Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyben van tér és idő?...

A mennyben van tér és idő? Ugyanúgy érvényesek ott a fizikai dolgok, mint itt?

Figyelt kérdés
Mert ha nem, akkor akik ott vannak, azok nem hallanak minket.
2020. júl. 14. 17:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mint a példádból is látszik, nem. Ha én megbántok valakit, és elhatározom, hogy többé nem bántom meg, akkor nem a személyiségem változik meg, hanem ahhoz a bizonyos személyhez való viszonyulásom. Attól, hogy másképp viszonyulok egy emberhez, vagy bármihez mint korábban, attól még én nem változtam meg, ugyanaz az ember maradtam, nem változtatott a lényemen semmi, csupám annyi változott, hogy azzal a valakivel óvatosabban bánok.
2020. júl. 15. 19:38
 22/30 anonim ***** válasza:
Igy van, azert bansz vele ovatosabban, mert megvaltoztal korabbi enedhez kepest.
2020. júl. 15. 20:04
 23/30 anonim ***** válasza:
Nem az énem változott meg, hanem a hozzáállásom, basszus.😂
2020. júl. 15. 21:27
 24/30 anonim ***** válasza:
De a hozzáállásod meg az énedből fakad :D Azért állsz hozzá a dolgokhoz úgy, ahogy, mert olyan az éned, amilyen. Ha az éned nem változna, akkor mindig mindenhez pontosan ugyanúgy állnál hozzá :)
2020. júl. 15. 22:21
 25/30 anonim ***** válasza:

Ha beszél valaki, akkor is mérhető, hogy a betűk kimondása között mekkora idő telt el. Az egy hamis állítás, hogy:

- Nem volt idő.

- Mindig is ki lettek mondva a szavak a múltban, jelenben, jövőben.

2020. júl. 15. 22:41
 26/30 anonim ***** válasza:

"De a hozzáállásod meg az énedből fakad :D Azért állsz hozzá a dolgokhoz úgy, ahogy, mert olyan az éned, amilyen."

De a hozzáállásom változása nem jár az énem változásával. Szakítok Juliskával, majd összejövök Mariskávál - akkor én már nem én vagyok?? Ha Juliskát már nem szeretem, akkor az már nem az igazi énem? Ha Mariskába beleszerettem, akkor az már nem az igazi énem? Ugyanúgy én vagyok, ugyanaz a személy vagyok. Az énemet nem tudom megváltoztatni, nem tudok nem én lenni.

Arra meg még mindig nem kaptam választ, hogy a hozzáállás változása miért akadályozza az állandó létet.

2020. júl. 15. 23:15
 27/30 anonim ***** válasza:

"De a hozzáállásom változása nem jár az énem változásával. Szakítok Juliskával, majd összejövök Mariskávál - akkor én már nem én vagyok??"

Dehogynem, te vagy. Csak már nem ugyanaz, mint akkor, amikor még teljesen jól megvoltatok együtt Juliskával. Változtál, ezért szakitottál Juliskával, és ezért jöttél össze Mariskával. Változott a hozzáállásod, a jellemed, a világlátásod, az érdeklődésed, az érzelmeid, mindaz, ami te vagy, ami téged önmagaddá tesz.

2020. júl. 16. 01:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Az ember egész élete folyamán változik, akárcsak a világ, amely körülveszi. A személyiséged, lelked - akárcsak a tested - folyamatosan formálódik életed során, minden egyes döntéseddel, lélegzetvételeddel egy picit másabbá válsz, mint előtte voltál. Bizonyos szakaszokban, időszakokban ez a változás felgyorsul, más időszakokban meg lelassul, de soha nem marad változatlan. És ez nem csak rád igaz, hanem minden emberre - hovatovább, minden élőlényre. Sőt, valójában mindenre, ami csak ebben a világban létezik.
2020. júl. 16. 01:55
 29/30 A kérdező kommentje:
Én is haragudtam már meg a gyerekeimre, de attól még nem változtam meg.
2020. júl. 16. 05:33
 30/30 anonim ***** válasza:

"Változott a hozzáállásod, a jellemed, a világlátásod, az érdeklődésed, az érzelmeid, mindaz, ami te vagy, ami téged önmagaddá tesz."

Ugyan miért változott volna meg a jellemem? És a világlátásom miért?😂😂 Hogy jönnek ide az érdeklődéseim? Semmi sem változott, csak már nem vagyok szerelmes Juliskába, hanem Mariskába vagyok szerelmes. Lehet, hogy valamit tanulok az előző kapcsolatomból, kitudja. De az nem reális kép, hogy én most szakítok Juliskával, és akkor most teljesen máshogy látom a világot, mint azelőtt megváltozik az egész jellemem, nem fogok érdeklődni olyan dolgok iránt, amik iránt azelőtt érdeklődtem... A személyiségem ugyanaz marad. A vilagképem ugyanaz marad. Az érdeklődési köröm ugyanaz marad. Csak az érzelmeim, és a viszonyulásom változott meg bizonyos emberek felé. Semmi több.

2020. júl. 16. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!