Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Mit jelent a Jelenèsek.13:1?

Figyelt kérdés
Jelenèsek.13:1."Majd megállt a tenger homokján.Ès láttam egy vadállatot,feljönni a tengerből,tíz szarvut ès hètfejüt,ès a szarvain tíz diadèmot,a fejèn pedig istenkáromló neveket".

#tenger #homok #Diadèm
2020. júl. 6. 20:45
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, hogy most mit akarsz igazolni a jehovás agymenéseddel. Idéztél egy részt a Bibliából, felhívtam a figyelmedet, hogy OTT (próbáld meg értelmezni, bár látom te is egy újabb IQninja vagy) eredetiben Elohím van és a fordítók megváltoztatták az eredeti szöveget.

Ahhoz pedig szintén nem kell túl sok ész (bennetek ennyi sincs), hogy a 20-21. században kiadott Károli Gáspár revideált fordítást nem Károli fordította, mivel több száz éve halott már addigra. Mit is mondotok? Hogy a halottak nem tudnak semmiről. Most hirtelen neked Károli elkezd az 1900-as években újra fordítani. Egyszerűen nevetségesek vagytok.

"Íme a fèrfi nevek nőnemben írva."

Elmondanád edgár, te héber nyelvész zseni, hogy ezek mitől nőneműek? Az ugye megvan, hogy te itt néhány héber eredetű MAGYAR neveket soroltál fel, magyarul leírva? De pl a Dózsa még csak nem is héber eredetű. Igazából ezzel mit akarsz bizonyítani? Mert szerintem te se érted igazából.

Viszont itt a kérdésnél be is fejeztem. Majd ha küldök valami értelmesebb egyént a szektátokból, akivel lehet érdemben is erről vitázni, szóljatok. A livingek és edgárok csak untatnak, nem ütik meg a mércét.

2020. júl. 7. 10:20
 22/54 anonim ***** válasza:
14%
#21 Nagyon agresszív vagy nyugodj már le
2020. júl. 7. 10:43
 23/54 anonim ***** válasza:

Nézd el nekem, hogy nehezen viselem az értetlen és buta embereket. Próbáltam közérthetően leírni az információt, de egyesek még így sem értik. Nem tudom, hogy csak velem trollkodnak, vagy tényleg ilyen értelmi szinten vannak.

Mondjuk a Dózsa, mint nőnemű héber ffi név az tetszett, azon nevettem is kicsit.

2020. júl. 7. 10:49
 24/54 anonim ***** válasza:
16%
Szeresd felebarátodat mint önmagadat. Ennek ellenére amit itt látok másik ember sértegetése és fölösleges harag
2020. júl. 7. 11:03
 25/54 anonim ***** válasza:
A másik emberen hogy kell számonkérni az ismételt pofátlan hazugságot, amit ti itt előadtok már megint? Mutasd meg.
2020. júl. 7. 11:48
 26/54 anonim ***** válasza:
En nem adtam elo semmit csak kimasoltam a karoli bibliabol egy idezetet. Azota nem is kommenteltem kb
2020. júl. 7. 11:55
 27/54 A kérdező kommentje:

21."Az ugye meg van,hogy te itt nèhány hèber eredetű Magyar neveket soroltál fel magyarul leírva"

Nem akarod meg èrteni,de nem is fontos,hogy a hèberek áltál ma leírt neveknèl a hímnem ès a nőnemben nem sokat mond,mert mèg a mai napon is vegyesen írjak èrtelmezik.Nem beszèlve ez előtt 5000 èvel amikor nyelvtan nem lètezett.

Ugyan így a Jehova nèv is nem szerinted kell hímnemű vagy nőnemű legyen.Ez a neve a világegyetem uralkodojának,a mindenható Istenek magyarul Jehova,más nyelven máskèppen írjak ès mondják 83Zsoltár.18,19.Az,hogy te feszegeted a tiltakozásodat ès illetlenül beszèlsz az a te dolgod,majd ennek is utánna nèzünk.

A 68% pontosan az ilyen megnyilvánulásbol szaporodik,Jèzus mondta"a világ szereti ami az övè".

2020. júl. 7. 11:56
 28/54 anonim ***** válasza:

"Ugyan így a Jehova nèv is nem szerinted kell hímnemű vagy nőnemű legyen.Ez a neve a világegyetem uralkodojának,a mindenható Istenek magyarul Jehova"

Mivel a tetragrammaton zsidó, ezért egyértelmű, hogy a zsidók tudnak ebben választ adni, mivel az ő nyelvük. Ők pedig állítják, hogy a kitalált jehova szó nőnemű. Ez egy tény. És Isten a büdös életben soha sehol nem mondta, hogy ez a neve. Te pedig ne gyere itt a valótlan nyelvtan tudományoddal, mert akkor tudnod kellene, hogy a NÉV, mint szó akkoriban a személyt jelölte és Jézus Isten személyét, létezését ismertette meg az akkori emberekkel, akik már rég nem tudták, ahogy te sem, hogy egyes törvény miért van valójában.

2020. júl. 7. 12:10
 29/54 A kérdező kommentje:

A 27 tartozik csak az előbb el kattintott.

Jèzus nevèt is kellene kèmleld.

MagyarulJèzus=hèberül JESUA.

Ugyan így ezt a nevet is kurkázhatnád.Itt nem tünik neked ugyanaz a vita mint a Jehova nèvnèl.

Vagy Rákhel,Abigèl stb.

Ne lègy igazságtalan.

Tisztelettel.István.

2020. júl. 7. 12:13
 30/54 anonim ***** válasza:
47%
Akkor újra elismétlem, hogy a kitalált jehovah szó, amit a tetragrammatonból találtak ki, az nőnemű. És azt is ismétlem, hogy ez egy tény.
2020. júl. 7. 12:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!