Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Figyelt kérdés
Jelenèsek.13:1."Majd megállt a tenger homokján.Ès láttam egy vadállatot,feljönni a tengerből,tíz szarvut ès hètfejüt,ès a szarvain tíz diadèmot,a fejèn pedig istenkáromló neveket".

#tenger #homok #Diadèm
2020. júl. 6. 20:45
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
18%
Istenkáromló név például köztudottan a Jehova.
2020. júl. 6. 21:01
 2/54 anonim ***** válasza:
20%

#1 Akkor az hogy lehetséges hogy a károli bibliában szerepel?

"

1 Móz. 32.9

És monda Jákób: Óh én atyámnak Ábrahámnak Istene, és én atyámnak Izsáknak Istene, Jehova! ki azt mondád nékem: Térj vissza hazádba, * a te rokonságod közé, s jól tészek veled:

"

2020. júl. 6. 21:02
 3/54 anonim ***** válasza:
27%

Mert rossz a fordítás. Egyrészt ott az eredetiben Elohím van, tehát a fordító megmásította a szent szöveget. Másrészt legfeljebb JHVH lehetne benne (de ott speciel nincs), mivel a Jehova egy nőnemű mű szó, ami nem létezik a héber nyelvben.

2020. júl. 6. 21:16
 4/54 anonim ***** válasza:
Az egész fejezetet olvasd el, és annak tükrében keresd az értelmezését. Egy verset kiragadni nem ajánlatos.
2020. júl. 6. 21:29
 5/54 A kérdező kommentje:
Segít a szővegkörnyezet ès az utalások.
2020. júl. 6. 21:35
 6/54 anonim ***** válasza:
22%
Úgyis azt várod el, hogy itt mindenki azt írja, amit a jehovista szervezet kitalált, hogy a katolikus egyházról van szó, mert a gyűlölet teljesen elvette az eszeteket, szóval nyugodtan ki lehet mondani, hogy ez ismét egy katolikus egyház elleni kirohanásod.
2020. júl. 6. 21:47
 7/54 anonim ***** válasza:
#3 Ezt valamivel alá is tudod támasztani vagy csak vádaskodsz?
2020. júl. 6. 21:51
 8/54 anonim ***** válasza:
73%
Kíváncsi vagyok, hogy hol tévedtem, amiért úgy le lett pontozva a #3 hozzászólásom.
2020. júl. 6. 21:54
 9/54 anonim ***** válasza:
43%

Ez az Antikrisztust jelöli:

Jelenések könyve 13. rész

1. És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve.

2. És e fenevad, a melyet láték, hasonló vala a párduczhoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat.

Az Antikrisztusnak adja át időlegesen a hatalmát sátán.

Amit más a Jelenések versében: fehér lónak jelez.

2020. júl. 6. 21:58
 10/54 anonim ***** válasza:
51%
9 A 7 fej az 7 hegyet jelöl-Róma; a 10 Szarv 10 korona= 10 királyt (nagyhatalmú országvezető) jelent.
2020. júl. 6. 22:01
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!