Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Júdás levele nekem szól?

Júdás levele nekem szól?

Figyelt kérdés
Egy értéktelen oktalan állat vagyok? :(

2020. aug. 11. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Júdás levele hithű keresztényekhez szól, azokhoz, „akik az Atya Istentől megszenteltettek és Jézus Krisztustól megtartattak” (Júdás 1:1). Júdás nyíltan leszögezte, mi a célja: olvasói buzdítása arra, hogy tusakodjanak a hitért az egyházba beszivárgott istentelen tanítókkal szemben, akik az erkölcstelen viselkedést és az Úr Jézus Krisztust megtagadó hamis tanításokat népszerűsítették. Júdás elmagyarázza, hogy titkon olyan emberek férkőztek a szentek közé, akik hamis tanokat terjesztenek és gonosz viselkedésformákat népszerűsítenek. Júdás figyelmeztet az azokat érő ítéletekre, akik elfordulnak Istentől, és azt tanácsolja az egyháztagoknak, hogy építsék a hitüket, és tartsák meg magukat „Istennek szeretetében” (Júdás 1:21).

A kérdés ezek után az, hogy miből gondoltad, hogy neked szól? Akkor tudunk a kérdésedre válaszolni, ha tudjuk mi a pontos szituáció...

Üdv. Péter

2020. aug. 11. 21:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát korábban bujálkodásra fordítottam Isten kegyelmét pedig már megvoltam térve de kisértésbe estem. Ezektől a kisértésektől utóbbi időben valamilyen csoda folytán megszabadultam de mégis kínoz a gondolat hogy ilyet tettem és már elvileg utolsó időket éljük.
2020. aug. 11. 21:32
 3/11 A kérdező kommentje:
Tehát olyan videókra maszturbáltam és gondolom ez bujálkodás.
2020. aug. 11. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Mindenkinek szól.
2020. aug. 11. 21:34
 5/11 anonim ***** válasza:

3 Ez tisztátalanság és paráznaság, ami nálad van.

A maszturbáció tisztátalanság.

2020. aug. 11. 21:43
 6/11 anonim ***** válasza:
4 Nem szól minden mindenkihez.
2020. aug. 11. 21:44
 7/11 MBbpg ***** válasza:

Kérdező, ne gondold azt, hogy te vagy az első ilyen keresztény - sajnos sokan beleestek (beleestünk), de van rengeteg bizonyság a bűntől való szabadulásról! Megszabadultál, abbahagytad - ez csodálatos! Azonban a lelkiismereted még mindig jelez... Valószínűleg azért van, mert nem hoztad világosságra - velem is megesett, sokat gondolkoztam, elmélkedtem, kértem Istent hogy mutassa meg, mi maradt ki. A választ az 1János 1-ben találtam:

"Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekeszszük. Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá teszszük őt, és az ő ígéje nincsen mi bennünk."

1 János 1:6‭-‬10

El kell ismerni, hogy vétkeztünk. Felesleges a felelősséget hárítani (Azért volt, mert... Nem tehetek róla...). Mi követtük el, a felelősség a miénk. A következményeket azonban Jézus vitte el a kereszten!

Mit ír még az 1János 1? A világosságban járás, a bűn megvallása is fontos. Nem tudom melyik felekezethez tartozol, de a gyónás/bűnvallás ezért van! Vagy ha nem is mész el oda, akkor is valakinek mondd el (nyilván valaki szellemileg érett személynek), hogy világosságban legyél!

Isten áldjon!

2020. aug. 11. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Erre figyelj nagyon kérdező, mindjárt megnézem a Judás levelet is

Timótheushoz írt II. levél 3. rész

1.

Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.

2.

Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,

3.

Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.

4.

Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.

5.

Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

6.

Mert ezek közül valók azok, a kik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,

7.

Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.

8.

Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.

9.

De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, a miképen amazoké is az lett.

2020. aug. 11. 21:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha fény gyúlt valamivel kapcsolatban benned, azért adj hálát Istennek, mert van lehetőséged-kaptál lehetőséget-hogy kijavítsd.Sokan idáig sem jutnak el az életükben. Ez már egy jó dolog.
2020. aug. 11. 21:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenki bűnös, csak épp nem egyforma a bűnünk. Mindenkinek vannak botlásai, fel kell állni, le kell porolni magad, aztán menni tovább. Isten nem fog beléd rúgni csak azért, mert hülye voltál.
2020. aug. 11. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!