Szellemileg egyenlő e a két nem Krisztusban?
Teljes egyenlőség van a két nem között, vagy csak férfiak taníthatnak, vezethetnek? Szellemi dolgokról beszélek.
Egyes felekezetekben taníthatnak nők, másokban csak férfiak.
Ti melyikben lennétek szívesebben?
Ez kezd ovis szintre esni 😂
Nem lenne egyszerűbb ha idéznétek a Bibliából? Ezt eddig csak Zitus tette meg, ő viszont csúnyán le lett pontozva...
Az én 6-os válaszom mennyiben "ovisabb", mint a te 8-as válaszod? Mert ezt én meg komolyan kérdezem.
15 *Az egyenlőség nem azt jelenti, hogy mind a két nem lehet egyazon szerepben.
Mindig első a férfi-hiszen ő lett elsőként teremtve, és belőle teremtődött a nő. Ez köztudott. Ugyan akkor lehetnek olyan helyzetek, amikor a férfi szellemileg meggyengül és Isten átadja a feleségnek a vezetést. Létezik ilyen. Tapasztaltam, tudom hogy van.
A nő és a férfi is szentelheti életét Istennek, de nem feltétlen egyformán.
Nem egyformák-teljesen másképpen látják a dolgokat, és másképpen közelítenek egy adott problémához pl.
Például papok csak férfiak lehetnek a Szentírás szerint, viszont a nők is választhatnak hasonló hivatást, ha szűzként szolgálják Istent.
Ez nem igaz, ez egy katolikusok által használt dogma.
Lásd Marilyn Hickey-t az egyik legnagyobb női evangelista és pásztor-családos, férje meghalt már és van gyermeke, és Isten felkent embere.
Mind a kettő Istennek szentelt élet, de kicsit mégis más.
Abszolút más.
*Például papok csak férfiak lehetnek a Szentírás szerint
Minden mai neoprotestáns, karizmatikus keresztény, aki Szent zellemmel kersztelt legyen az férfi vagy nő Melkisédek rendje szerinti papi elhívást kapott.
"Ez nem igaz, ez egy katolikusok által használt dogma."
Na jó, de akkor a Szentírás nem igaz.
"Isten felkent embere"
Egész pontosan ez hogy történt? Isten alászállt a mennyből és felkente őt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!