Mekkora szégyen már, a vallás kategóriába vitáznak a legtöbbet??
"És mert a nem vallásosaknak meg szúrja a szemét a hit"
Nem. Felőlem mindenki abban hisz, amiben akar. Én viszont nem hiszek istenben, és zavaró, hogy tegnap is egy térítős füzetet vettem ki a postaládából. A vallásosok szemét szúrja az ateizmus, úgy tűnik, hogy mindenáron fel akarják számolni azt. Ha a vallásosok befejeznék az ateisták térítését, semmi baj nem lenne.
A modern ateizmus pont azért született meg a 18. század végén, mert az emberek torkig voltak már azzal, hogy le akarják nyomni a vallást a torkokun. Nem csoda, hogy Párzsiban utcabált rendeztek annak örömére, hogy megszabadultak a vallástól.
12# Ez így van, ahogy írod. Nem is értettem ezt soha, hogy gondolják ezt a rábeszélős hitet.
Hát ha én templomba akarok járni vagy gyülekezetbe, akkor odamegyek. Tényleg némelyik olyan, mint egy olcsó TV shoppos reklám. Konkrétan árulják a vallást, ettől én is hányok.
"Nem Vitatkozom, mert a Biblia nem vita tárgya. soha nem használok olyan stilust, ami megalázó mások személyét illetően. Néhány hozzászólásban, megvédem a Biblia igazságait, tekintélyét, és ha már véglek értelmetlen, akkor nem folyatatom a "társalgást.""
Éppenséggel vita tárgya lehet a a Biblia akkor, ha megpróbálod eladni egy ateistának, aki belemegy abba, hogy mondjon róla pár szót, és nem lép tovább azzal, hogy nem érdekli a téma.
Amúgy a hozzászólásaidban egyetlen érvet sem tudtál felhozni, amivel megvédted volna a Biblia tekintélyét, igazságát. Így nem tartom kizártnak, hogy bizonyos esetekben azért léptél tovább, mert elfogytak az érveid, és nem akartál elgondolkodni a cálfolatokon.
14.
Nem az érvek fogynak el, kedves válaszoló. Jézus erőltette, ha látta, hogy értelmetlen, és csak ellenségeskedést szül. Az ésszerűség ezt kivánja meg. Csak néhány mondat Jézustól:
(Máté 7:6) 6 Ne adjátok a kutyáknak azt, ami szent, és a gyöngyeiteket se dobjátok a disznók elé, nehogy valamikor is megtapossák azokat, azután megforduljanak, és széttépjenek benneteket.
Jézus ezzel szemléltette, hogy nem vall bölcsességre megosztani igazságokat , ha az értékes dolgokat nem ismernek fel, és nem értékelnek mások. A keresztények tudják, hogy a világ ellenséges érzülettel van feléjük. Sőt az igazán gonosz személyeknek, nincs joguk mindnt tudni.
Szerintem egyáltalán nem gáz az, hogy sokat vitáznak róla az emberek a probléma nyilván azzal van amikor elfajulnak a dolgok. Egyébként - bár láttam már rá példát többször is - szerintem ez nem annyira jellemző. A politika az tényleg egy majomcirkusz.
"És mert a nem vallásosaknak meg szúrja a szemét a hit"
- ööö... nem. Tőlem mindenki abban hisz amiben akar. A probléma szerintem ott van amikor meg akarja magyarázni, hogy az övé a tuti. Tőlem hihetsz a Mikulásban is vagy a húsvéti nyusziban de ha előadod a "bizonyítékaid" a Mikulás létezésére akkor azzal egy olyan vitát generálsz amit nem lehet megnyerni. Hasonlóan van ez az isten létezésével is.
"A keresztények tudják, hogy a világ ellenséges érzülettel van feléjük."
- Semmilyen erre utaló jelet nem látok erre a GYK-n (néhány elmebeteget leszámítva, de az van bőven a másik oldalon is). Ez is egy klasszikus torzítás. Az, hogy van aki nem elégszik meg azzal az utlimét érvvel, hogy "Azért van így mert a Bibliában le van írva" az nem azt jelenti, hogy ellenséges az érzület hanem azt, hogy teljesen inkoherens az érvelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!