Keresztények! A hat napos teremtést szó szerint kell venni?
27-eshez írtam a 30-as választ.
Üdv: Gábor
Érdekes információ! Köszi! És miért hallgat azóta Isten és Jézus 2000 éve?? Miért nem jön le Jézus világvége nélkül a Fölre?
Én mint keresztény nagyon örülnék ha eljönne Valamelyikük! És így nem kell félnem, hogy a Biblia és a vallásunk kamu! :)
Amúgy téged nem csúfoltak/röhögtek ki élőben a vallás miatt? Meg, hogy káros az emberre nézve :( népbutítás stb...
32
"És miért hallgat azóta Isten és Jézus 2000 éve?? Miért nem jön le Jézus világvége nélkül a Fölre?"
Nem hallgat. Itt nem tudom pontosan mire gondolsz? A megváltási tervben mindennek megvan a maga ideje! Isten adott egy bizonyos kegyelemidőt az emberiségnek a megtérésre, megjobbulásra - ez az idő az ami a vége felé közeledik! A földi történelemben ugyanazok a folyamatok érnek be: hogy a bűn zsoldja a halál!
"Én mint keresztény nagyon örülnék ha eljönne Valamelyikük! És így nem kell félnem, hogy a Biblia és a vallásunk kamu!"
Minden kereszténynek van önmagában bizonyságtétele Krisztussal az ő Szent Lelke által. Meglehet hogy Isten megenged nehéz próbákat az életünkben de ez csak azért van hogy még jobban bízzunk benne!
"Amúgy téged nem csúfoltak/röhögtek ki élőben a vallás miatt? Meg, hogy káros az emberre nézve :( népbutítás stb.."
Az mindenkivel megtörténik ha komolyan veszi Isten Igéjét. De hát így is van megírva:
1 Kor. 1,21
Mert minekutána az Isten bölcseségében [Mát. 11,25. Luk. 10,21. Róm. 1,19-23.] nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.
1 Kor. 1,22
Mert egyfelől a zsidók jelt [Mát. 12,38. Ján. 4,48.] kívánnak, másfelől a görögök bölcseséget keresnek.
1 Kor. 1,23
Mi pedig Krisztust [rész 2,2.] prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, [Mát. 11,16. Ján. 6,61. Róm. 9,32. Luk. 2,34.] a görögöknek pedig [rész 2,14.] bolondságot;
1 Kor. 1,24
Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát [Róm. 1,16.] és Istennek [vers 30. Kol. 2,3.] bölcseségét.
Ott ahol az embereknek van hitük ma is lehetnek csodák. Ezek általában egyéni tapasztalatok és csak az egyén vagy egyének részesek benne! Jób történetére olyan ember története hasonlít akinek olyan hite is van mint Jóbnak! Jób gazdag volt és híres de a mennyben Isten nem a gazdaságát értékelte hanem a jellemét! Ez a jellem emelte őt akkor a többi ember fölé! Nem a csodák hanem a kis dolgokban való hűség tette Jóbot alkalmassá arra hogy a nagyobb dolgokban is megálljon! Lehet hogy téged is vesznek körbe csodák csak te talán másmilyenre számítanál az életedben!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!