Isten tökéletes?
"PM Kamumail:
Hogy miért kellene 1 felsőbbrendű lénynek lennie?
Mit gondolsz a Világ csak úgy a semmiből egyszercsak lett?
Azt vkinek meg kellet teremtenie, és ez a valaki Isten volt, és nem 1 "felsőbbrendű lény más dimenzióból -.-" és még te beszélsz h nézzünk körbe... előtte nőj fel egy kicsit..."
nem nem gondolom, hogy a világ a semmiből jött. az anyag mindig is volt és mindig alakul, ezt írtam korábban is, ebben az elméletben hiszek. és ennek az elméletnek egy jó része már bizonyított.
mi erre a válaszod? hogy olyan nincs, hogy mindig is van az anyag.
erre én megkérdem tőled, az istenedet ki teremtette?
válaszod: "Az isten mindig volt"...
20:18.
Nem a szavak kiforgatásáról van szó, hanem a megfelelő oldalról való megvilágításáról...mindketten tudjuk mit jelentenek a szavak...tehát mégis hogyan forgathatná bármelyikünk is ki?!
Ha megvan a korrekt szempont...akkor megszűnik a szenvedés, és a boldogság veszi át a helyét...hiszen erről az oldalról tudod mi a valóság. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Most komolyan, hogy lehet olyanról vitázni amit senki nem tud?? Egy hitet elmélettel meghazudtólni?
Nem mindegy? Az egyikőtök hisz, a másikotok nem ugysem tudjátok megváltoztatni a másik véleményét.
Ha meghalsz rájössz. Lehet rám másvilág vár, rád meg semmi.
De mások hitét nem kéne sértegetni. Pláne arc nélkül.
10:37. nek
Tudom, hogy nem nekem címezted a válaszod, de ha nem haragszol kijavítanálak, hogy ne legyen félreértés.
Szóval mindkettő hisz. Csak az egyik azt, hogy nincs, a másik azt, hogy van. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
10:41
inkább én javítanálak ki, inkább egyik oldal sem hisz.
Az egyik nem hiszi, hogy van, a másik nem hiszi, hogy nincs:D:D:D
csak hűlyülök amúgy értettem mire gondolsz.
"A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van -, hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
"Hiszem, hogy ha volna Isten, kevesebb rossz volna a földön, hiszem, hogy ha a rossz jelen van a földön, akkor e felfordulás vagy Istentől ered, vagy Isten nem tudja meggátolni; márpedig nem félek olyan istentől, aki vagy gyenge vagy gonosz, szemébe nevetek, kacagom ostorát."
Donatien Alphonse Francois de Sade
Isten annyira tökéletes, amennyire nem az. Isten annyira jó, amennyire gonosz. Isten annyira létezik, amennyire nem. Isten annyira teremtő, amennyire nem az. Isten annyira Minden, hogy Semmi. Isten annyira nő, amennyire férfi. Isten annyira okos, amennyire hülye. Isten annyira Isten, amennyire nem az. Isten annyira én, amennyire nem én. Így Isten megtestesít Mindet, még a Semmit-t is.
Isten hat a mindenre, és Isten semmire sem hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!