Katolikusok! Hány keresztszülő lehet a gyermekemnek?
És ennek mi értelme?
Úgy bírom amikor az emberek kínjukba nem tudnak mit kezdeni magukkal...
Köszönöm az #1 és a #2-nek a rendes választ, és a #4-nek.
#4 “ Az egyház egyébként még nincs berendezkedve a mai divathoz és modern párkapcsolatokhoz” ?? Nem ertem, hogy ezt mire írtad. Hidd el, hogy pontosan tudom az Egyház kérését, ebben nőttem fel, nem “vasárnapi keresztény” vagyok. Próbálok az Evangélium szerint élni, és a gyermekem is ebben fog.
#3 Inkább válaszra sem méltatom, köszönöm a semmit 😇😇
Áldás mindenkinek! 😇
Egyébként azért kérdeztem, mert a reformátusoknál több keresztszülő lehet. Megtaláltam a választ, akit érdekel, annak leírom.
“ Nem lehet kettőnél több keresztszülő (1630, 2.)“
“ Eu-szerte létezett és helyenként még ma is előfordul az a népszokás, hogy kettőnél több keresztszülőt alkalmaznak. Anyakönyvezni azonban a mai jog szerint legfeljebb 2 keresztszülőt lehet.”
“ 16. életévét betöltött személy legyen (bár a mpp. meghatározhat más kort is, sőt megfelelő okból a plnos v. a kiszolgáltató kivételt is tehet); e) kat., megbérmált és elsőáldozást már végzett, hitéhez és a keresztszülői tisztséghez méltó életet élő ember legyen; f) ne terhelje kiszabott v. (önmagától beálló büntetés esetén) kinyilvánított egyh. büntetés; g) ne legyen a keresztelendő apja v. anyja (847.k. 1.§)”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!