A katolikusok hogyan látják a protestánsokat?
Katolikusa válogatja. Általában, ha nem vallási kérdésről van szó, nincs bajuk egymással szerintem.
Hivatalosan meg megy az örömködés...
Én egyáltalán nem vagyok rossz véleménnyel a történelmi protestánsokról, sőt szerintem sok mindenben tanulhatunk tőlük. Nagyon érdekel az ökumenikus teológia, sokat olvasok ebben a témában, érdekes látni, hogy a tanbeli eltérések pl. a megigazulás, vagy épp az eucharisztia/úrvacsora kérdésében egyáltalán nem olyan szélsőségesek, mint ahogy egy átlag katolikus gondolná. De ugyanez fordítva is igaz, sok a félreértés mindkét oldalról.
Ilyen szélsőséges pápistázós, meg hülye protestánsokozó emberkék sajnos vannak, de szerintem a különböző felekezetekhez tartozóknak a párbeszédet kellene keresnie egymással, jobban megismernie a másik felekezetek tanítását. Szerencsére manapság már sokan hasonlóképpen vélekednek. Sokszor a viták totális félreértésekből adódnak, ezáltal teljesen értelmetlenek. Persze egyáltalán nem azt mondom, hogy bárkinek bármit fel kellene adnia a saját hitéből, elfogadi mindent a másik felekezetek tanításából, hanem csak azt, hogy ismerjük meg jobban, mit is vallanak a máshova tartozó keresztény testvérek. Ezt a hozzáállást javaslom a katolikusoknak és a protestánsoknak egyaránt, itt a gyakorin is.
Semmi bajom velük. Amíg szeretetben élnek másokkal, addig meg kifejezetten bírom őket.
21/lány/katolikus
Az evangélikusokkal sok baj van. A kereszténység ellen dolgozó politika segítői lettek.
A reformátusokkal az a baj, hogy elég bezártak. Viszont ez a saját közösségüknek óriási előny, és ezét becsülendő.
A baj az, hogy katolikusként már a saját irányításunkkal van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!