Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztényként jógázom,...

Ha keresztényként jógázom, akkor a pokolra fogok jutni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 30. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:

69

Ne haragudj de rengeteg érvet felhoztam a jóga ellen és mindegyikre igy reagáltál: Ez egyszeruen nem igaz, ezt csak mások mondják, ezt egyesek belemagyarázzak, ez nem is igy van meg ilyen nincs is!

Semmilyen normális érv nem hangzott el arra nézve hogy a jóga önmegváltó módszer, csak annyi hogy hát nem is az! De ez kb olyan mintha a székre azt mondanád hogy hát ez nem is szék és kész el van intézve.

De vegyük a jó fát aminek nincs rossz gyümölcse hanem csak is jó!

Akkor miért van annyi videó és blog azokról akik a jógára való veszélyt felhívják mert már megtapasztalták ha a jógának nincs rossz gyümölcse?? Egyértelmű ! Azért mert nem jó fa , ezért rosszak a gyümölcsei!

Tessék itt van egy indiából származó nő aki gyakorolta ezt!

https://www.youtube.com/watch?v=ue56NpFM-Rs&t=1124s

De itt van egy másik is! Ő is indiai származású totálisan hindu gyökerekkel rendelkező nő! azt mondta jóga hatására olyan beteg lett és olyan fájdalmai lettek hogy már csak az öngyilkosságban látta a kiutat, Esténként különböző asszánákba csavarodott a teste és néha arra ébredt fel hogy saját magát fojtogatja! Démoni hangon beszélt és azt mondta a saját anyjának hogy őt is a mélybe rántja!De ha azzal érvelnél itt hogy hát nem volt elég érett spirituálisan.. Jézusnak elég érett volt , mert végül Ő szabadította meg azoktól a démonoktól akik a jóga és a meditáció hatására utat találtak a nő testébe! Meg még ilyenekkel is szoktak érvelni a jógázok hogy ez csak tisztulási folyamat ... azért tapasztal rossz dolgokat mert a sajat tudatalattija kerül felszínre meg hasonlók! Én meg a te szavaiddal érvelek ! Mert ha a fa(JÓGA) valóban jó lenne akkor annak a gyümölcse is jó lenne és sem nem okozna megbetegedést sem mentális betegséget sem megszállottságot! Tudom gyógyulást is hoz egyeseknek de a sátán is gyógyító angyalnak mutatja magát , amig meg nem téveszti az embereket! És miután csapdába estek az emberek és elég mélyre lementek hogy már alig tudnak kimászni akkor meg szabad prédák lesznek! és mivel tudjuk hogy a jó fának nem lehet jó meg rossz gyümölcse is egyszerre ezert a jóga még mindig a rossz fa kategóriába tartozik!

https://www.youtube.com/watch?v=6DZ7oz_fIq8&t=420s

Aztán itt van egy magyar apáca nő története mielőtt apáca lett jógázott és hát annyira nincs jó véleménye róla hogy szerinte egyenesen a pokolba vezető út! Ezt is érdemes lenne megnézni! És ezek mind különböző személyek hasonlóan rossz tapasztalatai, amik alátámasztják hogy jóga egyszerüen nem jó "fa"

https://www.youtube.com/watch?v=qfVmDvYW9Co

De tovább is van mondjam még? Érdekes mennyi embernek van rossz tapasztalata ezzel az "ártatlan" jógával!

Itt van egy amerikai jóga tanár aki totál tiszta életet élt , tisztelte Istent, a spirituális értékekre összpontosított, szinte szerzetesi életet élt csak épp nem keresztény szemszögből hanem a keleti spirituális ggyakorlatok szemszögéből és még hozzá olvasta a keleti szentirásokat is mint védak meg bhagavad gita! Aztán megjelent egy cikk róla az egyik újságban és akkor azt gondolta hogy jó lehetőség mert növelhetné a jóga óráinak résztvevők számát de ehelyett egy keresztény gyülekezet figyelt fel rá! Imádkoztak érte a nap 24 órájában (beosztották maguk között) hogy Isten felfedje előtte a valódi Jézus Krisztust! Majd ez alatt az idő alatt míg imádkoztak érte felkereste egy régi barátja aki elmesélte hogy újjászületett keresztény lett, ami azt jelenti hogy Isten Lelke kivülről a hívőbe beköltözik, amit a jóga tanár azelőtt nem is hallott mert a hinduizmus és a new age szemszöge ( Ami szerintem megegyezik a 69" válaszadó szemszögével) az hogy Isten lelke már eleve benne van az emberben! Arról is beszél hogy a jóga koncepciója az istennel való egyesülés , yoke jelentése egyesülés vagy vmi rabja leszel , valaminek az igájába hajtod magad! És a nyugatiak hiába redikálják le a tested behangolására, karbantartására a jóga valódi spirituális koncepciója az istennel való egyesülés és isteni tudatosság elérése! Csak hogy egy kereszténynek tudnia kell hogy az Istennel való egyesülés a Szent Szellem által valósul meg Jézus Krisztuson keresztül!

