Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztényként jógázom,...

Ha keresztényként jógázom, akkor a pokolra fogok jutni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 30. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:

Én ehhez a "meg kell tartani a törvényt" dologhoz szeretnék hozzáfűzni egy két dolgot!

"Nem ne egyél disznóhúst"

-Péter látomást látott egy leereszkedő lepelről amiben mindenféle tisztátalan állat volt majd hallott egy hangot ami azt mondta egyél , majd azt is mondta hogy amit Isten tisztává tett, azt te ne tartsd tisztátalannak Apcsel 11.5

-Pál Kolossébeliekhez írt levele, 2:16

Senki el ne ítéljen titeket ételért és italért, ünnep, újhold vagy szombat miatt.

2:20 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők: 21 „Ne nyúlj hozzá, ne ízleld meg, ne is érintsd!” 22 Azokról van itt szó, amik arra valók, hogy elfogyasztva megsemmisüljenek. Ezek csupán emberi parancsok és rendelések. Ézs 29,13 23 Ezeknek a megtartása a bölcsesség látszatát kelti ugyan a magunk csinálta kegyeskedés, az alázatoskodás és a test sanyargatása által, valójában azonban semmi értéke és haszna nincs, mert öntelt felfuvalkodottsághoz vezet.

Még az Evangélium hirdetése elején amikor új dolog volt hogy a pogányok is megkaphatják a megváltás kegyelmét volt pár farizeus aki szintén azzal állt elő hogy pogánykeresztényeket körül kell metélni és kötelezni kell a mózesi törvények megtartására, Apcsel 15:5

Majd erre Péter így válaszolt:

Apcsel 15:7„Testvérek! Tudjátok, hogy az Isten kezdettől fogva kiválasztott közületek, hogy a pogányok az én számból hallják az evangélium tanítását, és higgyenek. 8S maga az Isten, aki ismeri a szívet, tanúsította, hogy nekik is megadta a Szentlelket, éppúgy, mint nekünk. 9Nem tett különbséget köztünk és köztük, amikor a hittel megtisztította a szívüket. 10Mit teszitek hát próbára az Istent, miért akarjátok a tanítványok nyakára rakni az igát, amelyet sem atyáink, sem mi nem bírtunk elviselni? 11Az a hitünk, hogy Urunk Jézus kegyelméből üdvözülünk mi is, s ugyanígy ők is.”

Majd megszólalt Jakab is és ezt mondta: Apcsel 15:19Ezért az a véleményem, hogy nem kell terhet rakni azokra, akik a pogányságból tértek meg az Istenhez, 20hanem csak azt írjuk elő nekik, hogy tartózkodjanak a bálványoktól, nehogy tisztátalanná váljanak miattuk, továbbá a paráznaságtól, a fojtott állattól és a vértől.

Amikor azt állitja vki hogy a törvényt be kell tartani az üdvösséghez akkor Péter , Jakab és Pál apostolokkal és a Szent Lélekkel megy szembe

Apcsel 15:28 Úgy tetszett a Szentléleknek és nekünk, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, 29hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és a paráznaságtól. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!”

Ezen felül két parancsolat van!

- Szeresd Úradal Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből,teljes elmédből és minden erődből!

- Szeresd felebarátodat mint önmagadat

És még egy jó tanács!

Hogyan mondhatod a testvérednek: engedd, hogy kivegyem a szemedből a szálkát, amikor íme, a gerenda ott van a te szemedben?

2020. aug. 14. 21:55
 42/80 anonim ***** válasza:

27-es!

Azt hiszem ez lesz az utolsó próblálkozásom, hogy újabb irányból megvilágítva, valahogy vak ellenállásod fala mögé juttasam az mondandómat. Elég frusztráló, hogy folyton érvek és értelmezés nélkül visszakanyarodsz megcáfolt tételeidhez, felhozott érvelésem és kérdéseim felet lazán átsiklasz.

"Hogy bízol az Úrban ha az életben a magad értelme alapján hozod meg a döntéseket? Akkor mit bízol az Úrra? Az életedet nem bízod rá? ..."

A gyakorlatban ez hogy kell érteni? Hozzád folyamatason beszél az Úr? Honnan tudod, hogy ő beszél hozzád? Nem az értelmeddel döntesz? Vagy a szíveddel? És a szíved honnan tudja?

És mire alapozod, hogy a te szíved jobban tudja mint az enyém?

Ismét kérdezem!: Aki igyekszik Jézus tanításának megfelelően, tisztán élni, annak szíve kisebb eséllyel fogadja be Jézust? Annak szíve nagyobb eséllyel vezethető félre?

