Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha imádkozok a halálomért az...

Ha imádkozok a halálomért az bűnnek számít?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 20. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Nem. Ha tennél érte, az számítana bűnnek.
2020. ápr. 20. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Bizonyos értelemben hálátlan vagy inkább.

Isten az élők Istene nem a holtaké. Értéktelennek tartod azt, amit kaptál ajándékba.

2020. ápr. 20. 22:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Isten az élők Istene nem a holtaké."

Ne hozd magad kínos helyzetbe. Tudom ti jehova tanúi abban hisztek, hogy nincs túlvilág és csak ti élitek majd túl a végítéletet és egyéb eretnek nonszenszben, de helyette hidd azt amit a Biblia ír, 2. Péter 2:1, gyanúsan emlékeztet a felekezetetek alapítójára.

2020. ápr. 20. 23:41
 4/10 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2020. ápr. 21. 07:00
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Igazán nem bíztatni akarlak, de ha öngyilok akarsz lenni, akkor nem imádkozni kell érte, hanem megtenni. A kocsim sem fog elindulni attól, ha benzinért imádkozok, csak akkor, ha elmászok a benzinkútra és hozok bele benzint.
2020. ápr. 21. 09:26
 6/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Próbáld másik szemszögből látni a helyzetedet. például gondolj arra, az élet egyszeri, csak ezt az egyet fordíthatjuk a javunkra, csak ebben az egyben ismerhetjük meg az élet MINDEN szépségét, és persze minden kínját is.

Mivel az élet tele van „bajjal és szomorúsággal”, ezekben a válságos időkben sokan érzelmi gyötrelmet élnek át ("Az életünk 70 év, vagy 80, ha valaki nagyon erős. De ezek tele vannak bajjal és szomorúsággal." Gyorsan elillannak, és mi tovaszállunk. Zsolt 90:10). Jó néhányan addig a pontig is eljutnak, hogy legszívesebben feladnák. Becslések szerint évente több mint 800 000-en vetnek véget az életüknek, vagyis minden 40. másodpercben öngyilkos lesz valaki. Sajnos még a keresztények között is vannak, akik így tesznek a rájuk nehezedő nyomás hatására.

A bibliai időkben Isten egyik-másik hűséges szolgáját annyira megterhelték a körülményei, hogy meg akart halni. Jób például így kesergett a fájdalmai közepette: „Gyűlölöm az életem. Nem akarok tovább élni!” Jób 7:16; 14:13. Jónás rendkívül csalódott volt, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy számított rá, ezért így szólt Jehovához: „kérlek, vedd el az életem, mert jobb meghalnom, mint élnem!” Jón 4:3. Egyszer Illés próféta is azt kérte elkeseredettségében, hogy hadd haljon meg. Ezt mondta: „Elég! Most tehát, ó, Jehova, vedd el az életemet” 1Királyok 19:4. Jehova azonban értékesnek tartotta ezeket a hűséges szolgáit, és azt akarta, hogy tovább éljenek.

Vajon Jehova elítélte ezeket a személyeket az érzéseik miatt? Nem. Sőt, szavaikat megörökítette a Biblia lapjain. Ám nem szabad elfelejtenünk, hogy e hűséges személyek közül egy sem hagyta, hogy az érzései az öngyilkosságba kergessék. Jehova értékesnek tekintette őket; azt akarta, hogy éljenek. Isten valójában még a gonoszok életével is törődik, hiszen arra buzdítja őket, hogy változzanak meg, és ’maradjanak életben’ Ezékiel 33:11.

Csak azért írtam le neked ezeket, ne gondold, hogy egyedül küzdesz ilyen az érzésekkel. Rengeteg embernek volt az életében olyan helyzet, amikor feladta volna... veled is ez történik?

Ne dobd el azt ami a legértékesebb! Gondolj arra, Isten annyira szeret tégedet, hogy a Fiát áldozta fel érted, hogy neked jobb jövőt biztosítson. "Mert Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, ne pusztuljon el, hanem örök élete legyen." János 3:16

2020. ápr. 21. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
aki ismeri Istent általában nem akar öngyilkos lenni. Térj meg hozzá és ő befogad. Megbántad már a bűneidet?
2020. ápr. 21. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

"Ha imádkozok a halálomért az bűnnek számít?"

A bűn mindig belülről indul ki, ezért kell belülről tiszták lennünk, és a cselekedeteink is tiszták lesznek. Ha én meg akarok ölni valakit, de végül nem teszem meg, bűn van bennem. Ez a példázat is erről szól:

Máté

5,27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: [2 Móz. 20,14.] Ne paráználkodjál!

5,28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak [Jób. 31,1. 2 Pét. 2,14.] okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

2020. ápr. 21. 15:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Megbántad már a bűneidet? De mit kéne megbánnom? Nem hazudok, nem lopok, nem dobok el szemetet, nem ölök, nem paráználkodok.. Viszont nem bízok benne, nem tudok bízni benne.. nem hiszem hogy jót akar nekünk, nekem, mármint egyszerűen nem bízok benne, másképp nem is lehet kifejteni. Szóval, ez van.
2020. ápr. 22. 22:22
 10/10 anonim ***** válasza:

A bűn, az egész más fogalom, mint aminek te gondolod. Rosszat szoktál tenni, nem? Na, minden rossz cselekedet bűn. Minden, ami nyomja a lelkedet bűn. Ésha pl. nem teszel jót, mikor jót tehetnél, az is bűn.

Jakab 4:17: "A ki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak."

Jézus váltságáldozata reális. Mikor megbántam az összes bünömet és megtértem új embernek éreztem magam és az összes bűnöm, mint valami füst szállt ki a hasamból. Ezután könnyűnek, tisztànak, éreztem magam lelkileg, nem nyomott semmi. Bennem volt megint az a gyermeki ártatlanság, amit régen elvesztettem. Ezután csak nem kell több bűnt elkövetni és követni kell a Szent Szellemet, ahogy vezet. A Szent Szellem az a személy, akit Isten és Jézus ígért azoknak, akik követik őt. Segít a gondjaidban, vigaszt nyújt, segít megismerni Istent, vezet, hogy egy új, tiszta ember légy. Ahhoz, hogy megkapd, meg kell bánnod a bűneidet és el kell fogadnod Jézus váltságáldozatát. Ha mindent jól csinálsz megkapod és fogod érezni Isten jelenlétét az életedben egészen halálodig. Ő nem hagy el soha.

2020. ápr. 24. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!