János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.( ez egy igei alátámasztás:))

Arról is beszél hogy a jóga egyik vonzereje az lehet hogy az emberek megtapasztalhatnak egyfajta szupernaturális tapasztalatot ami bizonyos kereszténységből kiveszett és ezért nem hisznek a (Szent Szellem) megvalósító erejében , mert a kereszténység néha csak szertartásokból , hagyományokból és rituálékból áll! Szerintem ez lehet a 69-s baja is! Ezért nem képes hinni a Szent Szellem erejében és ezért cseréli le a jógára!!!! A jógatanár arra is kitér hogy az emberek valószínű azert tartják szimpatikusnak vagy vonzódnak a jógához annyira mert a spirituális dolgokra való öszpontosítás révén a jóga segíthet megszabadulni drogfüggőségtől vagy elszakadni az élet negatív dolgaitól(pl. a világ tulzott anyagi aspektusától, testiségtől) és inkább a lelki sprituális dolgok felé fordítja a résztvevőket. Ez tanár nagyon intenziven csinalta a jógát szinte csak erre fokuszált és nem nézett tv-t nem járt moziba, nem randizott, szinte majdnem minden világi dologtól elfordult mindemellett hatalmas tisztelettel volt Isten iránt, bár voltak mély spiritualis élményei( testelhagyás stb) mégsem volt kapcsolata Istennel úgy ahogyan azt később megtapasztalta a Szent Szellem által! Ő maga mondja hogy utána nem volt kérdés hogy abbahagyja a jóga tanítását mert nem egyszerűen nem viszi előbbre a gyakorlót a Isten jelenlétének valódi megtapasztalásához!

https://www.youtube.com/watch?v=CaG_Xlux1L0

2020. okt. 11. 22:17
 72/80 anonim ***** válasza:

Ezt a videót érdemes lenne megnézni! Méghozzá végig mert végén a jógáról is beszél!

https://www.youtube.com/watch?v=N3_jPsswJV0

2020. okt. 11. 22:25
 73/80 anonim ***** válasza:
1. Timóteus 2:5 Csak egyetlen Isten van, és egyetlen híd Isten és az emberek között: az emberré lett Krisztus Jézus.
2020. okt. 11. 22:41
 74/80 anonim ***** válasza:

71.

"Érdekes mennyi embernek van rossz tapasztalata ezzel az "ártatlan" jógával!"

A rossz fa/rossz gyümölcs példa értelmezését ezek szerint nem figyelted. A kerszténység neve alatt világban elkövetett istentelenségeket is soroltam már, épp 69-esben, amire elvileg 71-ben válaszolsz... csakhogy elegánsan figyelmen kívül hagyod azt a gondolatmenetet. Olvasd át mégegyszer. Tényleg kíváncsi vagyok miként rendezed magadban ezeket következetesene.

Én megnéztem ezeket a youtube linkes példáidat, és tudom miért nem hitelesek számomra. Az érveléseimet eddig is figyelmen kívül hagytad.

71.ben is írod:

"rengeteg érvet felhoztam a jóga ellen és mindegyikre igy reagáltál: "Ez egyszeruen nem igaz, ezt csak mások mondják, ezt egyesek belemagyarázzak, ez nem is igy van meg ilyen nincs is!"

Én alátámasztottam forrásokkal és logikával mire alapozom a kijelentéseimet. Számtalanszor kértem, hogy te is tedd ezt.

Összefoglalom:

Először kersztény papok kijelentése volt érv a jóga ellen.

Kérdeztem, milyen mélységben gyakorolták ők a jógát? Mert a jóga gyarkolat. Gyakorlatban érthető meg. Aki nem mélyedt el a gyakorlásában, nem nyilatkozhat mibenlétéről hitelesen. Nem számít mekkora püspök, vagy kersztény teológus. Szava semmit sem jelent világszerte ismert és elismert 90 éves jóga mester szavával szemben.

