Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Figyelt kérdés
Jelenèsek.13:1."Majd megállt a tenger homokján.Ès láttam egy vadállatot,feljönni a tengerből,tíz szarvut ès hètfejüt,ès a szarvain tíz diadèmot,a fejèn pedig istenkáromló neveket".

#tenger #homok #Diadèm
2020. júl. 6. 20:45
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

72%-os vagyok, szóval nem tudom nekem szólt a hozzászólásod edgár.

De továbbra se értem, hogy mi köze a magyar Dózsa névnek ahhoz, hogy a Jehova egy középkor vége felé kitalált nőnemű műszó, aminek semmi értelme nincs. Aki kitalálta, egybe vonta a JHVH és Adonáj szavakat, így alkotta meg.

De ez még lényegtelen is, mert az idézett vers, amire elején reagáltam, az eredetiben nem tartalmazza még a JHVH-t se, hanem az Elohím szerepel ott.

A nevek átírása más nyelvre pedig teljesen más téma, ostoba az az ember, aki ezzel keveri. Továbbá a Jesua sem héber, mint láthatod, már ez is latin betűs átirat.

Furcsa, ha annyira fontos eme név, hogy Krisztus is ezt jött velünk megismertetni, akkor hogy lehetnek mégis ilyen banális nagy hibák.

2020. júl. 7. 14:01
 32/54 anonim ***** válasza:
Látom ti nem akarjátok betartani a szeresd felebarátod mint önmagadot mert lepontoztátok szóval akkor ti miben hisztek? Belzebub?
2020. júl. 7. 14:04
 33/54 anonim ***** válasza:

Nemde Isten előtt gyűlöletes minden hazugság? Itt pedig úgy látom, hogy elég sokan álltok a hazugság pártján.

2020. júl. 7. 14:09
 34/54 anonim ***** válasza:
#33 Akkor már megengedett hogy személyeskedj a másikkal és sértegesd õt?
2020. júl. 7. 14:20
 35/54 A kérdező kommentje:
28.Mint egy vèrző oroszlán harcokat a biblia szavai ellen,belehozol Hèber nyelvet,a Zsidókat akik akkor kivègztèk Jèzust.A Dozsa nevet bonclgatva mindha nem volna benne a Zsidó nevek közőtt.Minden hamis köritèst ratenni a tálra,hogy a bibliat ès a benne lèvő egy nevet megtagadva gyalázni az èlő embertársadat akivel levelezel.Nem vagy erre felhatalmazva sem Istentől sem embertől,sem a gyik-től,hogy illetlenül viselkedj.
2020. júl. 7. 16:38
 36/54 anonim ***** válasza:
Már azt se értem edgár, hogy mit akarsz mondani. Tanulj meg magyarul végre és szedd össze gondolataidat. Köszi.
2020. júl. 7. 17:57
 37/54 anonim ***** válasza:
35: és ezt pont te írod? 😄😄😄😄😄😄
2020. júl. 7. 18:06
 38/54 A kérdező kommentje:

36.Nagyon tutsz gúnyolódni a 68%-oddal.Ha nem tudnèk irni de mèg akkor is az igazat írom,de te ha tudnal írni úgysem az igazat írod.Csak ennyi a külömbsèg.Ès mèg valami,kèt nyelven èrettsègiztem 1968 -ban ès fèmipari tehnicumot románul ès az èletem nem hazugság volt,mindig az igazat kerestem.

Te pedig a saját bibliádban is kètelkedsz,elsodrodott hajó vagy az óceánon aki nem tudja honnan jön ès merre megy,esetedben a keresztènyi èletben,de mèg lehet az èlet más területèn is.

2020. júl. 7. 19:28
 39/54 anonim ***** válasza:

Egyrészt 72%-on állok, van nyelvvizsgám, msc-s diplomám is, de mindez mi módon kapcsolódik a kérdéshez?

Sose kételkedtem a Szentírásomban, legfeljebb néhány fordítást hibásnak tartok, van amit egyenesen ferdítésnek (UV). Tudtommal te váltottál többször is már felekezetet, én egyszer sem, tehát te sodródsz ide-oda, nem én.

2020. júl. 7. 19:59
 40/54 A kérdező kommentje:

39."Mindez,hogy kapcsolódik a kèrdèshe"?Ezt kèrdezem èn is.

Addig próbálkozol a kèrdès elől kitèrni,hogy ismeret hiányába ne keljen felelj,hogy rá tèrsz a Zsidó nyelvre ès rajta okoskodni,himnemre,nőnemre,Isteneve vagy sem stb.Mind ezt azèrt,hogy a Biblia szerinti Isten nevèt titkolod,tagadód.

Hat jó ètvágyat hozza,kit èrdekel,csak ne írj butaságokat más kárára ès ne gyalázz senkit.Ha èrdekel a kèrdès ès tudsz felelni jó s ha nem járj bèkèvèl,ez a gyík.egyik szabálya.

2020. júl. 7. 20:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!