szóval az is képmutatás, hogy az ateisták "hisznek" az űrlényekben, és a multiverzumban is? Pedig még nem fedeztek fel semmi űrlényt, és ha léteznélek akkor a 2000 év alatt már megtették volna. De semmi igazi ufot nem láttunk. És olyan nincs, mert Jézus Krisztus a bizonyíték, mert Ő az egyetlen élő Isten fia. A reinkarnációról nincs semmi bizonyíték se semmi információ, de talán a Keresztényeknek van. Ha nem hiszed el, akkor Google a barátod.
2020. szept. 4. 11:02
 20/59 anonim ***** válasza:
91%
Még mindig nagyobb a valószínűsége, hogy létezik valamilyen földönkívüli intelligens faj bárhol az univerzumban, mint hogy létezik egy emberek által kitalált isten. Legyen az keresztény, muszlim, vagy görög stb.
2020. szept. 4. 11:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!