Következő lépésben beidéztél volt hindu neveltetésűeket. Itt már figyelmen kívül hagytad, azt a tényt, hogy a jóga vallás független. Ezt a kijelentésemet semmivel nem cáfoltad, csak ragaszkodsz a kersztény hívők elképzeléseihez. Én a jóga legelismertebb beavatottjaitól idéztem, és hitelességüket a jóga parancsolataival támasztottam alá. A jóga parancsolata ugyanis az igazsághoz való ragaszkodás. Tehát a jóga követője nem hazudhat. Ha számodra ez nem érv, akkor egyszerűen azt állítod, hogy B.K.S. Iyengar* maga a Sátán. Mit tudsz te róla, hogy ilyet állíts? Ítélkezel! Jézus tanításának ellenére! Ráadásul olyanról, akit egyáltalán nem ismersz.

Te kerszténynek tartod magad? Milyen alapon?

*(21.-ben idéztem)

Az idniai származású (hindi) 30 év alatti leányzó, aki lelkes kersztényként figyelmeztet a jóga veszélyeire (hinid vallási témákat hozva) számomra nem érv. Mert a világszerte ismert és elismert 90 éves jóga mester szava számomra többet jelent.

Idéztem ettől a mestertől, hogy a jóga vallás független, és minden vallás követője saját hite javára használhatja a jóga módszereit. Ezt egyébként nem egy keresztény pap/teológus is vallja.

Ezt figyelmen kívül hagytad. Mi az ellenérv?

Mikor ezt kérdeztem: Aki igyekszik Jézus tanításának megfelelően, tisztán élni, annak szíve kisebb eséllyel fogadja be Jézust? Annak szíve nagyobb eséllyel vezethető félre?

ezt a választ kaptam:

"A sátánnak rengetek eszköze van hogy félrevezesse az embereket még a jóra törekvőket is "

Tényleg nem látod ennek abszuditását?

Megintcsak: jóga parancsolata az igazsághoz való ragaszkodás. Tehát a jóga követője nem hazudhat. Ha számodra ez nem érv, akkor egyszerűen azt állítod, hogy B.K.S. Iyengar* maga a Sátán.

2022. ápr. 9. 15:07
 75/80 anonim ***** válasza:

"Aki igyekszik Jézus tanításának megfelelően, tisztán élni, annak szíve kisebb eséllyel fogadja be Jézust? Annak szíve nagyobb eséllyel vezethető félre?"

Erre nem kaptam válaszokat. Csak valami nyakatekert (jellemzően Sátáni) logikával ezt:

"A sátánnak rengetek eszköze van hogy félrevezesse az embereket még a jóra törekvőket is "

Ezzel szemben a gyakorlati életvitel fontosságát az alábbi igehely is alátámasztja:

Jak 2:20 Akarod-e pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

26 Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.

2022. ápr. 9. 15:16
 76/80 anonim ***** válasza:
28%

kedves 75

Amiről te beszélsz az az önigazultság!

A keresztények nem önigazultsággal jutnak el az üdvösségre és nem igy lehet Jézust se befogadni a szívedbe! Irtam neked egy példázatot a farizeusról és a vámszedőről!

Lukács 18:9 Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta:

Lukács 18:10 "Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő.

Lukács 18:11 A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is.

Lukács 18:12 Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek.

Lukács 18:13 A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek.

Lukács 18:14 Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik."

Itt a farizeus is azt gondolja hogy az ő cselekedetei miatt meg fog igazulni vagy jobb helyzetben van másoknál akik több bűnt követnek el!

De nem így van!

itt van egy nagyon jó írás az önhittségről [link]

Az önigazultság szótári definíciója valahogy így hangozhatna: „a saját igazságba vetett meggyőződés, mely egyben önelégült erkölcsiségben, és mások véleményének lekicsinylésében nyilvánul meg". A bibliai értelemben vett önigazultság, mely rokon a törvénykező szemlélettel, azt az elképzelést takarja, mely szerint az emberben lakozhat olyan mérvű igazság, mely által Isten elfogadhat minket (Rómabeliekhez 3:10). Bár minden hithű keresztény könnyen felismeri ezen gondolatiság hamis mivoltát, a bukott természetünk miatt mindegyikükre állandó kísértésként hat, hogy elhiggyük, valamilyen módon magunktól és önmagunkban is igazságosakká válhatunk. Az Újszövetség bizonysága szerint Jézus Krisztus és Pál apostol is kifejezetten keményen bánt azokkal, akik magukat megtévesztvén saját erejükből akartak megigazulni.