Az, hogy betartom Jézus tanítását, vállalva ezzel lemondásokat és a hátrányokat melyek mai istentelen elveket követő világban ezekkel járnak, az Úrba vetett bizalmam kifejezése. A te életedben miben fejeződik ki a bizalom?

Ezt is kérdeztem már és kitértél. Egyházi vezetődre hallgatsz? Vagy tusz igehelyet idézni az evangéliumból?

"Hamis állítás! Honnan szedsz ilyeneket? Az a baj hogy szerintem a hasadra ütöttél!"

Mi a hamis állítás? Amit a jógáról állítok? Én idézhetek ezek alátámasztására hiteles forrásokat. Ha cáfolni akarod, idézz hiteles forrásból, a jóga hagyományából!

Vagy azt vitatod, hogy Jézus megtisztult? A hasamra ütüttem? Nos akkor tényleg itt vált értelmetlenné párbeszédünk, mert ezek szerint az evangéliumokat sem ismered !

Máté 4:

1. Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől.

2. És mikor negyven nap és negyven éjjel bőjtölt vala, végre megéhezék.

3. És hozzámenvén a kisértő, monda néki: Ha Isten fia vagy, mondd, hogy e kövek változzanak kenyerekké.

4. Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik.

5. Ekkor vivé őt az ördög a szent városba, és odahelyezé a templom tetejére.

6. És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat; mert meg van írva: Az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.

7. Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.

8. Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,

9. És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.

10. Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

11. Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki.

Gondolom ez azért nem érted, mert még nem böjtöltél, és nem tudsz róla, hogy az a megtisztulás szertartása. De itt olvashatod szó szeritn, hogy még Jézus is megkísértetett. Szembesülnie kellet a kísértővel, hogy levethesse magáról azokat az erőket, melyek a minket ma is kísértenek és megtisztult. Példát mutatott nekünk, embereknek azzal, hogy emberként született közénk, és emberként állt helyt. Vállatan nem élve Isteni hatalmával. Megváltott minket a halálával. Ez számodra azt jelenti, hogy Te már nem kell küzdj a kísértő ellen? Ő szenvedett értünk, ezért te kéjeleghetsz és engedhetsz a kísértésnek?

Erre válaszol!

Itt van a bibi.

És a fenti megtisztulásról szól János 2 is

14. És ott találá a templomban az ökrök, juhok és galambok árúsait és a pénzváltókat, a mint ülnek vala:

15. És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;

16. És a galambárúsoknak monda: Hordjátok el ezeket innen; ne tegyétek az én Atyámnak házát kalmárság házává.

17. Megemlékezének pedig az ő tanítványai, hogy meg van írva: A te házadhoz való féltő szeretet emészt engem.

18. Felelének azért a zsidók és mondának néki: Micsoda jelt mutatsz nékünk, hogy ezeket cselekszed?

19. Felele Jézus és monda nékik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.

20. Mondának azért a zsidók: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt megépíted azt?

21. Ő pedig az ő testének templomáról szól vala.

"Neked nem kell megtisztítanod a szíved hogy befogadd Jézust mert Ő végzi ezt el(És csak Ő tudja ezt elvégezni egyedül) Ő fog téged megtisztítani a szívedet is és a lelkedet is a vérével!"

Akaratod ellenére? Úgy érted bármit teszel, ő akkro is megtisztít? Ölhetsz, lophatsz, hazudhatsz, ezzel meggyalázva áldozatát, és aztá elég egyet füttyentened, és Ő hiphop a szívedben terem?

Hogy kérdezzem még, hogy elgondolkodj ezen és válaszolj is?

Vagy mivel nyilvánítod ki az akaratod?

Én azzal, hogy igyekszem Jézus tanításának megfelelően, tisztán élni. Ezzel nyilvánítom ki, hogy szívembe fogadom. És ismerem a jóga "parancsolatait", és ezek minden részükben egyeznek Jézus tanításával!

Mert aki befogadja Őt, azt Ő is befogadja, és aki megtartja Őt, azt Ő is megtartja!

"Ahhoz pedig hogy az Úr akaratát befogadd a Szent Lélek lesz a segítségedre és nem a jóga!"

És hogyan lesz segítségedre?

Hogy nyilvánítod ki segítségkérésedet?

Mi biztosít arról, hogy valóban a Szet Lélek, ami segít?

Milyen hiteles forrás állítja, hogy a kettő kizárja egymást?

Milyen hiteles forrás állítja azt, hogy a jóga nem segít a Szent Lélek befogadásában?

