Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Debreceniek, mi a helyzet a...

Debreceniek, mi a helyzet a debreceni templomokkal?

Figyelt kérdés

Azokhoz szól a kérdésem akik debreceniek és járnak templomba vagy ismerik mi hogy működik. Szóval ha be szeretnék menni egy templomba csak úgy, szóval nem misére (istentiszteletre) hanem csak leülni és magamban imádkozni, mikor érdemes menni?

Amikor biztos nem kezdődik a mise és már nem is tart de még van idő a zárás előtt.

Amúgy mennyire jellemző Debrecenben, hogy valaki misén kívül menjen templomba?

Nekem személy szerint mindegy milyen templom, görög katolikus vagyok de nem az lenne nekem a lényeg, hanem hogy templom legyen, magamban imádkozni mindenféle templomban lehet.

Jó lenne ha tömegközlekedéssel megközelíthető lenne.

A Nagytemplomra rákerestem a neten, ha jól látom, délelőtt 8tól meg 10től is van istentisztelet. Délután nem jellemző?

A csonka templommal mi a helyzet ilyen téren?

És amúgy be lehet menni nyugodtan, nem zavarnak ki vagy valami? Nem kérdezősködnek mit akarok?

Előny lenne ha nem kellene senkinek beszámolnom róla, hogy miért megyek. Gondolom a Nagytemplomban kérdezősködnek, ha így van, akkor megyek máshová. Nem szeretném elmondani miért szeretnek odamenni, miért imádkoznék, portásokra meg ilyesmikre nem tartozik.

2020. aug. 29. 10:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia,

1. nem akarok nagy hulyeseget irni, de ugy tudom, reformatus templomokba nem szoktak csak ugy bemenni imadkozni, inkabb ha muzeumi latogatohely, akkor aszerint funkcional.

2. Az 1 db. kis evangélikus templom (Miklós u., a Piac utcanak szinte sarkan) szerintem mindig zarva van.

[link]

3. A Szent Anna római katolikus templom van a kozpontban, (Piac utcarol a Szent Anna utcaba kell fordulni, gyalog 3 perc), ahova be lehet menni imadkozni. Nezd meg, mikor van mise (ki van irva vagy honlap), es elotte 20 perccel mar biztos be lehet menni. Vagy hivd fel oket:

[link]

4. A Nagytemplom lelkeszi hivatalaban megkerdezheted, telefonon vagy szemelyesen, be lehet-e csak ugy menni, ott nagyon segitokeszek szoktak lenni.

[link]

2020. aug. 29. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!