Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mekkora szégyen már, a vallás...

Mekkora szégyen már, a vallás kategóriába vitáznak a legtöbbet??

Figyelt kérdés

2020. júl. 1. 10:41
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
A politikai kategóriánál talán érthetőbb. De a hitnek vallásnak, azért nem erről kellene szólni.
2020. júl. 1. 12:44
 12/35 anonim ***** válasza:
92%

"És mert a nem vallásosaknak meg szúrja a szemét a hit"

Nem. Felőlem mindenki abban hisz, amiben akar. Én viszont nem hiszek istenben, és zavaró, hogy tegnap is egy térítős füzetet vettem ki a postaládából. A vallásosok szemét szúrja az ateizmus, úgy tűnik, hogy mindenáron fel akarják számolni azt. Ha a vallásosok befejeznék az ateisták térítését, semmi baj nem lenne.

A modern ateizmus pont azért született meg a 18. század végén, mert az emberek torkig voltak már azzal, hogy le akarják nyomni a vallást a torkokun. Nem csoda, hogy Párzsiban utcabált rendeztek annak örömére, hogy megszabadultak a vallástól.

2020. júl. 1. 13:09
 13/35 A kérdező kommentje:

12# Ez így van, ahogy írod. Nem is értettem ezt soha, hogy gondolják ezt a rábeszélős hitet.

Hát ha én templomba akarok járni vagy gyülekezetbe, akkor odamegyek. Tényleg némelyik olyan, mint egy olcsó TV shoppos reklám. Konkrétan árulják a vallást, ettől én is hányok.

2020. júl. 1. 13:28
 14/35 anonim ***** válasza:
70%

"Nem Vitatkozom, mert a Biblia nem vita tárgya. soha nem használok olyan stilust, ami megalázó mások személyét illetően. Néhány hozzászólásban, megvédem a Biblia igazságait, tekintélyét, és ha már véglek értelmetlen, akkor nem folyatatom a "társalgást.""

Éppenséggel vita tárgya lehet a a Biblia akkor, ha megpróbálod eladni egy ateistának, aki belemegy abba, hogy mondjon róla pár szót, és nem lép tovább azzal, hogy nem érdekli a téma.

Amúgy a hozzászólásaidban egyetlen érvet sem tudtál felhozni, amivel megvédted volna a Biblia tekintélyét, igazságát. Így nem tartom kizártnak, hogy bizonyos esetekben azért léptél tovább, mert elfogytak az érveid, és nem akartál elgondolkodni a cálfolatokon.

2020. júl. 1. 14:11
 15/35 anonim ***** válasza:
74%
Kiegészítésként az előzőhöz: vagy akkor is vita tárgya lehet a Biblia, ha más vallásossal ütközteted a teológiai nézeteidet... Szóval erről ennyit.
2020. júl. 1. 14:13
 16/35 A kérdező kommentje:
Most itt nem szeretnék kiemelni egy vallást, mert több is van, ami olyan erőszakos, mint egy piaci kofa. Azt te ugyan el nem küldöd egy köszönöm nem érdekel a téma mondattal.
2020. júl. 1. 14:36
 17/35 anonim ***** válasza:
35%

14.

Nem az érvek fogynak el, kedves válaszoló. Jézus erőltette, ha látta, hogy értelmetlen, és csak ellenségeskedést szül. Az ésszerűség ezt kivánja meg. Csak néhány mondat Jézustól:

(Máté 7:6) 6 Ne adjátok a kutyáknak azt, ami szent, és a gyöngyeiteket se dobjátok a disznók elé, nehogy valamikor is megtapossák azokat, azután megforduljanak, és széttépjenek benneteket.

Jézus ezzel szemléltette, hogy nem vall bölcsességre megosztani igazságokat , ha az értékes dolgokat nem ismernek fel, és nem értékelnek mások. A keresztények tudják, hogy a világ ellenséges érzülettel van feléjük. Sőt az igazán gonosz személyeknek, nincs joguk mindnt tudni.

2020. júl. 1. 15:46
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem gáz az, hogy sokat vitáznak róla az emberek a probléma nyilván azzal van amikor elfajulnak a dolgok. Egyébként - bár láttam már rá példát többször is - szerintem ez nem annyira jellemző. A politika az tényleg egy majomcirkusz.

"És mert a nem vallásosaknak meg szúrja a szemét a hit"

- ööö... nem. Tőlem mindenki abban hisz amiben akar. A probléma szerintem ott van amikor meg akarja magyarázni, hogy az övé a tuti. Tőlem hihetsz a Mikulásban is vagy a húsvéti nyusziban de ha előadod a "bizonyítékaid" a Mikulás létezésére akkor azzal egy olyan vitát generálsz amit nem lehet megnyerni. Hasonlóan van ez az isten létezésével is.

2020. júl. 1. 15:57
 19/35 anonim ***** válasza:
71%

"A keresztények tudják, hogy a világ ellenséges érzülettel van feléjük."

- Semmilyen erre utaló jelet nem látok erre a GYK-n (néhány elmebeteget leszámítva, de az van bőven a másik oldalon is). Ez is egy klasszikus torzítás. Az, hogy van aki nem elégszik meg azzal az utlimét érvvel, hogy "Azért van így mert a Bibliában le van írva" az nem azt jelenti, hogy ellenséges az érzület hanem azt, hogy teljesen inkoherens az érvelés.

2020. júl. 1. 15:59
 20/35 anonim ***** válasza:
85%
#19 Ugyanígy hiába magyarázod el mit mond a biblia egy nem hívő embernek mert az adott ember úgyis mindig tökéletesen fog érvelni az mellett hogy miért él hazugságban és miért nem akarja betartani a biblia szavait. Tehát értelmetlen vitatkozni mert mindenki megválasztotta a maga útját.
2020. júl. 1. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!