Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Templom vagy gyülekezet?

Baranyi Artur kérdése:

Templom vagy gyülekezet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én gyermek korom óta Hiszek Istenben, számomra ô a világ mindenség Ura, és a mi Teremtô Mennyei ATYÁNK aki úgy szeretett minket hogy Egyszulott Fiát Jézus Krisztust fel áldozta értünk hogy aki benne hisz orok élete legyen! És a szent Lelket küldte el nekünk vigasztalókent hogy bennünk legyen !! Voltam első áldozó , szoktam imádkozni törekszem a jóra és próbálom a rosszat kerülni. De szerintem a gyüliben nagy az agymosás, a templomban pedig nem mossák az agyad elmondja a református Pásztor az igét , van egy közös ima és ének! De ami a hit gyuliben van az agymosás! Te hova járnál templom vagy gyüli? Vagy elég az ha hiszek és ez mindig bennem él? Azt is hallottam a gyuliben leszedik az embert , és nem a szegényeknek adja oda a legtöbb Pásztor hanem nyaralnak meg Jól élnek belőle !
2020. aug. 1. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%

A kérdésre is válaszolva:

templom? igen! A Biblia azt tanítja, hogy Isten kézzel csinált templomokban nem lakik, hanem a testünk a Szent Lélek temploma. A megtéréssel, újjászületéssel, Szent Lélek vételével ez teljesül: a megtért, újjászületett, szellemben járó keresztények teste a Szent Lélek temploma lesz.

gyülekezet? igen

A Biblia nem felekezetekről, nem kőtemplomokról, hanem gyülekezetekről beszél a Jelenések könyvében például. Krisztus igazi EGYHÁZA gyülekezetekből áll (az pedig elhívott emberekből), nem kőtemplomokból, benne elszórt halotti csontokból.

Ahol a kőtemplomon van a hangsúly, és a benne elszórt halotti csontokon* , az a hamis, halott egyház.

*: hű de nagy szent volt x.y itt vannak a csontjai - mondják.

A Biblia pedig ezt mondja:

"Jobb az élő eb, mint a megholt oroszlán."

2020. aug. 2. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

A templom maga az épület. A közösség elnevezése nálunk katolikusoknál gyülekezet helyett inkább egyházközség vagy plébániai közösség (vagy csak plébánia). A gyülekezet szót inkább a protestánsok használják.

"Voltam első áldozó"

Akkor mit kerestél a Hitgyüliben?

2020. aug. 2. 19:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A templomba a közösséget gyülekezetnek hívják. Az pedig, hogy te nem vagy kapcsolatban Istennel és te szerinted elég hinni a létezését, azt pedig nem is kommentálom. Van még hova fejlődj.
2020. aug. 2. 21:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia, nekem nem vilagos, mit ertesz a "templom" es "gyulekezet" szavak alatt?

templom = tortenelmi egyhaz, pl. katolikus, reformatus, evangelikus?

gyulekezet = Hit Gyulekezete? vagy mas ahhoz hasonlo amerikai stilusu kisegyhaz?

Mert a "templom" szo az epuletet jelenti, a gyulekezet pedig a protestans templomokban megjelent vagy odajaro hivoket ("a gyulekezet foglalja el a helyet", mondja a lelkesz).

Azt irod, hogy aldoztal, tehat katolikus vagy? De utana meg a reformatus "pasztort" emlegeted. Meg a "hitgyulit".

"Te hova járnál templom vagy gyüli? Vagy elég az ha hiszek és ez mindig bennem él?"

Az ilyen Hit Gyulekezet-szeru kisegyhazak altalaban szigorubbak, nagyon szo szerint veszik a Bibliat, tobbet kovetelnek.

De az is eleg, ha csak hiszel - ezeket mind Neked kell eldonteni.

Oda menj, ahol jobban erzed magad.

Ha ugy erzed, hogy a Hit Gyulekezeteben agymosas van, akkor ne menj oda.

2020. aug. 3. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!