Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Titeket is irritál hogy az...

Titeket is irritál hogy az ateisták ide járnak vallás kategóriába pontozni?

Figyelt kérdés
mindha nem lenne jobb dolguk, ide járnak leszólni és idegesíteni a vallásosokat. Nagyzolnak, verik a mellüket, hogy milyen okosak. És az ingerültségnek netovábbját prezentálják. Pedig az ész nem attól függ, hogy hiszel-e Istenben, vagy sem. Rengeteg okos ember, tudós hisz Istenben, nekem bölcsebbnek tűnik, mint az a hippotézis/koncepció, hogy a majomból jöttünk létre. Személyszerint pedig a legerősebb suliba jártam az egész megyében és a tanáraim több, mint 80%-a hitt Istenben. A reál tantárgyakat tanítóak között is.

2020. jún. 17. 10:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"A Pew Center kutatásai alapján az USA-ban a következő arányok figyelhetők meg a végzettség és a vallási csoport tekintetében: a hinduk 77%-a rendelkezik diplomával;"

A baj az, hogy ez egyáltalán nem azt reprezentálja, hogy a vallásosak tanultabbak lennének, vagy hogy a tanultabbak között több a vallásos. Hanem leginkább azt, hogy az USA-ba nem engednek be boldog-boldogtalant, hanem csak azt, aki hasznos lehet a társadalom számára. Mert mondjuk rendelkezik legalább egy diplomával.

Ha már a hindu vallásúakról van szó (kvázi az indiaiak), akkor érdemes lenne összevetni az Indiában maradottak közötti vallásos-tanult embereket is, hiszen az USA-ba bevándorolt hindu vallásúak túlnyomó többsége Indiából emigrált az USA-ba, ugye ők az indiai világból hiányoznak. Tehát mit gondolsz, kedves kérdező, milyen arány jönne ki, ha az egymilliárd indiai között végeznéd a vallásos-tanult felmérést?

Segitek: borzalmasan rossz eredmény a te szempontodból. Csak ezt ugye "illik" elhallgatni, ha az ember olyan propagandákat gyárt, mint amit te is letoltál ide a 9-es hozzászólásodban. Másképp könnyen kiderülne, hogy csak propaganda az, amit láttatni szándékozol.

2020. jún. 17. 14:24
 12/21 A kérdező kommentje:

itt a teljess cikk:

mindenesetre minden oldalról sikít az az 1%, amit írtál, amit utána csak "szemléltetésnek" állítottál.

[link]

2020. jún. 17. 14:49
 13/21 anonim ***** válasza:
42%

Az ugye megértetted (hiszen külön leírtam a második hozzászólásomban) hogy az 1%-ot nem adatként hanem szemléltetésként írtam.

Ahogy mondtam, a cikkből kimazsoláztad a neked szimpatikus eredményeket az összes többiről pedig nem veszel tudomást.

2020. jún. 17. 14:54
 14/21 A kérdező kommentje:

te azt akarod mondani, hogy nem bizonyítottam helyesen azt, amit nem is állítottam. Én azt állítottam, hogy nem 1%, hanem minden felmérésben minimum(!)10%. És, amit belinkeltem mindenhol ezt támasztja alá. Mikor már láttad az adatokat, akkor gyorsan letagadod, amit állítottál, pedig még egy kis iróniát is lehetett érezni az írásodban.

"A baj az, hogy ez egyáltalán nem azt reprezentálja, hogy a vallásosak tanultabbak lennének, vagy hogy a tanultabbak között több a vallásos." Te azt akarod hogy ezt bizonyítsam,(az idézeted alapján) pedig nem is állítottam ilyent.

India nagyon elszigetelt

2020. jún. 17. 15:09
 15/21 A kérdező kommentje:

mindegy mit másoltam(az elejét másoltam), mert amit állítottam a cikk mindenhol bizonyítja. De megértem, hogy csak szemléltetésből írtad, de nem értem miért használnál akkor iróniát.

Ennyi erővel nemde én is állíthatnám az írásaidat ateista-propagandának?

2020. jún. 17. 15:15
 16/21 Mojjo ***** válasza:
100%

Egyébként mennyire is fontos ez egyáltalán?

