A mennyben van tér és idő? Ugyanúgy érvényesek ott a fizikai dolgok, mint itt?
Figyelt kérdés
Mert ha nem, akkor akik ott vannak, azok nem hallanak minket.2020. júl. 14. 17:45
1/30 anonim válasza:
Ott nincs tér és idő, hogy mi van ott, azt nem tudhatja még itt élő ember.
2/30 anonim válasza:
Elso, akkor te honnan tudod, hogy ott mi nincsen? :)
4/30 A kérdező kommentje:
Van erről vajon bibliai tanítás? Kíváncsi lettem.
2020. júl. 14. 18:29
5/30 anonim válasza:
Egyszerű, Isten alkotta a fizikai világot, a tér-idő pedig ezen fizikai világ része. Isten pedig a világtól függetlenül létezik, tehát a menny is.
6/30 anonim válasza:
Ha Isten vagy az angyalok képesek változást generálni, akkor azt lehet mérni. Tehát van idő és tér is.
7/30 A kérdező kommentje:
5# szerintem is így van, de ugyanakkor a hatos válasz is helyes szerintem. Nem tudom eldönteni mi a helyes felelet erre a kérdésre.
2020. júl. 14. 20:05
8/30 anonim válasza:
Pedig a Biblia írja, hogy Isten sose változik:
"Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, és ma, és mindörökké."
Tehát ha Istenben nincs változás, akkor nem beszélhetünk időről. Térről meg egyébként is felesleges.
9/30 anonim válasza:
Mivel Isten független tértől és időtől, ezért nincs semmi ilyesmi a mennyben.
"Ha Isten vagy az angyalok képesek változást generálni, akkor azt lehet mérni."
Nem, ezt nem lehet mérni. Nincs az a műszer, ami megmér egy angyalt, vagy bármely mennyei lényt, mivel nem evilágiak.
10/30 anonim válasza:
Ha Isten állandó, nincsenek érzései és gondolatai sem. Valami végelen tömb, ami csak úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!