Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell ertelmezni az...

Hogyan kell ertelmezni az alábbi Igét?

Figyelt kérdés
5Móz 22:11 Ne öltözzél vegyes szövésű azaz gyapjúból és lenből szőtt ruhába.
2020. aug. 24. 07:16
 1/9 A kérdező kommentje:
Pl ha van ilyen ingem akkor azt nem viselhetem?
2020. aug. 24. 07:17
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Úgy, hogy ne öltözzél vegyes szövésű azaz gyapjúból és lenből szőtt ruhába.
2020. aug. 24. 07:28
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha az Ószövetség alatt élsz, akkor ne hordj ilyet.
2020. aug. 24. 08:19
 4/9 anonim ***** válasza:
32%
Ez a Papi osztályra vonatkozott a Héberek, vagy is az Izraeliták idejében, akik a Templomnál szolgáltak. Ez a szövegkörnyezet alapján is jól látható, kiknek szól az emberek közül.
2020. aug. 24. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:
1 Gyapjú és lenkeverék inget kétlem hogy elbírnál magadon viselni amikben mindkettő alapanyag benne volna. Egyrészt a gyapjú is teljesen más, és a len is másképp viselkedik-mint ruházat egy emberen.
2020. aug. 24. 09:02
 6/9 anonim ***** válasza:
64%
A len nyári testhez símúló ruha. A nyitottságot szimbolizálja. A gyapjú meleg ruha pulóverekhez, kabáthoz való. Inkább télen hordjuk. A magányt, zárkózottságot szimbolizálja. Az ige a köpönyegforgatásra akar utalni, hogy egyszerre csak egy álláspontot képviselj. A szeretetet ne keverd a ridegséggel.
2020. aug. 24. 09:36
 7/9 KZitus ***** válasza:

Szia

Egy időben engem is foglalkoztatott ez a kérdés és jó ideig kutattam is utána. De semmit nem ír erről a Biblia. Viszont ha figyelembe vesszük, hogy sok sok egészséggel kapcsolatos utasítás van a Törvényben, amelyek szintén nincsenek megmagyarázva, de a zsidó nép egészséges életéhez nagy mértékben hozzájárult (amennyiben betartották), ez a ruha anyagjára vonatkozó utasítás is valószínűleg kapcsolatban van az egészséggel. mert minden ami a bőrünket napközben befedi, bizony kihatással van az egészségünkre. Én pl. a nejlon harisnyanadrágtól viszketek. Vajon hányféle műanyagból készül?

2020. aug. 24. 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
6# ez érdekes magyarázat. Vajon a törvény többi részét is lehet átvitt értelemben magyarázni?
2020. aug. 24. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Ma már nincsenek érvényben az ószövetség tételes parancsolatai, tehát ez sem.

Ennek a parancsnak ha jól tudom, komoly teológusok sem tudják az értelmét. Valószínűleg azért, mert nem ismerjük pontosan az akkori történelmi és kulturális helyzetet. Egy tippem van, ami valószínűleg hibás, hiszen csak egy tipp: Talán a zsidók valamely ellenségének volt gyakorlata a kétféle anyagból szőtt ruha, és Isten azt szerette volna, ha választott népként a zsidók ebben a tekintetben is mások lettek volna a körülöttük élő bűnös népektől, hogy még ezt a technikát sem követik.

üdv Stefán

2020. aug. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!