Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény testvéreim, ti...

Keresztény testvéreim, ti Jézus testére vagy vérére vágytok jobban a szent misén?

Figyelt kérdés

2020. júl. 25. 22:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"A történelmi néven protestáns keresztények hisznek az úrvacsorában, ők a Bibliai tanítás alapján kenyeret és bort vesznek magukhoz az Istentiszteleteiken"-írtam

Erre írtad:

"Újabb hazugság, az evangélikusok szerint az bizony Krisztus teste és vére, nem pedig kenyér és bor."

Olvassuk el a Bibliából:

Jézus tanítása János evangélium 6. rész:

57

Amiként elküldött engem amaz élő Atya, és én az Atya által élek: akként az is, aki engem eszik, él én általam.

58

Ez az a kenyér, amely a mennyből szállott alá; nem úgy, amint a ti atyáitok evék a mannát és meghalának: aki ezt a KENYERET eszi, él örökké.

(Kiemelés tőlem)

Tehát itt a "kenyeret eszi" kifejezést használta Jézus. Újabb hazugság ez is? Vagy ha nem, akkor csak az én kifejezésem volt hazugság? :)

A jogfolytonosságról: Luther Márton rómaim katolikus szerzetes volt, tehát "jogfolytonosan" bírta az isteni felhatalmazást. De csak addig, amíg rá nem ébredt a Római Katolikus Egyház hazugságaira? A Biblia tanítása szerinti erkölcsi megújulás és hitbéli megújítás akarása miatt elvesztette volna a jogfolytonosságot? Csak a bukott szervezethez lojális, ezáltal maguk is korrumpálódott hívek bírják a jogfolytonosságot? Isten csak egy felekezetben gondolkodna? Akkor is, ha az a velejéig romlott és erkölcstelen? Nem inkább úgy van, hogy Isten a kövekből is képes fiakat teremteni? Az én Bibliámban ez van, nem a katolikusok által oly sokat emlegetett "jogfolytonosság"! És én - sok keresztény testvéremmel együtt - a Bibliában hiszünk, nem a római katolikus felekezet lózungjaiban, propagandájában, dogmáiban.

Nálunk úrvacsorázhat mindenki, aki méltó módon járul az Úr asztalához. Így a "szégyen rátok nézve" kifejezést nem veszem magamra. (A jehovisták nem keresztények, ha rájuk gondoltál, ő miattuk nem szégyenkeznék, ha megengeded persze.)

2020. júl. 26. 00:49
 12/14 Mojjo ***** válasza:
50%

@10: Viszont - legalábbis számomra - érdekes (bár sajnos kicsit túl paprikás) vita bontakozott itt ki, szóval valami haszna csak volt ennek a kérdésnek.

Azt mondjuk én sem értem, hogy minek gyártja ez a kérdező az értelmetlen kérdéseket, de ez van.

2020. júl. 26. 00:50
 13/14 anonim ***** válasza:
36%

"Ők nem bort isznak a szentmisén, hanem Krisztus vérét isszák és Krisztus testét veszik magukhoz. Borozgatni legfeljebb ti szoktatok."

Vámpír kannibálok!!!

Amúgy meg komolyra ferdítve, szerintem maga a kérdés sem akart komoly lenne a választható szavazati pontokból eléggé meglátszik.

2020. júl. 27. 08:26
 14/14 anonim ***** válasza:
44%

"A misén a laikus tömeg tudtommal csak tésztát kap, csak a papok hörpintenek a borból"

Rosszul tudod... Ami nem baj, csak a szomorú az, hogy egy vélt információból egyből elkezdtél gyűlölködni. :))

A Római Katolikus Egyházban is van két szín alatti áldozás, a görögkatolikusoknál mindig, ahogy az ortodoxoknál is.

De hitünk szerint egy színben is ugyanúgy jelen van lényegében Krisztus egészen. Erre utal a Szentírás is. Krisztus "mennyből alászállott élő kenyérről beszél." Illetve "A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért." Továbbá az emmauszi tanítványok a kenyértörésben részesültek és ebben ismerték fel Krisztust. Semmivel nem lesznek megrövidítve a hívek, ha csak az átlényegült Szent Kenyeret kapják. (Vicces amúgy, hogy a válaszoló eretneket kiált, pedig az ő szemszögéből nézve teljesen lényegtelen a kérdés, hiszen eleve nem hisz az Eucharisztiában.) A kenyér élvez úgymond elsőbbséget (de ez nagyon ügyetlen kifejezés itt). Nem véletlen, hogy ha két szín alatt történik az áldozás (akár pap, akár laikus), mindig előbb a kenyeret veszi magához, majd a bort.

Érdekességként írom (mutatja, hogy Jézus Krisztus jelen van mindkét szín alatt), hogy gluténérzékenyeknek kiszolgáltatnak csak Szent Vért, amennyiben nincs olyan szentostya, ami gluténmentes - vagyis pontosabban csökkentett gluténtartalmú. Teljesen mentes nincs, így akinek olyan súlyos a betegsége, hoy ez is allergiát okoz, az csak bort vesz magához.

2020. júl. 27. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!