Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztényként jógázom,...

Ha keresztényként jógázom, akkor a pokolra fogok jutni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 30. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
61%

Az nem biztos, de különféle problémákat tapasztalhatsz testileg is, és eltávolodhatsz a kereszténységtől a jóga hatására.

[link]

A gyakorlatot nem lehet leválasztani a filozófiáról.

[link]

2020. júl. 30. 21:28
 12/80 anonim ***** válasza:
52%

#7: Az első parancsolatot szegi meg.

[link]

2020. júl. 30. 21:31
 13/80 anonim ***** válasza:
9%

12-es.

Akár ki nyilatkozott itt borzalmas tévedésekkel van tele. Lehet, hogy jól elvégezte a katolikus teológiát, de a jógáról alkotott képe teljességgel hibás. Miért kell így nyilatkoznia?

...Jaaa, hogy védje a hívek lelki világát? Megtévesztéssel? Hmmm. ez Mintha Jézus tanítása ellen menne.

egyébként:

Kérdező!

Valóban a jógát úgy van értelme csinálni, hogy nem csak úgy csinálod, mint a jógának nnevezett dolgott, ahogy a többség gondol rá.

A jóga nem egyenlő a pontos pózokoban (ászanák) való testgyakorlással. Ezek csak apró részét jelentik.

De ha elkezdet, és rendszeresen intenzíven gyakorolsz valóban változás indul el benned.

Ha csak hetente egyszer elmész tornázni, a változás pont annyi lesz mint amikor vasárnaponként meghalgatod a templomban papbácsi beszédeit: elhiteted magaddal hogy van, aztán 40 év múlva talán gyanús lesz, hogy még mindig ugyan ott és ugyan olyan vagy.

Tehát nem kell félned a pokoltól, a saját fogalmaid szerint. Vagy nem változtat rajtad, vagy megváltoztat és továbblépsz a kiüresedett vallások szintjénél Isten felé.

Akkor beszélhetsz jógáról, ha a testgyakorlás megkezdése előtt rendbetetted belső és külső életviteledet. Ezt 5-5 szabályban rögzítik az iratok. Ezek mindegyike pontosan megfeleltethető Jézus tanításainak.

A jóga nem hinduizmus, vagy ahhoz kötődő "spirituális gyakorlat". A hinduizmus alatt a hindu vallásokat értik (ezért emlegette is a milliónyi istenséget). A jóga a vallások előtti és azon túli. Ez abból is látszik, hogy hasonlóan alapvető fontosságú a jóga a Buddhizmusban is, mely utóbbi ersőt ellenfeszül a hinduizmussal.

Isten Egy. Ezt a hinduk sem tagadják. Az istenségeket megkülönböztetik Istentől.

A jóga viszont a legtisztább és gyakorlatiassabb módon közvetlenül Istent célozza, közvetítők és önámítás nélkül...

Szóval teljesen nyugott lehetsz! Ha pokolra is jutsz a következő életetben kapsz újabb lehetőséget, hogy a tanultakkal végre tovább léphess Isten felé! ;)

2020. aug. 1. 22:35
 14/80 anonim ***** válasza:
21%

... ja azért érdemes azon is elgonodolkodni, hogy a "A Kultúra Pápai Tanácsa és a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa" mennyire mélyedt el a jógában?

...csak hogy vegyétek észre kit követtek vakon.

Az remélem már leesett, hogy néhány, vagy az összes jógás könyv elolvasása, nem elmélyedés. A Jóga gyakorlat!

Gyakorlati útmutató Jézus (az Isten) Krisztus tanítása megvalósítáhához magunkban.

2020. aug. 1. 22:41
 15/80 anonim ***** válasza:
59%

14"

Jézus tanítása csak uradat Istenedet imádd és csak neki szolgálj! Ez a legfontosabb parancs!

Szóval ha szerinted csak egy Isten van meg még 300 millió istenség akkor az hogy fog téged közelebb vinni Jézus legfontosabb tanításához?

A jógával olyan testtartásokat veszel fel ami ezeknek az istenségeknek való imádatát fejezi ki! ott van pl a napszalutáció a Nap imádata!

Az sem igaz hogy a keresztények ugy alkotnak véleményt hogy nem próbálták a jógát!

