Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkozol értem, hogy tökélete...

Imádkozol értem, hogy tökéletes legyen a hitem?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm!!!

💚💚💚💚💚💚💚💚💚

2020. jún. 20. 15:06
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Stefán barátomnak teljes mértékben igaza van. Én annyit pontosítanék mondandóján, hogy

"Ő megment" (mármint Jézus)

Ez azért nem teljesen így van. De Ő ott lesz és ha életedet el is veszted, új életet ad neked.

Meg ugye megmenteni sem lehet azt, aki nem engedi, hogy megmentsék.

Ne úgy képzeld el Jézust, mint egy vízi mentőst, aki beúszik utánad a vízbe és újjáéleszt. Inkább úgy, mint aki bedob neked egy mentőövet, amit elérsz, ha érte nyúlsz. Sőt, teli rakja a tengerpartot táblákkal, hogy be ne menj oda, mert megfulladsz. Esetleg küld egy delfint, aki sekélyebb vízhez segít téged, ahol leér a lábad.

Ezt jelképesen értsd, ne szó szerint.

Ő elsősorban tanító, gyógyító, életvezető, életre vezető.

Szóval, ha nem tudsz úszni, ne menj be a tengerbe, hanem tanulj meg úszni és úgy menj be a tengerbe. Ha pedig nem tudsz megtanulni úszni, akkor ne menj a mélyvízbe. Főleg ott ne, ahol kitáblázta, hogy ne úszál.

Mert ugye, azt korábban el felejtettem leírni, hogy a hit hozza magával a kísértőt. Minél erősebb a hited, annál jobban megérzi a kísértő a szagodat és már jön is, hogy rávegyen.

Csinálj személyes hasznot Isten igéjéből magadnak, Kísértsd az urat, úgyis megment, imádj valami mást és akkor gazdag leszel.

A kísértéseket Jézus is elszenvedte.

De, ha nincs semmi féle figyelmeztetés, semmi jele, hogy ne menj be úszni, akkor, ha te tudsz úszni, menjél csak úszni. Ha úgy fuldokolsz, hogy fogalmad sem volt róla, hogy ez lehet belőle, még az is lehet, hogy Jézus, aki ott van mindig melletted erőt ad ahhoz, hogy kiússzál a partra.

Mert erőt azt biztosan ad a folytatáshoz, sőt új életet is ad.

Üdv, Krisztián

2023. ápr. 17. 06:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!