Most ő keresztelhet?
Van egy rokonom, aki eddig római katolikus volt..
Most jártak hozzájuk téríteni, de ezt csak véletlen tudtam meg (Jehova).
Azt mondja a lány csak megáldották még nem merítkezett meg és csak hitgyülekezetbe járt párszor... Megbánta, már nem csinálja.
Ő még katolikus akkor? Keresztelhet ő?
Kérem csak olyan írjon, aki jártas ebben.
Köszönöm!
Miért ne lehetne? Azért, mert bűnt követett el? Ki nem?
De ha nem bízol benne eléggé ezek után, hát ne őt hívd keresztszülőnek.
Nem. Arra gondoltam, hogy már nem katolikus... Vagyis nem voltam ebben biztos, hogy még az.
Köszönöm a választ!
"Elég ha az egyik keresztszülő katolikus."
A másik nem is keresztszülő lesz, csak tanú, ha ketten vannak.
Keresztszülő az lehet, aki meg van keresztelve, bérmálkozott és a katolikus keresztény hithez méltó életet él. Az első kettő stimmelhet, az utolsónál vannak kétségeim ennél az esetnél... De ha már nem jár se a hitgyülibe, se a jehovákhoz, hanem visszatért az egyházba, akkor lehet keresztszülő (akkor is lehetne, ha ott bemerítkezett vagy akármi mást csinálj volna, ez teljesen független attól, hogy visszatérhet-e az egyházba). Megbánhatja, meggyónhatja, visszatérhet bármikor.
Ami a keresztelést illeti: életveszélyben bárki keresztelhet, még az is, aki nincs megkeresztelve. De a keresztelés rendes helye a templom, ha nincs életveszély, akkor pap vagy diakónus végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!