Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Júdás levelét hogyan kell...

Júdás levelét hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés
Ha velem megesett az amit említ akkor egy prófécia teljesedett be?

2020. aug. 6. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Melyik részre gondolsz? Mert azért nem egy-két mondatos levélről van szó.
2020. aug. 6. 11:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát a durva részekre gondoltam ahol a levél már elítéli az embert az örök kárhozatra
2020. aug. 6. 11:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Júdás levele hithű keresztényekhez szól, azokhoz, „akik az Atya Istentől megszenteltettek és Jézus Krisztustól megtartattak” (Júdás 1:1). Júdás nyíltan leszögezte, mi a célja: olvasói buzdítása arra, hogy tusakodjanak a hitért az egyházba beszivárgott istentelen tanítókkal szemben, akik az erkölcstelen viselkedést és az Úr Jézus Krisztust megtagadó hamis tanításokat népszerűsítették. Júdás elmagyarázza, hogy titkon olyan emberek férkőztek a szentek közé, akik hamis tanokat terjesztenek és gonosz viselkedésformákat népszerűsítenek. Júdás figyelmeztet az azokat érő ítéletekre, akik elfordulnak Istentől, és azt tanácsolja az egyháztagoknak, hogy építsék a hitüket, és tartsák meg magukat „Istennek szeretetében” (Júdás 1:21).

A kérdés ezek után az, hogy mi esett meg veled? Akkor tudunk a kérdésedre válaszolni, ha tudjuk mi a pontos szituáció...

Üdv. Péter

2020. aug. 6. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

Amikor Júdás megírta a levelét, addigra kritikussá vált a helyzet. Erkölcstelen, állatias emberek lopództak be a keresztények közé, és ’az Isten ki nem érdemelt kedvességét a gátlástalan viselkedés mentségévé változtatták’.

Júdás ezért Isten szellemének a hatására eltért az eredeti szándékától, és nem a keresztények közös megmentéséről írt, vagyis arról, hogy Isten elhívta őket az égi Királyságába. Buzdító szavaival segítette a hívőtársait, hogy ellen tudjanak állni a gyülekezeten belüli romboló hatásoknak.

Rövid, de lényegre törő, határozott hangvételű levél, mely óva int a gyülekezetbe belopódzó gonoszoktól

Ne feledkezzünk meg arról, hogy bár az izraelitákat Isten kimentette Egyiptomból, de később elpusztította azokat, akiknek nem volt hitük

Azokat az angyalokat is megbüntette, akik nem maradtak meg a maguk helyén

Szodoma és Gomorra erkölcstelensége rendkívüli volt, ami miatt örök tűznek bírói büntetését szenvedték el.Az intő példák ellenére is vannak olyanok, akik hasonló szokásokat igyekeznek behozni a gyülekezetbe.

A keresztényeken látszódnia kell, hogy mások: építeniük kell magukat a szentséges hitükön, imádkozniuk kell szent szellemmel, meg kell tartaniuk magukat Isten szeretetében és várniuk kell arra, hogy Jézus irgalmas legyen velük

Segíteniük kell másokon, irgalmasságot kell tanúsítaniuk azok iránt, akiknek kételyeik vannak, és meg kell menteni őket, kiragadva őket a tűzből

2020. aug. 6. 11:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Rajtam volt a kegyelem ennek ellenére többször is kísértésbe estem és néztem olyan videokat az utobbi honapokban. Illetve okoskodtam más emberekkel és bántóan viselkedtem. Nagyjabol sok minden igaz ram amit a levél leír.
2020. aug. 6. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha marcangolod magad, azzal nem jutsz előbbre.

Úgy látom hogy a múltkor irt Bibliai javaslatokat nem vetted figyelembe.

Neked is tenned kell azért, hogy változz. Mi nem tehetjuk meg helyetted,

2020. aug. 6. 11:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

Én azt kérem, hogy akkor a levél egész üzenetét vedd figyelembe! Csodálatos dolog, hogy felismerted a bűneidet, innen csak egy lépés a rendezésük, de ezt már tudod, ha rajtad volt a kegyelem. Gondolj a tékozló fiúra! Az Atya vár vissza, térj meg újra, bánd meg a bűneidet, rendezd Istennel és emberekkel, és előtted az élet! :-)

Sok sikert és találkozunk a mennyben! :-)

Üdv. Péter

2020. aug. 6. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!