Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan magyarázzam meg az...

Hogyan magyarázzam meg az illetőnek, hogyha jó ember vagy, de ateista vagy, attól még nem kerülsz a Mennybe, ha akármennyire jó ember vagy?

Figyelt kérdés

2020. szept. 4. 09:43
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
89%
Felesleges megmagyaráznod, hiszen ő ezt pontosan tudja.
2020. szept. 4. 09:51
 2/59 anonim ***** válasza:
23%

Jézus szavai, illetve Isten szava a mérvadó.

(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór.

Egy frappáns rávezető kérdéssel:

Ha valakit nem támogatsz, akkor ellene vagy, vagy mellette?

Ugyan is ebben az esetben Jézus nem mondta, hogy semleges lehetsz, harmadik lehetőség nincs. Isten uralma nem politikai párt, ami változik.

Ha pedig mellette foglalsz állást, mivel támogatod? Ha nem teszel semmit, a vers alapján, nem gyűjtesz Jézussal, vagy is tékozolsz.

Kérdezd meg, hogy ha valaki tékozolná a vayonát, vagy a javait, adna-e neki olyan ajándékot, mint amilyet azoknak ad, akik pedig szorgalmasan Jézus "vagyonát" gyarapitja?

2020. szept. 4. 09:55
 3/59 A kérdező kommentje:
És minek kapjon örök életet az illető, ha Jézus mondta, hogy Ő feltámadt és örökké él? Érted? :) De ha egy ateista nem hiszi el ezt, akkor minek kapná meg az örök életetí?
2020. szept. 4. 09:58
 4/59 anonim ***** válasza:
67%

Én ezt nem merném így kimondani. Tegyük fel velem beszélgetsz és én ezt az általános tévedést hozom fel, és ezzel csapod le a véleményem. Én erre azt mondom neked, hogy akkor nem is kéne nekem olyan Isten, akinek csak az számít, hogy ki hisz benne, mert akkor az a rengeteg meg nem született ember is pokolra kerül.

Ezek azok a beszélgetések, amik távoltartják az embert Istentől.

2020. szept. 4. 09:59
 5/59 anonim ***** válasza:
31%

"mert akkor az a rengeteg meg nem született ember is pokolra kerül."

Ez alatt mit értesz, hogy megnem született ember?

Miért kerülne bárhova, ha nem is élt soha?

2020. szept. 4. 10:03
 6/59 A kérdező kommentje:
Amúgy az ártatlanok (Nem tudhatták. pl. a gyerekek) is mennek a Mennybe. A filmben is volt, hogy megszületett egy kisbaba a templomban az apokalipszis után, és azonnal meghalt a baba, de a lelke felment.
2020. szept. 4. 10:03
 7/59 anonim ***** válasza:
5# anyád méhében is már éltél és ember voltál. Más miért lenne kivétel?
2020. szept. 4. 10:09
 8/59 anonim ***** válasza:
75%

Arról nem tehet az ember, hogy hisz vagy nem hisz. Olvastam a Bibliát, jártam hittanra gyerekként, mégse hiszek, pedig nyitott lettem volna rá. Ha Isten olyasmi alapján válogat, amiről nem tehetek, akkor az egyébként se egy olyan isten, akiben hinni akarnék.

Ez, hogy a nem keresztelt gyerekek is a mennybe mennek, korántsem ilyen egyértelmű, az egyház se nagyon tud mit kezdeni a témával. Nem filmekből kell kiindulni.

[link]

2020. szept. 4. 10:11
 9/59 A kérdező kommentje:
Szóval akik nem hallottak Jézusról pl. a legkisebb uncsitesóm, akkor ő a Pokolra jut?
2020. szept. 4. 10:13
 10/59 anonim ***** válasza:
0%
Magyarázd úgy hogy a tanár sem enged át a matekvizsgán csak mert jó ember vagy.
2020. szept. 4. 10:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!