Jézus Krisztus különösen keményen szavakkal illette kora zsidó vezetőinek viselkedését. Máté evangéliumának 23. fejezetében azon farizeusokat kárhoztatja, akik csak azért ragaszkodtak mereven törvénykező hagyományaikhoz, hogy embertársaiknál jobbnak tüntethessék fel magukat. A farizeus és a vámszedő példázata kifejezetten olyan emberek füle hallatára hangzott el, „kik elbizakodtak magukban, hogy ők igazak, és a többieket semmibe sem vették" (Lukács 18:9-14). A farizeusok úgy gondolták, hogy Isten kizárólag helyes cselekedeteikért, és hibátlan teológiai ismereteikért fogadja el őket (és az embereket általában). A vámszedő ezzel szemben bölcsen felismerte, hogy nincsen benne semmi, amiért Isten előtt jó színben állhatna. Az evangéliumok beszámolnak arról, hogy az igazságosság kérdését illetően Jézus hogyan került újra és újra összetűzésbe az írástudókkal és a farizeusokkal. Az Úr ezzel ezzel párhuzamosan külön időt szentel arra, hogy szüntelenül figyelmeztesse tanítványait az önigazultság kevély kovászára. Akkor is így jár el, mikor teljesen nyilvánvaló módon jelenti tanítványainak, hogy Őnélküle semmit sem tehetnek (János 15:5).

Pál apostol sem bánt kevésbé kesztyűs kézzel az önhittséggel, mint ahogyan azt az Úr Jézus Krisztus tette. Nem véletlen, hogy az Isten kegyelmét mindenek felé magasztaló eszmefuttatását éppen a körülmetélkedés önhittségében felfuvalkodott zsidók hamis önelégültségének kárhoztatásával vezeti be (Rómabeliekhez 2:17-24). Ezen értekezés fonalát a 10. fejezetben veszi fel újra, mikor arról Isten Szent Lelke által ír, hogy a zsidók saját vélt igazságosságuk szerint akartak Istennek tetszeni, és ezzel gyakorlatilag elvetették és semmibe vették Isten Igazságát, vagy is az Úr Jézus Krisztust (Rómabeliekhez 10:3). Pál apostol arra a következtetésre jut, hogy Jézus Krisztus maga a törvény hibátlan betöltése, és ezzel egyben a törvény vége. Isten tehát saját isteni mércéjének betöltése, nem pedig holmi emberi lények (4.vers).

A Galátziabeliekhez írt levelében Pál szintén felkarolja ezt a témát. A Galátziában élő gyülekezet híveinek hamisan tanították, hogy különböző testi dolgokat kell tegyenek (kifejezetten a körülmetélkedést), hogy Isten szemében tetszésre találjanak. Pál nem válogatja különösebben szavait, mikor kerek-perec kimondja, hogy ez a tanítás sok mindennek nevezhető, csak éppen Jézus Krisztus evangéliumának nem, így mindenki legyen „átkozott", aki ezt hirdetni meri (Galátziabeliekhez 1:8-9). Ennél még kifejezőbben juttatja hallgatósága tudtára, hogy ha az ember igazsága puszta emberi tettek és törekvések által is elérhető volna, akkor Jézus Krisztus „ok nélkül", hiába halt volna meg minden valaha élt ember bűneiért (Galátziabeliekhez 2:21). Arról is világosan ír, hogy a törvény tetteiből lehetetlen megigazulni Isten előtt (Galátziabeliekhez 3:21). Mindezt egybevetve Pál bolondságnak nevezi a galátziabeli gyülekezet tagjainak azon törekvését, mely szerint testi törekvések által, testben akartak megigazulni Isten előtt (Galátziabeliekhez 3:1-3).

