Ha a katolikusok szerint nem Szűz Mária a közbejáró Istennél, akkor miért imádkoznak hozzá?
"a közbenjárásért szentekhez szólunk" - ezt úgy hívják, imádság.
Az Üdvözlégy Mária szerinted micsoda? A Rózsafüzér szerinted micsoda? Elmondom: ezek imádságok, melyeknek címzettje nem Isten, hanem egy emberi lény.
Elmondom az üdvözlégy zárómondatát:
"... asszonyunk, szűz Mária, Istennek szent anyja, IMÁDKOZZÁL ÉRTÜNK BŰNÖSÖKÉRT, most, és halálunk óráján." Közbenjárást kérünk. Az Istenszülő IS imádkozzon Istenhez értünk, erről szól az Üdvözlégy (és megsúgom, a rózsafüzér is).
Imádság: beszélgetés Istennel. Ergo közbenjárás kérés =/= ima. Világos?
Ha szándékosan nem akarod megérteni amit írok, nem tudok veled mit kezdeni. Viccesnek érzem, hogy jobban akarod tudni kívülállóként, miben hiszek és és a katolikus testvéreim.
"Mária a tökéletes imádkozó asszony, az Egyház előképe. Amikor hozzá imádkozunk, vele együtt ragaszkodunk az Atya tervéhez, aki elküldte a Fiát, hogy minden embert üdvözítsen. Mint a szeretett tanítvány, magunkhoz fogadjuk őt, Jézus Anyját, aki minden élő Anyja lett. Imádkozhatunk vele, és imádkozhatunk hozzá. Az Egyház imádságát Mária imádsága hordozza, és az Egyház a reményben kapcsolódik hozzá."
Vicces, hogy kívülállóként jobban ismerem a katekizmust, mint te.
Vicces, hogy csomót keresel a kákán. :)
A megfogalmazás miatt ha nagyon akarsz, beleköthetsz (ahogy teszed is, mert trollkodsz), de ez nem változtat azon, amit mondtam. Az Istenszülőhöz intézett szavak nem egyenlőek az Istenhez intézettekkel.
Itt kezdődik a vicces része:
TE meggyőződésesen állítod, hogy az egyházam imának tartja azt, amit nem. Ugyanis nem tartja imának, bárhogy vered a nyálad róla. :) Nem vagy az egyházam tagja, nem tudod mit tanít (valójában) a Katolikus Egyház az Istenszülőről. Képes vagy egyetlen kiragadott mondat alapján "frankót" mondani, figyelmen kívül hagyva magát az egész tanítást, ami jellegzetesen szektás dolog. Ha vennéd a fáradságot, hogy ne zsigeri gyűlölettel tekints a témára és tényleg(!) érdeklődj a miért után, megértenéd, miről beszélek és miért van igazam. De sejtem, hogy eszed ágában sincs valóban megismerni a katolikus álláspontot, mert akkor (krisztusi parancs szellemében) nem gyűlölködhetnél. Szomorú.
Oké, menthetetlen vagy. Szánt szándékkal nem akarod tudomásul venni, amit mondtam, innentől minden további értelmetlen.
Világosan fogalmaztam: kiragadsz egyetlen töredék részletet a katekizmusból, ami alapján az egész katolikus tanítást bírálod. Ez ostobaság, remélem nem használod ugyan ezt a módszert a Szentírás értelmezésére (mert ha következetesen így csinálod, akkor lesz pofára esés).
A szövegértelmezés is nehezedre esik. Nem mondtam egy szóval sem, hogy szektás vagy, csak amit csinálsz (rövid részletek betű szerinti értelmezése, kiragadva a környezetből és az egészből), az jellegzetesen szektás módszer. Ez nem ugyan az. ;)
De mindegy mit mondok, már csípőből elkönyveltél bálványimádónak, amikor többször is hangsúlyoztam, hogy a katolikusok Istenhez imádkoznak, ergo én magam sem tekintek úgy az Istenszülőre, mint az Úrra. Felveheted a szemellenzőt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!