A mennyben van tér és idő? Ugyanúgy érvényesek ott a fizikai dolgok, mint itt?
Ha beszél valaki, akkor is mérhető, hogy a betűk kimondása között mekkora idő telt el. Az egy hamis állítás, hogy:
- Nem volt idő.
- Mindig is ki lettek mondva a szavak a múltban, jelenben, jövőben.
"De a hozzáállásod meg az énedből fakad :D Azért állsz hozzá a dolgokhoz úgy, ahogy, mert olyan az éned, amilyen."
De a hozzáállásom változása nem jár az énem változásával. Szakítok Juliskával, majd összejövök Mariskávál - akkor én már nem én vagyok?? Ha Juliskát már nem szeretem, akkor az már nem az igazi énem? Ha Mariskába beleszerettem, akkor az már nem az igazi énem? Ugyanúgy én vagyok, ugyanaz a személy vagyok. Az énemet nem tudom megváltoztatni, nem tudok nem én lenni.
Arra meg még mindig nem kaptam választ, hogy a hozzáállás változása miért akadályozza az állandó létet.
"De a hozzáállásom változása nem jár az énem változásával. Szakítok Juliskával, majd összejövök Mariskávál - akkor én már nem én vagyok??"
Dehogynem, te vagy. Csak már nem ugyanaz, mint akkor, amikor még teljesen jól megvoltatok együtt Juliskával. Változtál, ezért szakitottál Juliskával, és ezért jöttél össze Mariskával. Változott a hozzáállásod, a jellemed, a világlátásod, az érdeklődésed, az érzelmeid, mindaz, ami te vagy, ami téged önmagaddá tesz.
"Változott a hozzáállásod, a jellemed, a világlátásod, az érdeklődésed, az érzelmeid, mindaz, ami te vagy, ami téged önmagaddá tesz."
Ugyan miért változott volna meg a jellemem? És a világlátásom miért?😂😂 Hogy jönnek ide az érdeklődéseim? Semmi sem változott, csak már nem vagyok szerelmes Juliskába, hanem Mariskába vagyok szerelmes. Lehet, hogy valamit tanulok az előző kapcsolatomból, kitudja. De az nem reális kép, hogy én most szakítok Juliskával, és akkor most teljesen máshogy látom a világot, mint azelőtt megváltozik az egész jellemem, nem fogok érdeklődni olyan dolgok iránt, amik iránt azelőtt érdeklődtem... A személyiségem ugyanaz marad. A vilagképem ugyanaz marad. Az érdeklődési köröm ugyanaz marad. Csak az érzelmeim, és a viszonyulásom változott meg bizonyos emberek felé. Semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!