Statisztika ide, vagy oda, egy ateista és egy vallásos is lehet bármilyen okos és művelt, vagy ostoba és műveletlen. Meg kedves vagy kőbunkó is. Bármilyen.

Plusz attól, hogy valamiben sokan hisznek, nem válik igazzá, ahogy fordítva is: attól, hogy valamiben csak kevesen hisznek, nem lesz téves.

2020. jún. 17. 15:24
 17/21 anonim ***** válasza:
71%

A #10-es és a #11-es válaszoló nem ugyanaz, ezt onnan tudom én vagyok a #10-es.

Értem amit írsz, de a "rengeteg" abban a kontextusban ahogy te használtad (plusz hozzátéve, hogy a tanáraid 80%-a hitt istenben) azt sugallja, hogy szerinted a többség vallásos. De ha szerinted 10% akkor az egy könnyebben hihető adat, sőt egyébként saccra én még efölé tenném.

A másik kritikus pont - nem tudom ebbe beleesel-e vagy sem - az az, hogy a linkelt cikkben tulajdonképpen két nagy kategória van: az ateisták és a vallásosak. Viszont amíg az ateizmus az egy dolog a vallásosságnak viszon többtucat ága van egy kalap alá véve anélkül, hogy tudnánk azt, hogy ebből melyik milyen arányban van jelen.

Ezt csak azért írom, mert sokan rögtön úgy interpretálják, hogy tessék itt van X% hisz Istenben, de azt már elfelejtik, hogy a X%-ban minden vallás benne van, tehát értelemszerűen jóval kisebb a kereszténység tényleges aránya. Ahogy írtam nem tudom, hogy neked volt-e vagy sem ilyen szándékod ezzel, de szerintem ez a tény mindenképpen tovább árnyalja a dolgokat.

A másik, hogy ahogy írtam nem a véleményünk nem befolyásolja a valóságot (ld evolúció). Az evolúció nem hipotézés és nem is "koncepció" abban az értelemben ahogy te használhatod hanem egy ezerszer bebizonyított és demonstrálható jelenség.

Nem én használtam az propaganda szót, az a másik kommentelő volt. De általánosságban azért reagálok erre is: amit csinálunk az nem ateista propaganda hanem reakció. Én sosem szólok olyan keresztényekhez semmit akik nem állítanak valamit. De úgy gondolom, hogy az reális elvárás, hogy ha állítanak valamit akkor azt tudják bizonyítani is. Ez nem propaganada illetve az sem, hogy ha valaki állít valamit a másik pedig adatokkal megcáfolja. Szerintem maga az eszmecsere. Ott szokott kisiklani a dolog - elsősorban a keresztényeknél -, hogy amikor az állításaikra egyértelmű cáfolatot kapnak akkor azt nem hajlandóak tudomásul.

2020. jún. 17. 15:33
 18/21 anonim ***** válasza:
... venni
2020. jún. 17. 15:34
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
És máris le vagyok pontozva... Oly keresztényi!
2020. jún. 17. 17:18
 20/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem irritál, ha irritálna az azt jelentené, hogy én is olyan alacsony értelmi szinten vagyok mint ők.

Itt a lepontozás olyan mint más platformokon a dislike, mindenhol vannak trollok, azt hiszi attól lesz igaza ha lepontoz, vagy ír egy primitív hozzászólást ahol elmagyarázza, hogy bizonyos értelmi szint felett az ember nem vallásos, vagy nem fideszes, vagy nem ellenzéki, vagy nem xy, és hogy ő az ilyen ostoba szűklátókörű műveletlen hívőkön vagy ellenzékieken vagy fideszeseken vagy pirézeken vagy xy-okon mint mi vagyunk, csak szánakozni tud.

Pedig ha valóban annyival felettünk állna, mint ahogy beállítja, akkor nem is érezné szükségesnek, hogy lepontozzon vagy hogy ide írjon egy provokatív választ. Ha feledigesíted magad a trollkommenteken, vagy azon, hogy lepontoznak, azzal csak eteted a trollt.

Semmi mást nem lehet elmondani róla.

2020. jún. 17. 19:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!