Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Hány keresztszülő...

Katolikusok! Hány keresztszülő lehet a gyermekemnek?

Figyelt kérdés
Mi a menyasszonyommal úgy gondoltuk, hogy én is kérek meg egy férfit és egy nőt, és ő is. Szóval 2 “pár” 4 keresztszülő lehet? Kérem a trollok vegyék figyelmen kívül a kérdést 😁😇

2020. jún. 5. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy vagy kettő. Ha kettő, akkor egy nő, egy férfi, és nem kell párnak lenniük, de lehetnek azok is.
2020. jún. 5. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem ilyen nincs.
2020. jún. 5. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:
19%

És ennek mi értelme?

Úgy bírom amikor az emberek kínjukba nem tudnak mit kezdeni magukkal...

2020. jún. 5. 17:47
 4/7 Prókátor ***** válasza:
45%
kinek a számára kell keresztszülő? Az egyház egyébként még nincs berendezkedve a mai divathoz és modern párkapcsolatokhoz. 2 kersztszülőt vérnak el, akikből legaláb az egyik gyakorló hívő! Az egyház már csak olyan maradi, hogy a keresztszülőktől elvárja a gyermek hitbéli nevelését, illetve annak segítését ... egy életen átt, nem pedig csak egy családi ünnep (ti. keresztelő) és néhány karácsony erejéig.
2020. jún. 5. 18:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az #1 és a #2-nek a rendes választ, és a #4-nek.

#4 “ Az egyház egyébként még nincs berendezkedve a mai divathoz és modern párkapcsolatokhoz” ?? Nem ertem, hogy ezt mire írtad. Hidd el, hogy pontosan tudom az Egyház kérését, ebben nőttem fel, nem “vasárnapi keresztény” vagyok. Próbálok az Evangélium szerint élni, és a gyermekem is ebben fog.

#3 Inkább válaszra sem méltatom, köszönöm a semmit 😇😇

Áldás mindenkinek! 😇

2020. jún. 5. 18:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Egyébként azért kérdeztem, mert a reformátusoknál több keresztszülő lehet. Megtaláltam a választ, akit érdekel, annak leírom.

“ Nem lehet kettőnél több keresztszülő (1630, 2.)“

“ Eu-szerte létezett és helyenként még ma is előfordul az a népszokás, hogy kettőnél több keresztszülőt alkalmaznak. Anyakönyvezni azonban a mai jog szerint legfeljebb 2 keresztszülőt lehet.”

“ 16. életévét betöltött személy legyen (bár a mpp. meghatározhat más kort is, sőt megfelelő okból a plnos v. a kiszolgáltató kivételt is tehet); e) kat., megbérmált és elsőáldozást már végzett, hitéhez és a keresztszülői tisztséghez méltó életet élő ember legyen; f) ne terhelje kiszabott v. (önmagától beálló büntetés esetén) kinyilvánított egyh. büntetés; g) ne legyen a keresztelendő apja v. anyja (847.k. 1.§)”

[link]

2020. jún. 5. 19:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha mégis négyen lennének, kettőt tanúnak azért be lehet írni. És tanú olyan is lehet, aki nem is katolikus.
2020. jún. 5. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!