Lehetséges, hogy a tiltott gyümölcs egy banán volt?
Figyelt kérdés
2020. júl. 6. 09:39
A kérdező szavazást indított:
Igen, lehet.
Nem, az alma volt.
Körte volt.
Dinnye volt.
Igazából zöldség volt.
Krumpli volt.
Egyéb.
39 szavazat
1/7 anonim válasza:
Nem tudjuk, mert nem a gyümölcs fajtája volt a lényeg. Hanem az, hogy hozzányultak ahhoz ami nem az övék.
2/7 anonim válasza:
Nekünk a vallástanárnő mindig kihangsúlyozta, hogy NEM almáról van szó konkrétan, csak szeretik így ábrázolni. Tehát ennyi erővel lehetett banán is.
3/7 anonim válasza:
Bármi lehet és annak ellenkezője is.
Egyébként amikor ezzel kapcsolatban almáról beszélnek, akkor gránátalmáról van szó, nem a nálunk honos almáról.
4/7 anonim válasza:
A gránátalmás verziót már én is hallottam, de amúgy egyszerűen gyümölcs. Ezt inkább etimológiailag lenne érdekes vizsgálni, vagyik, hogy a régi héberben vagy az ógörögben milyen szót használtak a gyümölcsre.
A banán érdekes feltevés, de elvetném az ötletet, mert az eredeti hazája Dél-Kelet-Ázsia, így nem lehetett őshonos a Közel-Keleten, vagyis nem is ismerhették.
Ha úgy nézzük, hogy mindenképpen fa, akkor még lehetett füge is. Dinnye nem, mert az nem fán nő, krumpli meg azért nem, mert az Amerikában őshonos.
5/7 anonim válasza:
Utolsó, ez kicsit úgy hangzik, mintha a krumpli fán teremne. :D
6/7 anonim válasza:
Hát ez tetszett. Mármint aki a Krumplira szavazott.
Hihihi
7/7 anonim válasza:
Nem értem, hogy ha ott van a gomba a kulcszavaknál, miért nem lehet szavazni rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!