Szellemileg egyenlő e a két nem Krisztusban?
Teljes egyenlőség van a két nem között, vagy csak férfiak taníthatnak, vezethetnek? Szellemi dolgokról beszélek.
Egyes felekezetekben taníthatnak nők, másokban csak férfiak.
Ti melyikben lennétek szívesebben?
37
Ez neked szól, csak neked:
Jelenések 2-
12. A Pergámumbeli gyülekezet angyalának írd meg: Ezt mondja az, a kinél a kétélű éles kard van:
13. Tudom a te dolgaidat, és hogy hol lakol, a hol a Sátán királyiszéke van; és az én nevemet megtartod, és az én hitemet nem tagadtad meg Antipásnak, az én hű bizonyságomnak napjaiban sem, a ki megöleték nálatok, a hol a Sátán lakik.
14. De van valami kevés panaszom ellened, mert vannak ott nálad, a kik a Bálám tanítását tartják, a ki Bálákot tanította, hogy vessen botránykövet az Izráel fiai elé, hogy egyenek a bálványáldozatokból, és paráználkodjanak.
15. Így vannak nálad is, a kik a Nikolaiták tanítását tartják, a mit gyűlölök.
16. Térj meg: ha pedig nem, ellened megyek hamar, és vívok azok ellen számnak kardjával.
17. A kinek van füle hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.
37 Bocs, ez még lemaradt:
Jelenések 2-
18. A Thiatirabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Isten Fia, a kinek szemei olyanok, mint a tűzláng, és a kinek lábai hasonlók az ízzó fényű érczhez:
19. Tudom a te dolgaidat, és szeretetedet, szolgálatodat, és hitedet és tűrésedet, és hogy a te utolsó cselekedeteid többek az elsőknél.
20. De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.
21. Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
22. Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
23. És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.
41 Én a kérdésedre bőségesen megválaszoltam, sokszorosan többet mint kellett volna.
És már megbocsáss, egy segíteni akaró emberre egy magát intelligensnek tartó ember nem mondja, hogy rizsázik. Csak az aki a kevélységtől kettőig nem lát, és rájött, hogy a másik illetőt aki segített neki nem tudja tőrbe csalni.
Tanulj tisztességet, ha már eddig nem tanultál.
Nyugi van, karizmatikusnak, katolikusnak is Jézus Krisztus a megváltója. Úgyhogy tesók vagytok. Függetlenül az egész katolikus egyház és karizmatikus felekezet tévedéseitől, ha vannak ilyenek :))
Vagy egyszerűen csak más az olvasatotok.
"Én a kérdésedre bőségesen megválaszoltam, sokszorosan többet mint kellett volna." "egy segíteni akaró emberre..."
Feltettem egy nagyon egyszerű kérdést, nem kaptam rá választ. A stílusod alapján te nem segíteni akarsz, max rosszindulatúan kioktatni másokat, többek között engem is.
Sehol se látom, hogy a 37-esre válaszoltál volna. De megtudtuk, hogy fel kell égetni a Vatikánt, ami szerintem egy barbár és elmebeteg dolog. Például a Vatikánban vannak a Szentírás legősibb kéziratai is, miért szeretnéd Isten szavát porrá égetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!