Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény nézhet ilyet?

Egy keresztény nézhet ilyet?

2020. júl. 20. 19:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
Nézheted ha nem veszed komolyan
2020. júl. 21. 00:54
 12/17 anonim ***** válasza:
Elméletileg nézheted.
2020. júl. 21. 05:56
 13/17 anonim ***** válasza:
29%
Megvan rá a szabadsàgod, mint mindenre. A kérdés, hogy mi lesz a gyümölcse számodra? Ahogyan Pál is írta erről, mindent szabad, de nem minden használ. Jó vagy rossz dolgokat hoz elő, ültet el benned? Saját magadnak kell ezekről döntened, hiszen ezeket te tudod és a következményei is téged érintenek leginkább.
2020. júl. 21. 10:48
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

Ez csak egy film. A legtöbb filmet nem azért nézem, hogy épüljek tőle. Nem kell hátsó gondolatokat keresni benne.

Persze, akinek nem fér bele, az ne nézze.

2020. júl. 21. 11:32
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

"A legtöbb filmet nem azért nézem, hogy épüljek tőle." Nem azért nézed, de minden, amit nézel hatással van rád, valamilyen módon formál téged. Hogy is magyarázzam el? Én nem vagyok egy vaskalapos. A Harry Potter könyvek a polcomon csücsülnek. Viszont abba nem kevernek vallási elemeket és ott végső soron a jó értékek dominálnak, könnyű elvonatkoztatni a valóságtól és egyszerűen csak meseként kezelni. Mint írtam, belenéztem a Lucifer sorozatba. A történet érdekes, a karakterek kedvelhetők stb., ha nem ez lenne a témája, talán még nézném is. De, mivel én komolyan veszem a lényeket akikről szó van benne, ezért még csak teret sem akarok hagyni az olyan gondolatoknak, hogy én szimpatizálni kezdjek Luciferrel. Valamint, nem szívesen nézek olyat, ahol Istent kritizálják, Mihályt és a többi angyalt pedig negatív szereplőként állítják be és ők a rossz fiúk. Ahogy írták, önmagában ez csak egy sorozat. Mindenki azt néz amit akar. De, szerintem alapvetően ez nem egy ajánlott sorozat és nagyon kell vele vigyázni, mert hosszútávon rossz irányba terelheti a gondolkodást. Pl. akaratlanul is összemoshatod a sorozat karaktereit a valósakkal és előfordulhat, hogy ha Luciferre vagy egy angyalra gondolsz, kire asszociálsz majd elsőként? Azokra akiket a sorozatban láttál, amilyennek megismerted őket. Tehát lényegében egy hamis képet ültet el a fejedben a sorozat, jelenleg is tevékenykedő, létező lényekről. Én alapvetően óva intek mindenkit ettől a sorozattól, ha teheti inkább ne nézze!

Engem valahogy ennek a sorozatnak már az alap ötlete is taszít, azok után, hogy a Bibliában ezt lehet olvasni: "Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." Ján 8:44

2020. júl. 21. 14:42
 16/17 anonim válasza:
100%
Szerintem nem kell komolyan venni. Én is keresztény vagyok, rendszeresen olvasom a Bibliát, imádkozom még is ez az egyik kedvenc sorozatom. Ez számomra egy kikapcsolódás,érdekes a története, izgalmas. Ha valaki tényleg hívő egy ilyen sorozat nem fogja a "másik oldalra" állítani.
2020. aug. 23. 00:41
 17/17 anonim válasza:
Az lehet, hogy a "Lucifer" sorozat megszeg néhány bibliai parancsot, de ez akkor is csak egy szorakozásra és időtöltésre szánt sorozat, ami nem oszt és nem szoroz a hiteden. De szerintem, mindenki tekintsen csak a hétköznapjaiba, hogy tisztán láthassa, hogy naponta annál nagyobb bűnöket követ el, minthogy szorakozásból megnéz egy ilyen, mondhatni jelentéktelen sorozatot.
2020. aug. 24. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!