Miért kellett Jézust elárulni? Miért nem önként ment a keresztre?
Jétus nem volt kereszten.
Miért menne akárki keresztre? Wtf.
mert nem volt megöngyizős, nem volt bűvész, nem volt mutatványos
- Isten és Ember egyszerre
próbálj meg tanulni magad kérdező - szerintem az alábbiakat írtam már, de soha semmi foganatja, úgy hogy be is kéne fejezni ezt a gyakroizást, fölösleges - itt csak olyan válaszokat kapsz sorozatban, miszerint "nincsisten de gonosz, hülye keresztények"
tehát: a bűbakképzés mechanizmusával függ össze ahogy történt
"Inkább egy ember vesszen, mint egy nép"- mondta Kajafás főpap.(Jn 11,49)Kemény mondat ez. És Istennel szemben végtelenül kegyetlen.
Méltóztass elolvasni R. Girard A bűnbak.c könyvét
*
Áldott Pünkösdi Ünnepeket!
Azért, mert ember volt, nem akart meghalni, félt a szenvedéstől, de alávetette magát Isten akaratának.
"Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te."
#4 részben így van, Jézus Isten és ember is, tehát mindent átérzett, amit mi, és félt a haláltól, ezt az evangélium is írja
“ Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.” Lk 22:42
De tudta, hogy így teljesedik be az írás, és így vált meg minket, így a mi szeretetünkből, és Isten iránti engedelmessegből vállalta.
Ám Jézus adta önként magát, ha akarta volna, akkor az Atyaisten a segítségére sietett volna.
“ Jézus erre azt mondta neki: »Tedd vissza a kardodat a helyére. Mert mindaz, aki kardot ragad, kard által vész el. Vagy azt hiszed, nem kérhetném Atyámat, hogy azonnal küldjön nekem több, mint tíz légió angyalt? De akkor hogyan teljesednének be az Írások, hogy ennek így kell történnie?” Mt 26:52-54
#7 “ Az Egyház tehát vallja, hogy Jézus Krisztus szétválaszthatatlanul valóságos Isten és valóságos ember. Valóban Isten Fia, aki emberré lett, a testvérünk lett, de úgy, hogy Isten és a mi Urunk marad”
Katolikus Egyház Katekizmusa 469
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!