Azt hinnénk, hogy ez már egy rég tisztázott téma, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a napjaink hívei is bele-beleesnek ebbe a szellemi csapdába. Eredendően romlott, óemberi természetünk egy jól tapintható vonása, hogy saját erőfeszítéséből akarván akar tenni valamit saját megváltásának érdeméért. A kevélység csalárdságában felfuvalkodott szívünk nehezen akarja bevenni, és helyén kezelni Jézus drága vérén megvásárolt, kegyelem általi szabadságunkat. Sokszor tudatalatt sem akarjuk elfogadni, hogy semmit sem tudunk hozzátenni (vagy éppen elvenni!) Isten tökéletes kegyelmi ajándékához, melyet az Úr Jézus Krisztusban kaptunk. Mennyivel könnyebb is hozzánk hasonló halandók gyarlóságához hasonlítani „fényes érdemeinket", mint (f)elismerni azt, hogy minden igyekezetünk ellenére sem voltuk-, vagyunk-, vagy leszünk képesek Isten tökéletes mércéjét betölteni. Csak Jézusban részesülhetünk Isten megbocsátásában, amit Isten kizárólag túláradó szeretetének kegyelméből biztosít minden embernek. Mivel Isten a mi helyünkben állt Pilátus előtt, száját nem nyitotta fel, hiszen bűnösként nekünk sem lenne sok kibúvónk a jogos bírói ítélet elől. Mi emberek nem csak Jézus Krisztus teljesen bűn nélküli életének-, hanem az összes bűnünket elhordozó helyettesítő áldozati kereszthalálának is kedvezményezettjei vagyunk (2.Korinthusbeliekhez 5:21). Csak az Ő áldozata által vagyunk egyáltalán képesek szembenézni bűneinkkel, és csak Általa járulhatunk minden vétkünkkel az Ő keresztjéhez, ahelyett hogy azzal áltatnánk magunkat, hogy sok tipródás és izzadás árán valami módon tetszhetünk Istennek. Csak a keresztben láthatjuk meg annak a kegyelemnek a mértéktelenségét, ami képes volt minden bűnünket a tenger mélyére vetni, és csak Krisztus Urunkra nézve leszünk képesek önigazultságunk minden önös késztetését napról-napra az Ő keresztjére szegezni."

Amit szerintem nem értesz vagy félre értesz az az hogy akkor Jézus mindent elvégzett helyettünk tehát nekünk nem is kell csinálni semmit , élhetünk bűnben és csinálhatunk azt amit akarunk. Ez egyáltalán nem így van. A megigazultsághoz nem kell csinálnod semmit mert Jézus igazit meg, de ez csak Úgy lehetséges ha elfogadod Őt Uradnak és megváltódnak, Ha pedig elfogadtad Őt Uradnak akkor már nem te irányítod az életed hanem Ő. Már nem vagy a saját magad ura és nem is a magadé vagy hanem Istené!

Galata 2:20 "Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem."

1. Korintus 6:20 Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben

Ha Istené vagy akkor Isten irányítja a cselekedeteidet is a Szent Szellemen keresztül ezért fogsz jót cselekedni.

Róma 8:14 Mert a kiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.

Amit neked kell tenned az az Istenbe vetett bizalom és hit amin keresztül be tudod fogadni a Szent Szellemet! Ez után pedig átadod az életed irányítását neki a Szent Szellemnek! Ehhez is hatalmas bizalom kell hogy ki merd adni az irányítást a kezedből mert az ugye félelmetes , mert ha a kormáykereket kiadod a kezedből akkor mar nincs tobb kiszámíthatóság ...

2022. szept. 24. 16:02
 77/80 anonim ***** válasza:

Kedves 76-

Lukác 18 példázatának lényegét összefoglaltad:

"elmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik."

Örülök, hogy hoztad ezt a pédát. B.K.S. Iyengar könyvében tualjdonképpen ugyan ezt fogalmazza meg saját szavaival a jogin megfelelő magatartásaként.

"...önelégült erkölcsiségben, és mások véleményének lekicsinylésében nyilvánul meg"

Ezzel talán arra célzol, hogy az itteni vita során lekicsnyeltelek. És erre alapozod véleményed az igaz joginról. (megjegyzem magam nem tartom annak, mert tudom, hogy egyelőre nem járom következetes kitartással azt az utat)

Bizony megjegyzéseim számos alkalommal személyeskedőn és sértően hathattak. Sajnálom! Én az eredeti kérdésre vonatkozó érveket igyekeztem felsorolni elsősorban, de valóban vitává alakult levélváltásunk. Több megközelítéssel igyezektem megértetni veled álláspontomat, és kérdéseket tettem fel, hogy megértsem a tiédet.

Kerestem a nézeteltérés gyökerét, és ezért egyenesen mutattam rá a zavaros pontokra. Köntörfalazás nélkül, hogy végre válaszra késztesselek. Ez hathat bántón.