"...Ezt valószínű abból következtetted..."

Itt egyedül te érvelsz következtetésekkel, anélkül hogy ismertnéd saját vallásod vagy a vitatott "idegen" tanítások iratait. Mint írtam fent, nem Keresztelő Jánosról beszélek.

"Szóval ha téged a jóga tisztít meg, a keresztényeket pedig Jézus krisztus vére , akkor lehet a jóga a kereszténység gyakorlati eszköze??"

Én nem teszem Jézust bünbakká. Áldozatát tisztelettel fogadom, és ez ad tisztánlátást, hogy tanítása szerint felismerjem Isten kinyilatkoztatásait mindenhol.

Remélem mielőbb meglátod te is!

2020. aug. 14. 22:14
 43/80 Blackice75 ***** válasza:
0%

Péter mégse evett azokból az állatokból.

Tehát lehetett ez egy próbatétel is.

A Teremtő nem változtatja meg az adott szavát, ahogy azt az Írasban is olvasni.

Ennek a prófecianak kicsit jobban aláások, mert szerintem , pont úgy félreérthető mint Pál levelei ha csak elolvassuk és felszinesen tovább lépünk.

2020. aug. 14. 22:28
 44/80 Blackice75 ***** válasza:
0%

A meg kell tartani az Atya parancsolatait , meg sem kérdőjelezhető mert a Megváltó folyamatosan ezt hírdeti. Félreérthetetlenül.

Még a az Íras végén is a jelenesek könyvében is ezt írja:

Jel 14:12 Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!

Es nem parancsolatot mint egyes szám hanem parancsolatait.

Es nem a Megváltöét hanem az Istenét vagyis az Atya parancsolatait.

Ehhez kétség sem fér, és még félre sem érthető.

Péter körül is van valami félre értelmezés. Nem hinnem hogy meg lehetni minden "dögöt" disznót, patkányt,kígyót.

Ő nem evett azokból amikor leereszkedett az égből egyik alkakommal sem a háromból , és azt sem mondta a szó , hogy hírdesse azt hogy onnan kezdve meg lehet zabálni mindent.Ő csak elmondta hogy mit látott és azt vissza utasította.

2020. aug. 14. 22:40
 45/80 Blackice75 ***** válasza:
0%
Tehát én úgy látom ezt hogy sehogy sem adja a tudtunkra azt hogy lehet zabálni mindent. Nem konkrét utalás arra hogy megehetünk minden "dögöt"
2020. aug. 14. 22:42
 46/80 Blackice75 ***** válasza:
0%

A másik meg hogy van itt Pál meg Péter meg Apostolok,meg minden más , csak az van kihagyva hogy a Megváltó maga mit mond.

Nekem tényleg mindegy ki kire hallgat, én a Teremtő és a Megváltó szavát hiszem és ahhoz tartom magam.

Mivel a Megváltó azzal amit mond megcáfolja azt amit félre értünk az Apoatoloknál,Pálnál, Péternél stb....

Szerintem , ez az én véleményem.

Persze aki ugy gondolja hogy Peter látomása az kész tény arra hogy az Atya azt "mondta" ezzel hogy onnan kezdve meg lehet enni minden férget, hát jó étvagyat hozzá mindenkinek.

De a latomásból erre nincs semmi bizonyíték arra hogy meg lehet enni minden férget meg dögevőt. Bárhonnan nezem is Apostolok cselekedetei 11-et az összes versével.

2020. aug. 14. 22:54
 47/80 Blackice75 ***** válasza:

Es mint Írtam nem én vagyok itt a kérdező, tehát én nem jogázom , mert engem az Atya és a Megváltó szaván kívül nem érdekel semmilyen pogány egyház, vallás, felekezet, gyülekezet, sem keleti sem nyugati, sem keresztény , sem ezoterikus sem a tudomány vallása mint vilagűr meg bolygók és zöld kis idegenek nagy fekete szemekkel, stb... sem a buddha, sem a shíva sem zarahusztra sem a mohamed sem az allah, sem a plejádok meg az arktúrusziak.

Semmilyen egyház vagy vallás és hitrendszer követése.

Az Atya YAHUAH( vagy JAHVE vagy JEHOVA) kinek hogy tetszik, meg a Megváltó követése.

2020. aug. 14. 23:14
 48/80 Blackice75 ***** válasza:

A cretin-ben tevedtem ebben igazad volt. De a keresztény kifejezés latin eredetű es a christianus-bol származik ami azt jelenti hogy szerencsétlen.

