Mi a menete annak, ha át akarok térni az iszlámra?
Hát, ha szeretnél házirabszolga lenni, és 30+ fokos hőségben is feketébe bugyolálva járni, csak tessék...
Egyébként igen, vannak, és betérhetsz, megtették ezt már előtted többen is. Legtöbbje aztán persze meg is bánta, vagy a végletekig elferdítette a nézeteit és a gondolkodásmódját, hogy mégis azt hozza ki belőle, hogy akkor is jól járt.
Nézd, bármilyen vallás úgy hülyeség, ahogy van, és végül mindig csak a baj van vele. Akár a történelmet nézed, akár a jelent, vallásból végül mindig csak gyűlölet és viszály lett - minél többet papoltak előzőleg a szeretetről, annál inkább. Sokkal többre mész azzal, ha egyszerűen értelemesen gondolkodsz, emberségesen viselkedsz és emberhez méltóan éled az életed.
Köszi a választ kedves elsö, de nem a véleményedre voltam kívancsi, hanem a "hogyan"-ra.
Ha akarod, beszélgethetünk még a vallásról, meg az értelmes gondolkodasról, de most nem ez a téma.
Várom a segítséget továbbra is, köszönöm.
Blablabla, tényleg nem értem, hogy miért kell rögtön ilyen ócska sztereotípiákat fölhozni, az, hogy valaki muzulmán nem azt jelenti, hogy rögtön vallási fanatikusnak kell lennie, mint ahogy a legtöbb keresztény nő sem megy minden vasárnap liturgiára, nem imádkozik naponta, pénteken is eszik húst stb. stb.
Válaszolva a kérdésre,elég egyszerű, ki kell mondani a következő hitvallást két muzulmán vallású tanú jelenlétében: "Lá illáh há il Allah Ásadú anna Múhammadan Raszúlú'lláh" ( Nincs más Isten Allahon kívül, és Mohamed az ő prófétája"
Egyébként azért jól gondold meg, tkp. szerintem nem baj, ha valaki áttér egy másik vallásra, mert (sztem) mindegyik vallás ugyanazt a célt szolgálja, tehát egyenrangú (kivéve az agyatlan szektákat), viszont szerintem mindenkinek meg kellene próbálnia azt a vallást követnie, amibe beleszületett.Én katolikus vagyok, és sok mindenben nem értek egyet a felekezet tanaival (pl. cölibátus, a Vatikáni egyházszervezet, meg a jelenlegi pápa is egy sváb ex-náci, úgy hogy van bőven kivetnivaló, de vannak jó oldalai is, és hát ebbe születtem bele, ez a szüleim vallása is....én ezt így látom, de persze a TE döntésed.Semmiképp sem azért térj át, mert a barátod muszlim, hanem csak ha TE magadtól gondolod így, mindenki mástól függetlenül.
Köszönöm a válaszokat!
Nem csak ö az oka, hogy át szeretnék térni, de nagy szerepe van benne, az biztos. Nélküle sosem ismerkedtem volna meg az iszlámmal. Most, hogy többet tudok róla, tetszik. A hírekkel ellentétben én sokkal békésebbnek látom, mint akár a saját vallásomat. Eleve az, hogy "iszlám" azt jelenti, hogy "béke", hogy Allah azt akarja hogy az ember békében éljen magával és a környezetével. Hordoz egy erkölcsi viselkedési formát, elítéli az eröszakot, persze, ott a dzsihád, ami inkább az ember önmagával folytatott belsö harcára utal, nem a gyilkolásra. Habár az is elöfordul, ha meg kell védeni magukat. Mohamedröl amit hallottam, nyitott volt más vallásokra is, pl a zsidóktól is vett át dolgokat, a keresztényektöl is. Ès ha jól tudom, akkor nem romboltatta le a keresztény templomokat, söt megtiltotta hogy bántsák a keresztényeket. A keresztények viszont nem igazán tartották tiszteletben a más vallást.
Az öltözködéssel kapcsolatban vannak félelmeim, de nem kell a csador, csak ha hazamegyünk a családját meglátogatni, akkor egy kendöt kell a fejemre dobnom.
Ez még közel sem minden, de ha valamiben tévedek javítsatok ki légyszi, segítsetek dönteni. :)
Pénz fejében békén hagyták a keresztényeket.
Egyébként olvastad a Bibliát?
Szia!
Én muszlim vagyok(magyar, fiú, és áttértem), és vannak még itt muszlimok.
1. Megérteni, hogy mit jelent a tanúságtétel!
Ez nem azt jelenti, hogy érted magyarul, hanem azt,hogy mit hordoz magában.
"Tanúsítom, hogy nincs más Isten, kivéve Allah..."
Azt jelenti: Elfogadom, és megadom magam az egyetlen létező Istennek, és alárendelem magam az ő akaratának, és elutasítok minden bálványt, és hamis istenséget.(keresztényeknél pl.: Jézust mint Istent, vagy Isten fiát)
Allah: Az egy és oszthatatlan Isten.
"Tanúsítom, hogy Mohamed az küldötte!"
Azt jelenti: Elfogadom, hogy Mohamed az Isten utolsó prófétája, és elfogadom, az ő tanításait(amik közvetve az Isten tanítása).
Aki ebben hisz, az már muszlim, még akkor is ha nem tesz tanúság tételt, mert a hit a lényeg.
De a Tanúságtételre ettől még szükség van, hogy lásd magad is, hogy muszlim vagy, és megtörténjen a "váltás" az igaz útra, és hogy a testvéreid tudják, hogy a testvérük vagy!
Imádkozunk érted!
Ne feledd! Minden eddig bűne megbocsátatnak annak ki megtér, és olyan tiszta lesz mint egy újszülött csecsemő.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!