Nem a felsőbbrendűségem bizonyítása a célom. Úgy érzem védekeznem kell, mert igaztalan módon ítélsz meg.

Összefoglaltam, és példákon keresztül próbáltam megmutatni neked, miként helyezkedik el a világban a nyilatkozatdarabkáidból elém táruló világnézeted. Úgy érzem ezeket támadásnként élted meg. Én pedig úgy érzem, ez az összkép csak abból adódik, hogy egyes kérdésekben elfoglal álláspontjaid nem állnak össze következetes, teljességre törekvő rendszerré.

Igehelyek, melyeket most felsoroltál az önigazolás és az önhittség hibályáról szólnak. Arra azonban nem elegendőek, hogy önmagad és élő embertársaid véleménye közt igaságot tegyél.

Többször írtam már, hogy Jézus elfogadása, és a "Istenbe vetett bizalom és hit amin keresztül be tudod fogadni a Szent Szellemet" gondolat nem áll ellentétben a Jézus tanításának megfelelő életre való törekvéssel. Mintha azon lovagolnál, hogy maga a jóra való törekvés önmagában káros. Ez számomra értelmetlen, és nem tudom elfogadni.

Az, hogy a jóra való törekvés, milyen rosszirányú személyiségjegyeket domboríthat ki és mennyire káros mértékben, az más kérdés. Semmiképp nem tény.

Pál leveleivel azt próbálod alátámasztani, hogy ne is éljünk Jézus tanítása szerint? Erre nem tudok mit mondani. Élj belátásod szerint.

Én előbbre tartom Jézus tanításait.

2022. okt. 2. 09:16
 78/80 anonim ***** válasza:
42%

Nagyon félre értesz valamit mert soha nem mondtam azt hogy a jóra való törekvés káros, de az üdvösség szempontjából nem elégséges!

És ha valaki Isten és igazság keresésben van és Istenhez akar eljutni akkor a jó cselekedetek nem fogják elvezetni!

Istenhez az Út csakis Jézus által lehetséges, ezt Ő maga mondja! Ezt vagy elhiszed neki vagy nem! Ha nem hiszed el akkor nem bízol Istenben és ha nem bízol Istenben akkor ugyanazt a hibát követed el, amit Ádám és Éva az Édenben akik szintén a bizalmatlanságuk miatt estek bűnbe! A bizalmatlanság és a hitetlenség hozta az egész emberiségre a bajt és az Istentől való eltávolodást! Ezért olyan fontos Istennek a hited és a bizalmad! Készített egy kiutat, hogy az ember kikerülhessen az elbukott állapotából de ehhez, hogy te ezt el tudd fogadni a bizalmat(hitet) kell hogy adj Istennek! Pontosan ott kell bizonyítani ahol Ádán és Éva elbukott!

Nem az a tét, hogy jó vagy e vagy sem, hanem hogy visszatalálsz e Istenhez vagy sem! Istennel akarsz élni vagy Isten nélkül! Bízol Benne és hiszel Neki vagy még mindig nem! Isten maga az élet ! A te jó cselekedeteid nem keltenek életre téged. Egyedül Isten képes életre kelteni téged! Vagy Istennel vagy nélküle ez a tét! Vagy az örök élet Istennel mert bízol benne vagy az örök halál mert még mindig nem bízol benne és akkor marad az elválasztódás Istentől!

Egyáltalán nem azt támasztom alá Pál leveleivel hogy nem kell Jézus tanításai szerint élni! Csakhogy ez már a hited következménye!

Remélem hogy valamit kezdesz már érteni! Szeretnék ebben bízni!

2022. nov. 8. 23:12
 79/80 anonim ***** válasza:

78

"Remélem hogy valamit kezdesz már érteni! Szeretnék ebben bízni!"

Bízhatsz benne! Amit írsz nem vitatom, és eddig is értettem.

Én pedig azt remélem, hogy elfogadod a jógát gyakorlók véleményét és tapasztalatát, megismered és megérted a jóga célját. Bízom benne meglátod, hogy a fentiekkel nem áll szemben a jóga gyakorlása.

2022. nov. 13. 16:51
 80/80 anonim ***** válasza:
Én megismertem a jóga célját és gyakorlatát is mert ezt gyakoroltam ! Pontosan ezért tértem meg később! Szemben áll a kereszténységgel és bízom benne hogy egyszer meg fogod érteni hogy miért!
2023. febr. 2. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!