Keresztények, holnap vasárnap. Mentek templomba vagy gyülekezetbe?
Szia!
Vasárnaponként rendszeresen szoktam menni gyülekezetbe istentiszteletre. De sajnos ezen a héten nem tudok elmenni, mert beteg vagyok.
Szia
Gyülezetbe megyek, ahol meghallgathatok egy 30 perces Biblián alapuló előadást, majd egy Őrtoriny cikket vizsgálunk meg, amelynek a témája:"Fiatalok, tartalmas életetek lehet!" a Zsoltárok 16:11versére épül "Megismerteted velem az élet ösvényét”.
Szia!
Nem. Én ma voltam. Ezért:
“Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belől van;
Mert hat napon teremtette az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugodott. Azért megáldotta az Úr a szombat napját, és megszentelte azt.”
(II.Móz. 20:8-11)
“Hat napon át munkálkodjatok, a hetedik napon nyugodalomnak, szent gyülekezésnek szombatja van, semmi dolgot ne végezzetek: az Úrnak szombatja legyen az minden lakhelyeteken.”
(III.Móz 23:3)
“Ha megtartóztatod szombaton lábadat, és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon, és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának, és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén, foglalkozást sem találván, hamis beszédet sem szólván:
Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain, és azt mívelem, hogy Jákóbnak, atyádnak örökségével élj; mert az Úr szája szólt!”
(Ésa. 53:13-14)
Üdv. Peter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!