Jézusnak lehetett egy gyermeke (Sára) és felesége is?
most menjünk el a Davinci-kód című film mellett és próbáljunk meg felderíteni minél több megválaszolatlan kérdést (bár lehet hogy ezek tények csak az egyház eltitkolja)
Jézus nős volt.
gyermeke született.
nem halt kereszthalált.
15-ös
"Nem minden esetben. Van olyan házasság, amelyben ún. "felemás igában" élnek"
Úgy érted EZÉRT a megtestesült Isten meg sem kockáztatná, hogy az Ő esetében az a házasság "jól sikerüljön" és mégis szentségi legyen?
#15 ös
"Nem, a gyermek nem szent, mert örökli az eredendő bűnt, kivéve Jézust. A gyermekáldás, na az már szent."
Ok. Tehát a gyermekáldás szent. De a testesült Istennek sem lehet gyermeke mert bűnt(?) örököl?
Az Istentől ugye nem? Az anyától? Úgy érted Mária és az ő anyja lehettek szeplőtelenek, de hasonló módon feleségnek valóra már nem tellett?
15-ös
Összefoglalom amiket írtál a "szeplőtelenségről" és bűnről. Javíts ki ha rosszul értelmeztem.
1. A nemi érintkezés bűn. 2. Ezt a bűnt az emberiség (minden ember) Ádámtól és Évától örökölte 3. kivéve azokat akik Isten kegyelméből nem.
Kérlek vezesd elő mely igehelyekre alapozod 1-est és milyen összefüggések szerint.
Kérlek vezesd elő mely igehelyekre alapozod 2-est és milyen összefüggések szerint.
Azt, hogy Jézussal mi történt 12-től 30 éves koráig nem tudjuk. Nem is a mi teszünk eldönteni. Spekulátorok mindig voltak, szükség is van rájuk, de csak azokra, akik észérvekkel tudnak előállni.
A gyermekáldás szent. Ezt gondolom mindenki érti. Ha Istennek nem tetsző lenne a szex, nem lenne szükséges a gyermekáldáshoz. Nem véletlen vannak a dolgok úgy, ahogy. Ha Krisztus nős is lett volna, nem lett volna lényeges, hiszen a Biblia nem említi, utalni se utal rá (ha igen és tévedek, akkor bocsánat, valaki segítsen kérem ezt megtalálni😅). Ebből kifolyólag vagy nős volt és nem volt lényeges, vagy nem volt nős, ezért nem tudunk róla.
Tisztünk*
Bocsánat, autocorrect
"Ezt mire alapozod, mikor az emberré lett Istenről beszélünk?"
Arra alapozom, hogy az emberré válásnak az volt a célja, hogy emberi szinten kommunikáljon az emberekkel, és hogy engesztelő áldozatot tegyen. Nem nősülni jött, nem családot alapítani jött. Az üdvterv végrehajtása volt a cél.
"Úgy érted Isten azért lett emberré, hogy átlagos, nem teljes, de "attól még" emberi életet éljen?"
Feljebb leírtam, hogy miért jött, egyébként meg elolvasod az evangéliumokat, és magadtól is rájössz, hogy miért jött.
Szeplőtelenség:
"Zsid 7:26 Mert ilyen főpap illet vala minket, szent, ártatlan, szeplőtelen, a bűnösöktől elválasztott, és aki az egeknél magasságosabb lőn"
"Máté 1:20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: íme az Úrnak angyala álomban megjelenék neki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az."
"amivel az emberi kapcsolatok ellen érvelsz"
Nem érveltem az emberi kapcsolatok ellen.
"Nyilván eredeti jelentését sem ismered, csak valami "konyhateológiai" közhely félreértelmezést."
Akkor lennél olyan szívés, és elmondod nekem az eredeti jelentését? Csakhogy ne valami "konyhateológiai" közhely félreértelmezésével éljek, hanem első kézből tudjam meg a pontos definíciót.
"állításaid csupán ugyan úgy egyéni vélemények a többi között."
Én csak annyit mondok, amennyit a Biblia. Se többet, se kevesebbet.
"Úgy érted EZÉRT a megtestesült Isten meg sem kockáztatná, hogy az Ő esetében az a házasság "jól sikerüljön" és mégis szentségi legyen?"
Ő egyszerűen nem ezért jött. Ő a próféciákat jött betölteni, nem nősülni jött.
"Ok. Tehát a gyermekáldás szent. De a testesült Istennek sem lehet gyermeke mert bűnt(?) örököl?"
Nem ezért nem lehet gyereke. Azért nem volt gyereke, mert nem ez volt a cél, nem ez volt a terv, meg amúgysem él Isten nemi életet. Nem tudom, ezt hogyan gondoljátok amúgy.
"1. A nemi érintkezés bűn.
Házasságon kívül mindenképpen az. Házasságon belül nem bűn.
"2. Ezt a bűnt az emberiség (minden ember) Ádámtól és Évától örökölte"
Nem. A szexualitást Isten azért adta, hogy szaporodjunk és sokasodjunk. Jézus pedig nem azért jött, hogy szaporodjon.
"meg amúgysem él Isten nemi életet."
Mondjuk Máriával azért összehoztak egy gyerkőcöt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!