Volt már olyan, hogy nem merted felvállani a vallásod tanítását, mert tudtad, hogy meg fognak vetni miatta? Inkább kockáztattad másoknak és a saját magadnak az örök életét?
Jézus az esküvőre változtatott rengeteg vizet borrá, miért vertem volna ki más kezéből a bort akkor?
Egyébként csak jobbára akkor szólok, ha például káromkodnak. Bár más kirívó esettel nem is nagyon találkoztam.
Ameddig más nem károsít / zavar /idegesít valakinek a vallásgyakorlása, tiszteletben szoktam tartani. Sőt, több vallással kapcsolatos könyvet olvastam el, és úgy hiszem, hogy az egyes tanítások között vannak magas elméleti/filozófiai (amelyekkel nehéz vitatkozni, pl. rendszeres teológia), és értékes társadalmi tanítások (szegények felkarolása, idősek gondozása stb.), különösen kiemelem, hogy akár a sokat bántott Jehova Tanúi csoport irataiban is.
DE: a magukat vallásosnak mondó, és vallástalan/ateista emberekhez képest is gátlástalan, tanaikat tűzön-vízen erőszakkal terjesztő, az emberi élet 100%-át másodpercre beszabályozni akaró, az emberi szabadságot intellektuális börtönbe láncoló, a túlterhelt iskolás gyerekektől kötelező vasárnapi iskolába járást megkövetelő emberekkel (közösségekkel) nem tudok azonosulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!