Én pl először jógáztam és csak utána tértem meg Jézushoz! Kölönbséget tudok tenni a jóga szelleme és a Szent Lélek között!

de itt egy szerzetes tanúvallomása akik tobb evig tanulmányozta a jógát meditációt és a keleti vallásokat!

https://www.youtube.com/watch?v=EcIyvki1kN0&feature=share&fb..

2020. aug. 2. 15:25
 16/80 anonim ***** válasza:

"A jógával olyan testtartásokat veszel fel ami ezeknek az istenségeknek való imádatát fejezi ki! ott van pl a napszalutáció a Nap imádata!"

Az, hogy a különböző ászánákba ki mit magyaráz bel, egyéni dolog, egyéni tévedés.

A Hatha jóga (testi jóga) eredetileg nem más, mint a test uralásának gyakorlata, hogy az elme felszabaduljon a test befolyása alól - és ezáltal ne zavarja a Raja([rádzsa] szellemi) jóga gyakorlását.

A ma divatos "jógázásnak" nem ez a feladata, hanem a test karbantartása.

A "jóga oktatók" többsége nincs tisztában a Raja yoga gyakorlásával, csak a testi jógával foglalkoznak, azzal sem eredeti célja szerint.

.

Meg kell mondani, hogy a ma divatos "jógázás" hasznos, de csak a testi egészség fenntatása a cél, esetleg a test formázása, hogy kívánatosabb legyen partnerének.

2020. aug. 3. 09:32
 17/80 anonim ***** válasza:
37%

15öt ös!

Nem gondoltam, hogy az istenség dolgot tovább kell magyaráznom.

Egy isten van. Tehát nem kérdés, hogy az az Urunk Iszenünk, akire Jézus is gondol.

Az istenségek kifejezés pedig csak a fordítók szóhasználata. Gondolhatsz helyettük angyalokra, szentekre... ahogy tetszik.

Ha nem figyeltél volna:

A jóga testtartások nem istenség imádó pózok. Erre mondtam, hogy a cikkben megszólaló pap hamisat állít. A jóga nem hindi vallási segédlet.

A jóga vallások előtti és azokon túlontúli. Azok feletti. A sok felekezet és vallás közös alapja és iránymutatója, ahogy az Egy Isten is. Minden (majdnem) vallás az Egy Isten felé mutat, de csak egy-egy kisebb részletét látják a mostani egyházak öntelt, büszkeségükben, magukat a többitöl elhatárolva és jobbnak tartva!

Jézus félremagyarázása a széthúzás táplálása. Ezért Istentelen a korunk, és egyházaink!

A napüdvözlet egyébként:

1. nem imádat.

2. a nap nem Isten helyettesítője, hanem legfeljebb egyik minőségének képviselője (ezeket lehet pl istenségnek nevezni)

3. nem jóga, (hanem jóga ászanákból összeállított szekvencia, valamely hindi vallási gyakorlat részeként)

Értem, hogy idegenkedsz más vallásoktól. Ha vallást akarsz követni, valóban csak egyet érdemes (nem keverni). Csak azt próbálom elmondani, hogy a jóga (a tiszta) önmagában vallástalan. Csupán sok szállal fonódik a hindi kultúrával. De ez igaz az indiai kereszténységre is.

2020. aug. 3. 21:51
 18/80 anonim ***** válasza:

Megnéztem a belinkelt filmet.

Leírnád nekem szerinted ez miben szólt hozzá az itteni vitához?

Én össze tudom foglalni, ha akarod!

2020. aug. 3. 22:32
 19/80 anonim válasza:
0%
Imádom ezeket az idióta hívőket.. :DDD Olyan jókat nevetek rajtuk.. :DDD
2020. aug. 12. 01:18
 20/80 anonim ***** válasza:
24%

Úgy látom a pokol szó ezek szerint szigorúan kersztény fogalomat takar.

Sajnálom, kérdező! A GYIK olvasótábora megszavazta, hogy igen kersztényként jógázva a pokolra fogsz jutni.

Javaslom, akkor NE keresztényként jógázz!

Ez a legjobb megoldás, hiszen végülis a poklodról nem Isten ítél, hanem az evilági szervezetek, meg az emberek véleménye.

Keres magadnak NEM keresztény emberi környezetet. Az a biztos, mert különben a jógán kívül is mármi másért pokolra ítélnek társaid!

2020. aug. 12. 09:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!