Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "tenyerét nyújtja a nincstelen...

"tenyerét nyújtja a nincstelennek-bőséggel adakozik-ellátja házanépét" miért nem látni utcán szegényeknél nőket adakozni?!?még sosem láttam pedig a hivő asszony dícsérete a példabeszédekben erről szól?!?

Figyelt kérdés

2020. júl. 23. 09:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
így van a fórum hangja örülök kezd pozitívba átcsapni-köszönöm hozzászólókat(végképp a végefelé)
2020. júl. 23. 17:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Gyanítom, a "Jó asszony dícsértére" gondolsz.

Ebben az asszony sokak szerint Izraelt jelképezi, mint az Örökkévaló jegyesét.

2020. júl. 23. 21:21
 13/15 anonim ***** válasza:

"Így jobban biztosítva van, hogy az adomány ne piára menjen"

Ez nem teljesen jogos, mert egy alkoholfuggo betegnek szuksege van alkoholra, amig le nem szokik.

Nyilvan a hosszutavu megoldast az intezmenyek, hajlektalanszallo, alkoholbetegek addiktologiai ellatasa, eletvitelenek rendezese, labraallitasa nyujtja.

De rovid tavon, SOS jelleggel nem tudhatjuk, mire van szuksege. Szerintem nyugodtan lehet penzt adni nekik, vagy megkerdezni a bolt elott, hogy mire van szuksege.

2020. júl. 24. 00:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem látványosan csinálják. Ha odamegy hozzá egy szegény ember, nem tart órákig, hogy adjon neki valami pénzt vagy ételt. Fél perc sincs. Szerintem összességében én több nőt láttam adakozni, mint férfit. Ezek szerint a férfiak nem adakoznak? Nyilván nem. Ráadásul ránézésre miből állapítod meg, hogy aki adakozott az hívő vagy sem?

13-as válaszolóval értek egyet. Erről egyszer beszélgettem egy ismerősömmel, aki szintén közölte, hogy szerinte csak alkoholra költik a pénzt, ezért nem ad nekik. 1. Ezt ránézésre nem tudjuk megmondani, max. csak sejteni, de biztosan nem tudhatjuk. Megtagadnánk a segítséget olyantól akinek lehet tényleg szüksége van rá, csak azért mert attól félünk becsapnak és nem is azt veszi, amit állít? 2. Nem tudhatjuk, mire van szüksége. Nem biztos, hogy élelemre. Lehet a pénz lakbérre kell neki, ruhára, buszjegyre, gyógyszerre, tisztálkodó szerre, wc papírra, akármire..., mert élelmet kap segélyszolgálattól vagy ismerőstől. 3. A függőknek is életben kell maradniuk addig amíg kezelik a függőségüket. Egy alkohol függő fizikai tüneteket produkál, ha nem jut alkoholhoz.

2020. júl. 24. 12:16
 15/15 A kérdező kommentje:
ezt az Izraelizálást kerek perec elutasítom-ekkora terror államot a világ nemlátott-isten választottjainak vhogy máshogy kéne viselkedniük....
2020. júl. 24. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!