Mi a helyzet az altruista ateistákkal?
Kevdves hívők mi a helyzet az olyan emberekkel akik nem azért cselekednek jót mert hisznek Istenben hanem a humanizmus eszméjét vallják vagy egyszerűen a lelkiismeretükre hallgatnak.
Ők is a pokol tüzén fognak égni mert mocskos istentagadók?
ez most nem jön össze kérdező... sajnálom... mert a normális nem hívők és a normális hívők is a lelkiismeretükre hallgatnak. Korai egyházatyáknál (pl. Athéni Szent Ariszteidész, Szent Jusztinusz, Athéni Szent Athénagorasz, Szardeszi Szent Meliton, Órigenész)
még azt is megtalálhatod, hogy a lelkiismeret istenszinonima.
Találj ki gyorsan valami mást, ami diadalittasan bizonyítja, hogy az ateiták a rohadt jó gyerekek, a hívők idióták, hogy nyugodtan hajtsd álomra buksidat.
4 Tehát, ha én egész életemben tagadom istent, de a lelkiismeretemre hallgatok akkor valójában szerinted hívő vagyok? 🤔
Akkor is, ha lelkiismeretemmel például nem ütközik az hogy házasság előtt szexeljek vagy bármilyen paráznaságot elkövessek?
"a lelkiismeretemre hallgatok akkor valójában szerinted hívő vagyok?"
akkor valójában jó ember vagy - ha szeretetből és lelkiismeretesen teszed a tetteid, így beszélsz, nem ártasz és segítesz a szenvedőkön, akkor jó ember vagy.
hogy ki hova kerül majd, azt csak a Jóisten tudja, egyelőre mi itt -földönkívüliek-, nem tudjuk, de majd a halál pillanatában eldől.
A magad szabályai szerint jó ember vagy, de biztos vagyok benne, hogy bárki találna benned hibát, vagy súlyos bűnt, ha a saját értékrendje alapján nézne téged.
Szerencsére Krisztus kegyelme nem erről szól, hogy csak a jók mennek a mennybe, mert senki sem jó, csak az Isten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!