[link]

Eredet [kretén < francia: crétin < crestin (hülye) < latin: christianus (szerencsétlen < keresztény)]

Ezt egyszed már elküldtem de úgy nezem nincs már meg, vagyis nem találom a kommentekben.

Lehet kitörölték?

Nem tudom de itt van újra

2020. aug. 14. 23:27
 49/80 anonim ***** válasza:

42"

Az Úr az Igéjén keresztül beszélhet hozzád, de ezen kívül álmokon keresztül beszélhet hozzád , a Szent Szellemen keresztül beszélhet hozzád És igen még konkrétan is beszélhet hozzád! Ezt akkor fogod igazán megérteni ha majd tényleg megtérsz hozzá! Ugyanis onnantól neked személyes kapcsolatod lesz vele!

"És mire alapozod, hogy a te szíved jobban tudja mint az enyém?"

Onnan hogy neked még nincs személyes kapcsolatod vele, a válaszaidból látom ezt!

"Ismét kérdezem!: Aki igyekszik Jézus tanításának megfelelően, tisztán élni, annak szíve kisebb eséllyel fogadja be Jézust? Annak szíve nagyobb eséllyel vezethető félre?"

A sátánnak rengetek eszköze van hogy félrevezesse az embereket még a jóra törekvőket is , ezért kell ismerned az Igét hogy tudd mikor megy vele szembe!Jézus azt mondta, hogy tudás nélkül elveszik az én népem!

A jógázás az első törvénnyel megy szembe mert nem a téged teremtő Istenhez fodultál segítségért hanem más vallások tradiciójából válogatsz magadnak megtisztitási gyakorlatokat! Ezzel nem a Teremtőt hivod be a szívedbe hanem annak a vallásnak az istenét ahonnan ezt merítetted!

Mégegy félreértés : Jézus nem azért fog beköltözni a te szívedbe mert te azt tisztogatod( azt most hagyjuk is hogyan) hanem azért mert behívod vagy válaszolsz az Ő elhívására!

Te megtudod mondani hogy mikor engedted be Jézust a szívedbe? Emlékszel arra a napra amikor letetted az életed az Ő kezébe? Emlékszel arra a napra amikor bemerített téged a Szent Szellembe, amikor tűzzel megkeresztelt?

Mert ha nem akkor nem történt meg ez veled!

A Szent Szellem pedig kegyelemből adatik azért hogy senki ne kérkedjen vele! Tehát nem tudod ezt kiérdemelni megtisztítással , jó cselekedetekkel! Ahhoz hogy rád áradjon ahhoz neked a Teremtő Istent kell választanod! A Biblia Istenét mert abban nyilatkoztatta ki magát. Ábrahám Jákob és Izsák Istenét! Nem pedig más kultúrákban létező istenekhez kell fordulnod! Hiába mondod hogy te a Teremtő Istennek akarsz teszeni a jógával ha nem ismered az igét ami ezzel szembe megy! A jóga kulturájában nem is letezik a Bűn fogalma! Ezt egy Indiában élő hindu lány mondja!

Nem mellesleg ha te "megtisztítod" magad a jógával akkor Isten mellékhatásként beköltözik a szívedbe úgy hogy nem is érzékeled???

Isten Főszeplő nem mellékszereplő! Nem egy megtisztítási folyamat mellékterméke!! Amugy pedig kinek tisztítgatod magad? Gondolom saját magadért hogy jobb ember legyél hogy jobban megbecsüld magad és mások is jobban megbecsüljenek! Te vagy a középpontban! és ez a baj! Isten pedig csak utóhatás!

Amikor vki megtér valóban Istenhez akkor Ő lesz a középpontja! A főszereplő! Az ő kedvéért akar igaz életet élni azért mert szereti! János14:23 Aki szeret engem az megtartja az én beszédemet( nem összekeverendő a törvény általi megigazulással)

"A te életedben miben fejeződik ki a bizalom?"

Abban hogy letettem az Ő kezébe az életem , neki adtam , Rábiztam mert jobban bízok benne mint saját magamban! Ez az egyik feltétele a megtérésnek!

"Egyházi vezetődre hallgatsz?" Az Igére hallgatok és a Szent Lélekre!

Még most is állítom hogy Jézusnak nem kellett megtisztulnia! Ő a tökéletes Bárány aki fel lett áldozva értünk! A vére mindenkinek elég! De sokan nem fordulnak hozzá a szívükben és nem is tudják hogyan kell elfogadni az Ő keresztáldozatát! folyt köv

2020. aug. 15. 00:20
 50/80 Blackice75 ***** válasza:
2020. aug. 15. 15:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!