Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most ő keresztelhet?

Most ő keresztelhet?

Figyelt kérdés

Van egy rokonom, aki eddig római katolikus volt..

Most jártak hozzájuk téríteni, de ezt csak véletlen tudtam meg (Jehova).

Azt mondja a lány csak megáldották még nem merítkezett meg és csak hitgyülekezetbe járt párszor... Megbánta, már nem csinálja.

Ő még katolikus akkor? Keresztelhet ő?

Kérem csak olyan írjon, aki jártas ebben.

Köszönöm!

2020. jún. 20. 14:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

Miért vannak kétségeid, ha megbánta, és már nem csinálja? És tulajdonképpen hogyhogy "visszatérhet"? Mindig is tagja volt az egyházának, hiszen nem merítkezett meg, meg semmi komolyabb ilyesminek nem vetette alá magát, csak párszor elment a hitgyülekezetbe.

(Akkor jól emlékeztem, hogy az is keresztelhet, aki nincs is megkeresztelve - na de ő eleve honnan tudná, hogy egyáltalán hogyan is kell keresztelni?)

2020. jún. 20. 22:29
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez az egész most derült ki, számomra pedig nem volt világos... Még tegnapelőtt is volt nála a pásztor.
2020. jún. 20. 23:26
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

"Még tegnapelőtt is volt nála a pásztor."

Nézd, vannak ilyen szekták, ahol évekig az emberek nyakára járnak, nem könnyű szabadulni az ilyesmikből.

2020. jún. 21. 07:45
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Korábban már felkérted őt keresztszülőnek vagy csak tervbe volt véve? És mikor lesz a keresztelő?
2020. jún. 21. 08:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem olyan rég kértem fel.

Egy véletlen beszélgetés alkalmával mondta milyen boldog a gyülekezetben és megy a pásztor.

Sokkot kaptam, mert egyből tudtam,(vagy sejtettem) hogy akkor ő nem lesz alkalmas, ha már Jehova tanúja.

Aztán utána járt a dolognak, felhívott azzal, hogy mégis keresztelhet még.

Én nem jártam utána, mert egybklz elkönyveltem, hogy nem lesz alkalmas a feladatra.

Így jutottam arra, hogy itt megkérdezem.

Tudom a papot is kérdezhetem, de hétvégén nem zavarom.

2020. jún. 21. 11:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Figyelj, mindegy, hogy elvileg lehetne-e keresztszülő vagy nem. Ha neked emiatt megrendült benne a bizalmad, teljesen érthető - sőt, szerintem ajánlatos is! - ha másvalakit kérsz fel a feladatra.
2020. jún. 21. 12:04
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtagadta az Egyházat és szektákkal kokettál, akkor jobb, ha nem ő lesz a keresztszülő. Ha teljes hittel visszatért Krisztushoz, az Egyházba, akkor szerintem nincs gond. Viszont elég fura, hogy még most is járnak hozzá a szektások
2020. jún. 22. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!