A Hit Gyülekezete mit gondol a többi keresztény felekezetről?
Igen csak a kiadótók atmaszkirozza a budzsebol mielott kiadja
.
.A János records
És mit gondolsz Sándor testvér gyülekezete a többi egyházról udvoss grol?!?
Kéne a válasz...
A legelső válaszban már leírtam, bár kétlem hogy a nagy lepontozás mellett el is lett olvasva.... Ha kell, megint bemásolhatom amit Jézus mondott az üdvösséggel kapcsolatban.
Azt elolvasva rájöhet az ember, hogy egyáltalán nem csak a HitGyülisek üdvözülnek (sőt, ha valaki HitGyülis, de valójában nem keresztény, akkor értelemszerűen nem üdvözül, mert Jézus az Út, csak általa tudunk üdvözülni)
Épp a 15-ös válaszomban írtam, hogy:
"mert Jézus az Út, csak általa tudunk üdvözülni"
Szerintem nem szükséges magyarázatot fűznöm mellé :D
Okés, akkor megmagyarázom:
Jétus az Út - ez azt jelenti, hogy csak általa, rajta keresztül tudunk üdvözülni. Ő mutatta be az Atyának az engesztelő áldozatot a bűneinkért. Ezt egyáltalán nem érdemeltük ki - sőt, vétkeztünk Isten és embertásaink ellen, tehát ez hatalmas dolog! Ez, hogy érdem nélkül megkaptuk a lehetőséget az üdvösségre, ez Isten kegyelme. Olyan ez, mint amikor bűnöző vagy, és a halálos ítélet helyett amnesztiát kapsz, és rengeteg segítséget - annak ellenére, hogy jogosan ítéltek volna el.
Azonban ezt nem mindenki fogadja el - a fenti hasonlattal élve, vannak, akik ragaszkodnak a halálos ítélethez, és nem akarnak kimenni a börtönből (vagy kivégzőteremből, nem tudom hogy működik :) ). Megvan a lehetőségünk Isten kegyelméből, de el kell fogadnunk - itt jön be a hit és a megkeresztelkedés.
Röviden összefoglalva a választ a kérdésedre: Természetesen nem magunknak köszönhetjük az üdvösséget :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!