Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkozol értem, hogy tökélete...

Imádkozol értem, hogy tökéletes legyen a hitem?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm!!!

💚💚💚💚💚💚💚💚💚

2020. jún. 20. 15:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%
Ahogy valaki irta, a hietedet ismerettel lehet erősiteni. REndszeres Biblia olvasása elmélkedése, gyülekezet látogatása, szolgálat. Ezek mind hozzá tartoznak a hit erősitéséhez.
2020. jún. 20. 17:55
 12/31 A kérdező kommentje:
És imával?
2020. jún. 20. 18:12
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen az is nagyon fontos, mert akkor vagy imateljes állapotban, és tu Isten szelleme áramlani, hogy a segitségedre sietsen.
2020. jún. 20. 18:20
 14/31 A kérdező kommentje:
Akkor jó.
2020. jún. 20. 18:20
 15/31 anonim ***** válasza:
61%

Az ima egy jó dolog, hiszen ezzel elismered, hogy a hitet és a hit növekedését Isten adja, és nélküle nem valósulhat meg.

Viszont aztán utána is kell menni a kérésednek gyakorlati lépésekkel.

A hit az Ige hallásából van, tehát olvasod-e majd a Bibliát, és elfogadod-e, hogy az Istentől van, tehát akár tetszik, amit mond, akár nem, akár könnyű, akár nem, az Isten akarata a te javadra?

A hit úgy növekszik, hogy (az ima mellett), bevállalod azokat a kihívásokat, amik az Ige hallásából adódnak. Pl. Az ige azt mondja: "Mert ha ti nem bocsátjátok meg az emberek vétkeit, akkor Mennyei Atyátok sem bocsátja meg nektek a ti vétkeiteket." (Mt 6:15) Ez pl. egy elhívás arra, hogy szívből engedd el mindenki tartozását, aki ellened vétett, különben Istennel nem lehet jó kapcsolatod. Vagyis ha valamely korában ellened vétkező embert meglátsz vagy találkozol vele, akkor ne dédelgess sérelmet a szívedben, és úgy tekints rá, mintha semmi rosszat nem tett volna. Ebbe nem megyek túlságosan bele, mert nem erről szólt a kérdés.

A hit úgy tökéletesedik a gyakorlatban, hogy túl kell menni a kényelmi zónánk határán, kockázatot vállalva képletesen "kilépni a vízre", ahogy Péter apostol tette (Mt 14:24-36). Felhozva a megbocsátás példáját, ha eldöntötted, hogy elhiszed, hogy meg kell bocsátanod mindenkinek, és van valaki, aki vétkezett ellened, és nem szívesen találkozol vele, akkor pl. menj el hozzá, és mondd el neki a szemébe nézve, hogy megbocsátottál, és a te részedről nincs harag irányába. Ez pl. egy hitbeli lépés, ami túlmegy a kényelmi zónáján a legtöbb embernek. Miután tapasztaltad, hogy Jézus megsegített vagy akár megmentett (mint ahogy Péter is kihúzta a háborgó tengerből), akkor nagyobb bizalmad lesz újra megtenni, amit megtettél, és utána nagyobb hitet kívánó dolgot is megtenni. Hiszen a biblikus hit az Istenben való bizalom, amely bármilyen nehéz vagy ijesztő helyzetben sem "párolog el".

Csak azért írom ezeket, mert nekem olyan érzésem támadt a kérdésedet olvasva, mintha azt várnád, hogy a hited növekedésében neked szinte semmi dolgod nincs, hanem csak imádkozni és várni.

Ha írsz privátban, akkor megbeszélhetjük, hogy mire használnád a nagyobb hitedet, és jó lenne tudni, hogy tisztában vagy-e vele: a nagyobb hit nagyobb felelősséget jelent, és azt vállalod-e. Mert ugye Isten meghallgathatja az imámat, de ha te később megbánod, hogy tökéletes hitet akartál, mert az jóval kihívóbb életet jelent számodra, azt nem szeretném.

üdv Stefán

2020. jún. 20. 18:54
 16/31 anonim ***** válasza:
Bocsánat, sajtóhiba: "ahogy Pétert is kihúzta a háborgó tengerből"
2020. jún. 20. 18:56
 17/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy kifejtetted a véleményedet.

Ez nincs így:

"Csak azért írom ezeket, mert nekem olyan érzésem támadt a kérdésedet olvasva, mintha azt várnád, hogy a hited növekedésében neked szinte semmi dolgod nincs, hanem csak imádkozni és várni."

Írok privát üzenetet.

2020. jún. 20. 19:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért imádkozom, hogy a hited az egy Istenben -azaz Atyában, Jézusban és Szentlélekben- tökéletesedjen. Nekem is jól jönne az ima :)
2020. jún. 20. 20:19
 19/31 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves tőled, köszönöm! És én is imádkozom érted!
2020. jún. 20. 20:23
 20/31 anonim ***** válasza:

11#, A gyülekezetben mások torzult gondolatait hallod. Imával kapcsolódsz istenhez, mint gyermek az anyjához, és érezheted a helyes utat, kutakodhatsz magadban. Az ima más néven meditéció, aminél nem lehet többet tenni az egyén fejlődéséért.

Kérdező, én minden este meditálok. Ma este rád is gondolok majd és kérem felsőbb testvéreinket, hogy különösebb figyelemmel járuljanak föléd, és próbálok energiát küldeni egy keveset, hogy jobb irányokra találj magadban.

Namaste.

2020. jún. 20. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!